Mam taky napad napisat knihu o mojich pocitoch, ktore som prezivala ako dieta, otec bol tazky alkoholik. Chcela by som popisat vsetko to peklo co som zazila. Mozno by to mohlo nejakej mame pomoct rozhodnut sa, odist od alkoholika keby vedela ako tym ublizi svojmu dietatu... Myslite, ze by takato kniha vobec niekoho zaujala?
Chcem napisat knihu z mojho detstva
Ja sa zaujímam o knihy už od malička.čítam encyklopédie,o dinosauroch,atlas sve ta a tak.Najviac zo všetkých zvierat sa mi páči krokodíl morský.
knižka nie, ale píšem poviedky do časopisov, sem tam nejakú recenziu a pre TV...a s tým zárobkom, to by som si veľké nádeje nerobila:D...ale vždy je lepšie, ak človek nepíše pre peniaze:)
Nepotrebujem terapiu, som s tym vyrovnana... A nechcem na tom ani zarobit... Iba som chcela niekomu pomoct rozhodnut sa, odhodlat sa... nebat sa nasilnika.
Owecka, Tebe vysla nejaka knizka?
ahoj....ja sa venujem písaniu dá sa povedať, že profesionálne...a je pravda, že je mrte takých kníh ale každá kniha je iná...a chcem ti povedať, že napísať dobrú knihu vôbec nie je jednoduché...potom ide o to, čo tou knihou chceš povedať...či si chceš z toho spraviť len nejakú vlastnú terapiu (na to by bol fakt lepší ten blog), alebo chceš niečo prostredníctvom nej povedať aj iným ľuďom...je pravda, že keď sa do textu vložíš, keď tam dáš vlastné zážitky a emócie, cítiť to na ňom...ale treba mať aj nejakú zručnosť, keď chceš teda napísať knihu (i keď pravdu povediac, mám pocit, že v tomto štáte niektoré vydavateľstvá vydajú hocičo)...a čitateľský záujem závisí hodne aj od reklamy...keď sa to dobre spropaguje a na titulku buchne, že skutočný príbeh, pri ktorom vám budú tiecť slzy až po kolenách, veľa divákov modrého z neba alebo pošty pre teba si to určite kúpi (nepodceňujem ťa, len hovorím o štýle písania) a tiež môžem napísať niečo, čo zaujma, čo možno nevyjde v nejakom masakrálnom náklade, ale inteligentný ľudia to budú čítať a podávať si to preto, lebo je to dobre napísané...takže musíš myslieť aj na to...akého čitateľa chceš zaujať...a čo sa týka tých napadnuteľných vecí....sakra pozor si treba dávať na rôzne veci, aby logicky zapadli, lebo nad tým niektorí ľudia moc radi hĺbajú...taktiež to celé musí mať nejakú myšlienku...keď povieš, že spomienky z detstva, to nestačí...tak ti teda držím palce, no, keď sa na to dáš, nech ti to vyjde....a ak máš pocit, že hovorím múdro:D a chcela by si sa niečo spýtať, kľudne mi napíš na mail ;)
takym sposobom tu vsetko napises tak na co kniha..tebe mozno staci sa len niekomu vyzalovat...kniha znamena velke naklady a velakrat maly zisk ktory ti to nevykrije. aky mas vlastne dovod napisat knihu? skus si na zaciatok napisat len ten blog nech ti ludia na to pisu ohlasy mozu aj k teme aj k tvojmu vyjadrovaniu...mozno tym zistis ze na to nemas alebo ta to posunie v pred...
Presne tak som to aj chcela písať, realne udalosti, konkretne situacie na co si pamatam, co som citila, robila atd atd. A ake je to dnes. Chcem to pisat ako moje rozpravanie, pocity maleho dievcatka od 6 rokov co si pamatam. Len neviem ci mozem opisat ako konala policia, ci to niekto nenapadne... Stretla som policajtov velmi ludskych, co sa snazili ma chranit a pomoct a potom aj takych, co sa na mna pozerali nadradene a vyslovene ako keby chlapi drzali spolu... A to pracujem ako vedec a moj tatko je pre alkohol nezamestnany a nehanbi sa zobrat na ulici, aj ked ma zdrave ruky, nohy...
je to o tom ako to napises-akym stylom to bude podane, musis zvolit styl co ludi zaujme...nejde ani tak velmi o obsah ale ako je to podanne-zakladny motiv -otec alkoholik-uz mozno bol vo vela knihach ale ide o tie drobnosti-detailne prihody a pod co tam vlozis a mozu tvoju knihu spravit uzasnou a jedinecnou...skus-za to nic nedas!:)
myslím, že je to výborný nápad, len sa snaž napísať to autenticky, aby to bola skoro taká reportáž, aby to znelo pravdivo a presvedčivo. ak sa ti to podarí, určite to bude mať úspech a naozaj to môže mnohým ľuďom pomôcť. a začni čo najskôr, neodkladaj, lebo sa iba budeš chystať a nikdy to nenapíšeš. keď máš myšlienku, treba ju zrealizovať. držím ti palce!
Jej to ste ma potesili, kolko pozitivnych reakcii :-) Dakujem Vam vsetkym :-) Mozno to skusim, viem, ze to nebude lahke putavo napisat, ale zase casu mam dost :-) Problem je, ze tie spomienky ma vracaju do velmi smutneho sveta, a dnes zijem uz v celku stastne :-)tak uvidim dokedy mi to vydrzi :-D A to je inak pravda, ze vsetko tu uz bolo, co sa tyka knih. Mam rozpisanu este jednu fantasy knizku pre deti, tak som zvedava ci sa mi to podari, chcela by som vymysliet nieco na pokracovanie. No vydat dobru knihu nie je tazke, to vydavatelstvo vyda na svoje naklady, alebo ju mozem zverejnit na webe, ak bude dobra, casom ju aj vydaju. Nejde mi primarne o zarabanie na tom... Iba ten dobry pocit, ze nieco uzitocne som spisala, co mozno niekomu pomoze, alebo ho potesi :-)