Cysta a otehotnenie

snazilka1

Moja, ja len kvoli tomu stresujem, ze fakt mi len v pondelok skoncil menzes a mna boli lavy vajecnik tak, ako ma bolel minuly mesiac pravy vajecnik, ked som mala cystu:(

jankaaaaaaaaa

ojoooj. dva mesiace su nic preboha :) to sa tym ani nemusis zaoberat zeby nebolo nieco v poriadku..
ale v beznej mbulancii urologa to vysetria bezproblemov, aj tebe na gyn. vysetria preibeh ovulacie. bezohladu nato ako ldho sa snazite. ale je to este zbytocne

jankaaaaaaaaa

ked mavas ovulaciu, tak by nemal byt problem s oplodnenim. trebalo by vysetrit partnerove spermie , ci su schopne oplodnit vajicko

snazilka1

Ja hormonalnu antikoncepciu neberiem uz 7 rokov, kazdy mesiac som mavala uplne ukazkovu ovulaciu - hlien ako vajecny bielok (teraz sa mi stava, ze ho nemam, mam len vodovy vytok) a jeden mesiac bolest v jednom a druhy mesiac bolest v druhom vajecniku. Vzdy sa striedali. Po tych rokoch poznam svoje telo uz dokonale, preto si vsimam zmeny. Takze viem aj to, ci pocitujem bolest vajecnika alebo nie. Cyklus mam 28 dnovy. Minuly mesiac som si robila ovulacne testy, len na potvrdenie, ci viem, kedy ovulujem a tak aj bolo - ked ma zacal boliet vajecnik, test bol pozitivny, presne uprostred cyklu. Preto ma vyvadza z miery, ze si citim vajecnik uz tak skoro:(
Ale dakujem za podporu, nebudem sa uz tak sledovat. To je tym, ze strasne chcem dieta a akonahle badam nejaku zmenu, zacinam byt z toho na nervy, ze kvoli tomu neotehotniem.

jankaaaaaaaaa

ovulacia nemusi byt vzdy v ten isty den.. mozno ta ani neboli vajecnik,a lebo je to len zmenou pocasia alebo co. treba sa snazit kedykolvek. a za nepodarenie splodit dieta sa povazuje az ked sa dvoji az po roku aktivneho a pravidelneho sexu nepodari splodit dieta. vtedy treba vyhladat centrum pre asistovanu reprodukciu, alebo centrum neplodnosti . vsetko sa da riesit. takze vobec nezufaj a skusajte dalej

snazilka1

Cysty, ktore mam, sa bezne tvoria zenam v plodnom veku. Je to dokaz toho, ze zena ovuluje. Moje cysty su tzv. folikularne cysty a cyst je viac druhov. Moja gynekologicka na to nic nehovori, len to, ze to ma vela zien. Mna to vsak omrza, lebo som taketo veci nikdy nemala. Dnes mam deviaty den cyklu, ovulujem na 12-14 den a trosku si citim vajecnik, hoci do ovulacie je este daleko. Teraz neviem, ci sa mi tvori cysta alebo co. Minuly mesiac som si zase citila pravy vajecnik, ale az od 11-teho dna...

VilaAmalka

samotne cysty nie ale cysta je obrazom zdravotneho stavu a je mozne ze budete mat trochu problem s otehotnemim, a mozno nie