Vazeni diskutujuci, vidno, ze ste to nezazili na vlastnej kozi, zakon je na Slovensku iba teoria, prax je uplne ina a pozna to iba ten, kto osobne niecim podobnym presiel, ja mam co sa tyka sudneho prikazu na vystahovanie a policie iba negativne skusenosti, ako pise Fagula gula, pokial v byte nie je mrtvola, to nikoho neazujima. V nasom rozsudku o rozvode znelo, ze byt budem uzivat s detmi ja a x-manzel sa ma vystahovat do nahradneho bytu, kedze nic nepodnikal, byval s nami a za nic neplatil (ani vyzivne), tak som kupila jednoizbovy byt, do ktoreho sa pravdaze odmietol nastahovat, tak som poziadala sud o vykon rozhodnutia rozsudku, teda o uradne vystahovanie do nahradneho bytu, sud vobec nezaujimalo, ze spolunazivanie v spolocnom byte po rozvode je neunosne, nepomohlo ani to, ze nas syn situaciu znasal uz tak zle, ze som s nim chodila po psychologoch a vobec sud nezaujimalo, ze ja a moje deti potrebujeme klud, aby som sa o ne mohla popri zamestnani patricne starat a zivit ich, lebo vyzivne bolo smiesne nizke a ani to neplatil, a sud nezaujimalo ani to, ze musim platit najomne za dva byty (ak niekto ma chut namietat, ze som nemusela, tak hned odpoviem, ze musela, ak by som nebola platila, o byt by som bola prisla a s nim aj o sancu x-manzela dostat z bytu von), sud cely rok nepristupil k naplneniu pravoplatneho rozsudku a k vystahovaniu manzela do nahradneho bytu, napokon, ked sa manzel odstahoval, ale nie do 1-izboveho nahradneho bytu, ale k rodicom, uz som nevladala platit dva najmy, tak som ten jednoizbovy nahradny byt predala a ked som ho predala, zase sa mi manzel zacal tlacit naspat do bytu a horory zacali odznova, keby sa mi bol nanosil znovu do bytu, ziadna sila by ho uz nebola dostala von, lebo vsak uz by ho nebolo kde vystahovat, nahradny byt uz bol predany, tak som poprosila jedneho kamarata silaka, aby ked sa tak stane, aby ho nasilim z bytu vyhodil von, nastastie bol to dobry kamarat a bol ochotny toto pre mna urobit. Mala som teda pravoplatny rozsudok, ze x-manzel sa ma vystahovat do nahradneho bytu v rukach, mala som v rukach dokaz o pripravenom nahradnom byte a ked som sa s tym obratila na policiu, aby mi ho pomohli vystahovat, odbili ma, ze oni v tom nemozu nic podniknut, tak som isla na to uradnou sudnou cestou, no pomoci som sa za cely rok nedockala ani tam, takze Jajka, darmo pravo stoji na Tvojej strane, to je iba bezcenny papier a nic viac. Taketo mam skusenosti s vystahovanim a mam aj dalsie, zase iba negativne skusenosti, co sa tyka vysporiadania BSM, hoci uradne originaly o vlastnickych pravach na polozky, na ktore manzel nemal legalne pravo som mala v rukach, nepomohlo mi to a nepomohlo mi ani odvolanie sa na krajsky a potom ani na najvyssi sud, toto sa odohralo pred cca 20 rokmi, mozno sa odvtedy nieco zmenilo k lepsiemu, ale silne o tom pochybujem, vlastne toto bezpravie na Slovensku bola jedna z pricin, preco som opustila republiku natrvalo.