psychopati na uradoch

Príspevok v téme: psychopati na uradoch
nastvannna

Potrebujem sa vyrozpravat. Bola som dnes na urade prace, v casti kde sa vybavuje hmotna nudza. A tak neskutocne ma ta .... vytocila. Nasla som si pracu na dohodu, ale iba na par hodin, ale kedze neviem kolko eur za mesiac nemozem prekrocit, tak som sa to spytala pani na urade, a ta zacala hulakat ako retardovana, ze to co sa ju pytam, ze ona mi take nemusi vraviet, ze si mam nastudovat zakonnik prace, a ze to mi ma povedat zamestnavatel kolko mi da hodin, a nie ona. Tak som jej asi 5 krat povedala slusne, ze ja som sa prisla spytat, ze kolko mozem mat hodin, aby som neprekrocila a dostalavala davku (ktoru mimochodom mi este ani raz nedali, len teraz som o to poziadala, a este to ani nemam schvalene), a stale len hulakala, ziadna odpoved. Potom som jej dala papier ktoru mi dal o dohode zamestnavatel a to zase hulakala, ze co za bludy su tam popisane, ze co to mam za zamestnavatela, a ze si ma moj zamestnavatel nastudovat zakonnik prace. A zobrala mi ten papier. Tak som sa ju slusne spytala, ze ci mu to mam dat prepisat a ako, a ona zase hulakala, ze ona mi take nema co vraviet. Tak som jej povedala- s vami sa neda normalne a ona, ze vraj so mnou sa neda normalne.
Pride clovek slusne na urad a iba mu tam vynadaju a nic sa nedozvie. Slusni ludia su bez prace a taketo individua maju zamesatnanie. Ja mam vystudovane VS, urad mi este ani cent nedal a najst si normalnu pracu je strasne tazke.
Hulaka tam po mne ako blazniva, ja nemozem nic, lebo este nahodou by ma vyradili z evidencie, ze som bola drza. Sila tento svet

tpch

samozrejme ked niekto zarobi, musia mu to odratat. To kto ma vsetkych tych ludi zivit? To fakt maju vsetko tahat ti chudaci, co nahodou maju pracu? Ja by som prispevky zrusila absolutne vsetky. Ked nepracujes, nedostanes peniaze. Mne tiez nikto nic zadarmo neda.

J111

Ten zákon je blbosť na n-tú, obmedzuje, pritom ide o zdanený príjem. Keď niekto berie sociálku, tak na dohodu by mal zarobiť koľko chce. Čo chcú limitovať príjmy ľudí, aby náhodou nevyskakovali?! Tak to vyzerá.

ajjaa

Som podobný prípad, som vedená na ÚP, od dnes robím na dohodu/ záskok na 1 mes./, no vopred som to musela nahlásiť a ešte presne neviem / to sa opýtam vo štvrtok keď sa pôjdem zahlásiť/ koľko môžem zarobiť. No marí sa mi ako písala Ivka 1. Keďže poberám dávku v hmotnej núdzi / teda raz som dostala aj to trvalo pol roka kým som získala na ňu nárok / bola som posudzovaná s dcérou do 25 r. a keďže bola zamestnaná na PN prekročilo nám to o 70 centov, tak sme nič nedostali./, no zo zdravotných dôvodov ukončila prácu a tak si " žijeme v blahobyte " za 208 Eur. No a keďže od dnes brigádujem, musím to aj tam nahlásiť a je možné, že to čo zarobím, tam mi to odrátajú. Ak to tak bude, čo sa tiež dozviem vo štvrtok, tak to neviem o čom to je.A čo sa týka úradníčok, nestretla som sa až s takým správaním, ale určite by som si to nenechala "líbit"

[zruseny17]

nastvana-mozno troska od temy,ale uz mas ten prispevok v hmotnej nudzi schvaleny?Lebo ak zijes s rodicmi a su zamestnani alebo maju iny prijem, je dost mozne ze ti ani nevznikne narok na davku v hmotnej nudzi...:(

Ivka 1

Uradníčky na úrade práce sú tiež len ľudia ale sú tam pre ľudí,ktorí potrebujú ich pomoc,radu.Takže v každom prípade sa musia správať ku klientom slušne a ak nie,majú predsa svojich nadriadených. Takže v každom prípade by som si jej správanie vyprosila.
Sú povinné informovať ľudí,koľko môžu zarobiť na dohodu, brigádu aby ich nevyradili z evidencie uchádzačov o prácu.V každom prípade vám možno pomôže:
Suma, ktorú môže zarobiť evidovaný uchádzač o zamestnanie : 139,90 €
Suma sa vypočíta ako 65% zo sumy životného minima plus poistné z tejto sumy.
65% z 189,83 = 123,39 €
starobné poistenie 4% = 4,93
nemocenské poistenie 1,4% = 1,72
poistenie v nezamestnanosti 1% = 1,23
invalidné poistenie 3% = 3,70
zdravotné poistenie 4% = 4,93
Spolu poistné : 16,51
Výsledná suma 123,39+16,51 = 139,90 €

jankaaaaaaaaa

tie uradnicky su tam nato aby ludom nieco vybavili, zistili podali info., teda su tam pre nas pre obcanov. a pritom ked tam idete, tak len musite trpnut co povedat, ako sa ozvat, co sa opytat, aby sa pani nahodou nenas*ala..
to ako keby sme prisli do obchodu si nieco kupit a pokldanitcka by len tak po nas vrieskala a ani by nam nechcela nablokovat nakup...

angela85

ja mam stastie na uradnicky, neviem cim to je, ale uz nie raz sa mi stalo, ze nieco aj za mna vybavili ci obtelefonovali.
ale inak sa vsetci len stazuju, a opravnene, po vysvetleni, je to strasna byrokracia, a fakt co najmenej povedat aby vas este viac mohli poprehanat. tu sa vonkoncom nerobia zakony pre obcanov.
ale zas, ked chcete vediet co najviac, tak na nete mozte ist na take forum kde vam poradia a velakrat aj odborne.

mrkva321

suhlasim s Maoam. je to naozaj tak ako pise. aky rozdiel napr. v takej skandinavii, kde ak mas problem, tak sa ti venuju a vysvetlia ti vsetko, na co mas narok a ako mas postupovat. inak - ak obcas cestujete do zahranicia, vsimnite si ako sa ludia tvaria: su kludni, spokojni, usmiati. a pridete na slovensko - kazdy zatrpknuty, nasraty, nespokojny alebo smutny. strasne! je coraz tazsie tu zit.