zaujímate sa o moslimskú kultúru?

Príspevok v téme: zaujímate sa o moslimskú kultúru?
Fara

Ahojte, chcela by som sa spýtať, aké máte skúsenosti s moslimami, či sa o túto kultúru zaujímate, stretli ste sa s dákymi, máte záujem o ich kultúru- ak áno potešilo by ma keby ste niečo o tom zdieľali, povedali, no atd :D
Hľadám niekoho takého práve tu pretože na Slovensku býva stále málo moslimov a tu nikoho zatiaľ nepoznám kto sa o to zaujíma.
Tí, ktorí sú proti tomu a majú múdre reči nechajte si to pre vás prosím, dakujem.

ojka.

kamarátka je moslimka (: super ženská.
istý čas žila s mužom v egypte, potom v saud.arabii.... a tearz sa presťahovala z čiech znova na slovensko. Len bohužiaľ tu v európe je taká mentalita, že keď vidia zahalenú ženu (anemusí byť uplne s burkou cez celú tvár),tak už sa obzerajú, šomrú si, sú pohoršení, a niektorí exoti im nadávajú rovno do tváre... takéto zmýšľanie som nikdy nepochopila,...

Fara

Matyo, to je tam na dalekom východe tak. Toto sa ešte bohužiaľ stále deje väčšinou v tom Iráne, Pakistane, Afganistane aj Indii. Zato, že žena odmietne chlapa alebo neako ´´pošpiní´´ meno rodiny ju bud zavraždia alebo takto krute potrescú. Na svete sa dejú ešte stále zlé veci a to aj tak navždy zostane...

Fara

hm áno..v Afganistane niektoré nosia burku, na žiadosť ich manžela väčšinou.Tam sú veľmi založení na tej viere, až moc skoro všetko je tabu. Ked tam vládol taliban tak to mali prikázané. Väčšinou všetkým vlastníctvom týchto žien boli šperky. A aj tie v období talibanu mali zakázané nosiť, no vtedy aj muži mali veľa zákazov a príkazov.
A čo sa týka tých žien, oni niesú nútené nosiť hijab, je to ich vlastná voľba a oni sa v tom cítia dobre, istejšie. V koráne to nieje, to je správne, vymysleli si to oni a ich krásu má vidieť len ich muž podľa tohoto. A podľa toho v akom rozvoji je tá krajina tak podľa toho tam majú aj istú slobodu. Najrozvinutejšia je vlastne Lýbia alebo Tunis, Maroko, A. emiráty tam si ymslím že sa má väčšina žien slušne :-)

Jooe Ker

ano poznam su to uplne pohodove zeny ,tak ako i na SK ,len im trosku ich presvedcenie zvazuje ruky ,ono v korane nie je pisane ,ze sa zena ma zahalovat je to skor tradicia
pre mna je trosku cudna mentalita zien v Afganistane ,Libanone ....... ale dnes su moslimske krajiny ,kde nenutia zenu nosit burku ,nikab,cadar,hizab a cojaviem co .....

fara

zaujíma alebo aj dačo vieš o tom a čítaš? Ja sa pýtam pretože sa o ňu tak isto zaujímam, hlavne o život moslimských žien. A chcela som aj vedieť čo kto vie o tom, či po prípade pozná moslimky osobne. Zaujíma ma názor iných žien na ne.