ahojte..trapi ma to, ze uz o nejaky cas idem na VS na uplne opacny koniec slovenska a neviem ako to bude zvladat moj havino...ma cca rok a pol a ked bol malicky nasla som ho na ulici tak sme si ho zobrali...je na mna dost naviazany, sice aj ja nanho...aj ocino a brasko su k nemu super, ale ja som s nim bola najcastejsie, davam mu jest, ukladam ho spat a tak..ked cez prazdniny na par dni som sla prec, vraj len lezal a vyzeral smutne..aj pre mna to bude tazke ale viac sa bojim ako to bude znasat on..domov budem chodit tak cca raz za mesiac..myslite ze si odomna odvykne a bude v pohode?
psik a vzdialenost
inac dobry napad od jooe ker, novy kamos by mu prospel. co takto havina z utulka?
Ked budes prec, treba s nim castejsie chodit von, aby sa mohol zabavit a vysantit s inymi psami, treba ho viac zabavat, lebo ze bude smutit, je iste. Ale aj keby si ho roky nevidela, on ta uz nikdy nezabudne. Vzdy sa bude tesit, ked prides. Casto sa stava aj to, ze pes trucuje, ked ho pan na dlhsiu dob opusti. Tak ako nas, mama musela na 3 tyzdne do nemocnice a ked sa vratila, nemohla ho ani pohladit, vrcal a bol urazeny. Asi o hodinu to bolo o.k., uz sa od nej nepohol. Pre psa to znamena, ze si ho nechala v stychu, on nevie, ze ho nechces opustit ale ze musis. Casom sa mozno naviaze na niekoho z rodiny, ktory sa mu bude venovat a davat mu zrat ale to je o.k., tym menej bude smutit a o to ti predsa ide. Teba vsak nezabudne.
Uplne Ta chapem, ja mam od januara buldocka z utulku a strasne som sa na neho naviazala, ked idem prec z domu, nenormalne mi chyba a potom aj 5x za den vyvolavam domov,ci je v poriadku. V lete som bola mesiac a pol v zahranici a bolo to hrozne bez neho. Nastastie moj je rovnako zvyknuty aj na sestru a nasich. Neboj sa, tvoj bude ok, hlavne je, ze bude v domacom prostredi a s ludmi, na ktorych je zvyknuty a pozna ich. Teraz ho nechavaj trochu viac sameho, resp.viac v pritomnosti inych ako v tvojej. Bude to ok :-)
kup mu kamosa ,aby nebol smutny
o psika by som sa nebala, skor ci ty to zvladnes..
no je to krizeny shar pei s cau cau...taky smiesko maly bundacik :D aj brat sa s nim hrava, nie len ja..ale je pomerne mlady preto aj dufam ze sa nauci na ineho...s tym trickom ci vecou je to dobry napad, vdaka
prepac ze tak troska utocne som pisala..stale sme mali doma psikov, byvame v dome, zahrada takze super to maju..a prislo mi ho luto, nechcela som ho dat do utulku, na zaciatku vyzeral velmi zubozene...ale viac pocuva dokocna oca ako mna, tak myslim ze nanho sa potom naviaze
tak, mozes skusit ho vyhodit na ulicu este raz a nech ho najde niekto iny z rodiny :D
ale nie..
ake je to plemeno ? (aspon prilbizne)
tiez som za to aby sa intenzivne ucil ze nie si pre neho jedina na svete, tj. nech sa mu venuje aj niekto iny (idealne nejakou hrou ktora ho zabava (agility?), popri podavani jedla atd..)
+ nechaj mu doma (ked odides) nejaku látku s tvojim pachom (mozno postaci tricko alebo nieco take), a nech ma aspon nejaku spomienku (latku s pachom domova mi dali chovatelia ked som ho bral domov, a dal som mu to do hlavneho pelechu, nech sa tam citi "ako doma" :) )
vobec som tym nechcela povedat zeby si ho mala nechat na ulici. skor najst novy domov.
ale ako pisem, ze ak sa dokazu o neho postarat ostatni , tak nieje problem.
jasne ze mu budes chybat, ale on si zvykne. a ty budes mat aspon dovod chodit castejsie domov :D
vdaka za reakcie...jankaaaaa myslis ze by bolo lepsie keby som ho nechala na ulici? pred rokom a pol som nemyslela na to kde skoncim na skole a uz vobec ze nie tak daleko, ale tak to vyslo...ale uz s nim netravim tolko casu ako niekedy, aj oco ho niekedy uz krmi