Dobrý deň prajem,
mám ísť na odber krvi a veľmi sa bojím, trpím panickým strachom. Psychiater mi odporučil lexaurin pred odberom. No ja si myslím, že je dosť slabý, keďže mne vadí ten vpich ihly, čo je len sekunda.
Diazepan som skúšala tiež, no ten vôbec nepomohol a môj strach vôbec nepotlačil, ba naopak..
Chcela by som sa vás opýtať, či ste jedli lexaurin a ako ste sa cítili? či vám svalstvo stŕplo, či vám bolo všetko jedno, alebo či ste zaspávali .. vlastne ako ste sa s ním cítili.
Ďakujem
Lexaurin
joanna, potom sa ospravedlnujem, zle som ta pochopila :)
jankaaa a mas ty skusenost s takouto fobiou? ze to vies tak pekne roztriedit? aj ja poznam vela ludi co ma ten "strach z ihiel" a nie su to deti. no nie kazdemu to diagnostikuju. ale nechapem preco by sme sa tu mali handrkovat koli tomu ci ma niekto pravo sa bat ihiel alebo nie, ci je v zdravotnictve alebo inde. ide o to prekonat to, a ked ma niekto bude posmeskovat za to ze som ako decko to mi teda nepomoze.
no a na margo toho prekonania strachu, pozeram na nete ten EMLA krem alebo naplaste, vyzera to slubne, len myslim ze ten strach to nevyzenie, iba ak budem mat necitlivu pazu :) strachopud, ty to ako budes riesit? asi mas s tym vacsie problemy ako ja, ked ti aj lieky na to radia doktori. inak cez ktoreho doktora si sa k tej diagnoze dostala? lebo mne sa posmievali este aj psychiatri, co je dost neprofesionalne myslim (inak doktori sa prestanu smiat ked im odpadnem pred odberom :D)
a zakladatel temy ma z ihiel fobiu! to nieje len tak strach z niecohoi co sa da prekonat. on to ma potvrdene psychiatrom. toto je uplne nieco ine ako strach z ihly co maju deti alebo co..
tak to musi byt teda zdravotnik na urovni ked sa boji ihiel... no zbohom..
to ako keby ucitel v skole mal fobiu z knihy alebo take nieco...
Bianca...ja si posmesky nerobim a aj pozartovat treba...a strachopud sa za moje komentare neurazila.Aj medzi zdravotnikmi sa najdu,co sa boja odberov-mam taku kolegynu a ju chapeme...Skolabuje pri tom..No potom sa na tom sama zabava,ze aky je ona bojko....
a este chcem odkazat tym mudrlantom aj co su zo zdravotnictva a maju posmesne komentare k niekomu s touto fobiou, mali by sa nad sebou zamysliet. kazdy ma problem s niecim. vam sa mozno hady nepacia alebo pavuky. tak nehovorte ze je to len pich, lebo to sa neviete vzit do toho strachu co iny pocituju. ja sa uz potim a mam husiu kozu len o tom pisem. a to idem o dva tyzdne na operaciu, a asi sa im tam rozplacem alebo co ked mi tu narkozu budu davat. strasne to bolelo naposledy. no a predoperacne ani nehovorim, vysledky ma ani nezaujimaju ako sa bojim toho odberu krvi. a verte mi ze uz som velka baba co si presla kadecim a pokazde si hovorim "tentokrat to prekonas" a pokazde som na omdletie. najhorsie je ked natrafim na "milu" sestricku, co na mna naziape. to fakt pomoze, akurat co si pripadam ako z inej planety
ahoj strachopud, mam ten isty problem, mam panicky strach z injekcii. doktori sa mi za to smeju, este som nepocula ale ze by sa mali tabletky brat pred tym. ved to pozmeni vysledky ci nie? no kazdopadne ten lexaurin je riadna hovadina, nikdy mi moc neucinkoval. aj ked pri injekciach som ho asi nebrala :D
strachopud-ja Ta aj chapem,kazdy mame inu psychiku...Verim,ze to prekonas...Ja osobne sa nebojim-aj sama si inj. dokazem pichnut-v detstve som bez vedomia rodicov sama isla k zubarovi zub si dat vytrhnut.No s inymi viem spolucitit...
strachopud - ja som ten tip, co sa neboji, isla s tým vsak odrodim a co, ale ked zacali bolesti jáááj :)) ale nikto tam nebol, kto by mi nieco dal takze som odrodila bez epiduralky a vtedy som usetrila 2500 sk, tak som si mohla nieco kupit na seba :p...no ja som bola uz v 42 tt a velke babo a ne a ne porodit, nemohla som cakat este dalsich 9 mesiacov :D cisarsky by som nechcela, aj ked zeny po cisarskom boli vo velkej pohodicke, my rodiace normalne sme si nemohli ani sadnut, ale zase maternicu by som si z rozmaru, ci strachu nenechala rozrezat
pozri tu EMLU
prepáč ale netuším ako sa volá tá náplasť .....oni budú vedieť
lulu2011 dik :) si spominam, ze mi este skusala kozna natret ruku takym gelom, ktory zevraj davaju pri zvacsovani pier a volalo sa to podobne, len mne to nezabralo :( potrebujem zrejme silnejsiu koncentraciu