ako by ste to riesili vy?

Príspevok v téme: ako by ste to riesili vy?
cica987

Zdravím. Mám 20 rokov, môj priateľ 27. Chodíme spolu rok a 3 mesiace. Máme sa veľmi radi, ALE.. Náš vzťah bol už od začiatku komplikovaný. Spoznali sme sa tak, že som sa nasťahpvala do bytu kde býval. asi po mesiaci sme zaali spolu chodiť. Zrejme to bolo dosť skoro, on totiž stále nemohol zabudnúť na svoju bývalu. Tá mu veľmi ublížila keď sa s ním rozišla, a preto sa bál nového vzťahu. Od kedy sme začali spolu chodiť síce ubehol od ich rozchodu asi rok. A takisto, problémom bola jeho partia. Tá totiž okrem alkoholu nepoznala nič iné :-( tým pádom on takisto. OD začiatku som sa snažila, aby prestal piť, asi po pol roku sa mi to podarilo dokázať, prestal, teda aspoň z časti. Nebol alkoholik, nasšťastie, len bol zvyknutý ísť po práci rovno do krčmi a tam sa ožrať. On nie je ten typ, ktorý dievčaťu povie po mesiaci: Ľúbim ťa. Počkala som vyše 6 mesiacov kým som sa toho konečne dočkala, a vedela som že to myslí vážne. Lenže problám je ten, že síce nepije každý deň, stále má aspon raz-dva razy do mesiaca "svoje dni" kedy sa riadne ožerie. nič by na tom nebolo také zlé, keby som si tých 6 mesiacov pri ňom nevytrpela svoje. Śem tam skončí dokonca v herni, kde minie dosť veľa pĚŇAZí. Našťastie toto sa už nestalo asi 2mesiace, čo je výkon. takisto že ešte z tých čias keď pil má dosť dlhy. Hoci zarába celkom dobre (800-900e) nedarí sa mu ich splatit.. A ja na to doplácam. Som ešte len študentka, popri škole robím. Čo by ste robili vy na mojom mieste? Večer mi povie, že z roboty príde domov, že sa zamnou ponáhľa. v práci končí o 22.00. keď už je okolo 23.00 volám mu kde je. Samozrejme pije. On je typ, ktorý ked sa opije, nieje agresívny ale zaspí. Už som naňho skúšala asi všetko. Skúšala som ho prosiť nech príde domov, a neopije sa, už som naňho i kričalôa, povedala som mu že som z neho sklamaná, dokonca som sa mu vyhrážala že s ním skončím. Včera večer mi opäť povedal že sa ponáhľa domov, ale keď som mu volala o polnoci, už mal niečo vypité. Povedal že už ide. Zobudila som sa o 2hej ráno, volala som mu kde je, nedvíhal. Asi za pol hodinu mi zavolal, totálne opitý že už je pri bytovke (stále spolu bývame). Rozhodla som sa ho ignorovať, dnes večer plánujem ísť von a neozvať sa mu. Čo by ste ale robili vy? ako by ste to riešili??

coco

Kašli naň,lebo Ti spraví decko a potom budeš mať len peklo,si mladá,možno pekná,potrebuješ byť ženou alkoholika? Môj si vypije občas ale doma a so mnou pri káve,ale to čo ty hovoríš je už pečenkove revue!!!!

fastl

Prepac, ale ked som si precitala toto, az ma zamrazilo - Toľko som bojovala o to, aby prestal piť, a podarilo sa mi to, toľko som bojovala o to, aby ma začal ľúbiť, a tiež sa mi to podarilo. Len ešte potrebujem dosiahnuť aby konečne "dospel" a naučil sa starať sa o seba.. Myslis, ze laska sa da "vybojovat"? To tazko...ked ta niekto lubi, nemusis o to bojovat a ked nie, nevybojujes to...
Ked nechces nic menit, naco si sem pisala?

fasl

Rozhodla som sa ho ignorovať, dnes večer plánujem ísť von a neozvať sa mu - to nie je konstruktivne riesenie velmi...Preco s nim vlastne si? Travite spolu cas, mate spolocne konicky, hodnoty, predstavy o buducnosti? Kedy vobec travite spolocny cas, ked je do desiatej v praci a potom ide do krcmy?
Podla mna ak on sam nepochopi, ze ma problem, ktory treba riesit a bude ho chciet riesit, tak by si sa s nim mala rozist rozhodne. Nemas o com rozmyslat.

jajka001_

to ťa bavi stale bojovat o zakladne veci? bojovat o to aby ti povedal ze ta lubi? preboha. aby nepil? ved stale pije. si slepa, myslis si ze ho zmenis? aby bol taky aky chces ty? NIE NEZMENIS.

slnečnicaa

Určite máš spolužiakov, kolegov, takže isto v ba niekoho poznáš. A ako už bolo písané, je tu xy možnosti bývania. My ti ukazujeme prečo nie a ty stále svoje áno. Chceš počut áno zostaň s nim, je to dobrý chlapec, on sa predsa zmení? Tak nech sa páči

talentmania

Mas len 20 si mlada slobodna bezdetna dokonca na dobrej ceste dosiahnut lepsiu karieru ked studujes co tu riesis?

Zbal si svoje veci a opusti ho hnet teraz chces si pri nom znicit cely svoj zivot?Byvas predsa v BA a nie na dedine mas tu ix moznosti na byvanie len treba chciet a nie sa lutovat a stazovat ze to nieje take jednoduche.
Ty ho nezmenis nikto ho nezmeni iby on sam sa moze zmenit!

cica987

On nemá očividný problém s alkoholom, nestáva sa často že pije, maximálne raz do týždňa = piatok resp. sobota, niekedy nepije aj celý mesiac... ale tu ide o to že ked ten raz za čas sa opije, tak minie 50-100 euro, ktoré si nemôže dovoliť, a on to dobre vie. Na druhý deň samozrejme všetko ľutuje, lenže už je neskoro. S tým odsťahovaním je tiež menší problém v tom, že som z východu, a študujem a pracujem v BA, takže tu poriadne nikoho nepoznám, nemám kam ísť. A nové ubytovanie tiež nie je také ľahké si nájsť. A takisto, ja sa od neho nechcem odsťahovať. Toľko som bojovala o to, aby prestal piť, a podarilo sa mi to, toľko som bojovala o to, aby ma začal ľúbiť, a tiež sa mi to podarilo. Len ešte potrebujem dosiahnuť aby konečne "dospel" a naučil sa starať sa o seba..

lkjl

si este prilis mlada na to aby si riesila taketo problemy. "lubim ta" ti moze povedat aj hociktory iny chlapec, nebud s nim len kvoli tomu. si uzivaj zivot sak nemate spolu ani deti ani nie ste manzelia..nic ta pri nom nedrzi.utekaj prec

slnečnicaa

Odsťahuj sa, daj mu čas, aby si premyslel, čo je preňho v živote podstatne. To,že sa mu neozveš jeden večer je riešením 15 ročných puberťakov