Sorbifer Durules - užívanie

mery35

DOBRY VECER

ja som zacala brat Sorbifer pred niektolkymi dnami a zacalo sa mi horsie prehltat hlavne tuha strava - jedlo ako keby mi ostavalo v hrdle, citala som ze jeden z vedlajsich ucinkov je zuzenie pazeraka ale ja som tieto lieky brala pred 3 rokmi a nic mi nesposobovali, ma niekto podobmu skusenost?

ni-ka

justina-urcite nie,praveze kedze mas dostatok zeleza byva menzes este silnejsi nez inokedy...ale urcite meskanie s tym nema nic spolocne...jedine co vie rozhadzat cyklus je hormonalna liecba,kortikoidy,antibiotika...ale nie zelezo...

RNG

Za stovkami roznych problemov v tele je zle stravovanie, alebo zle travenie, co je vec kyselin, enzymov,. mikrovlaknin a probiotickeho osadenia criev.
Chybajuce sa da doplnit

DarinaB

Ja som brala Sorbifer , ale mala som hrozne problémy s trávením (hnačky,kŕče a pod.). Potom som začala brať čučoriedkovú šťavu od Just a to bolo výborné. len je trochu drahá. Pol litra asi 42 eur :-(( ale inak teraz beriem železo plus (to je názov), nemám tráviace problémy a hemoglobín sa zatiaľ drží dobre. Ak je chudokrvnosť dlhodobejšia, treba skúmať, že čo je príčina.

RNG

Sorbifer je zelezo vo forme siranu, tj nie v tej forme, co telo potrebuje na tvorenie cervenych krviniek. Aj ked sa 30% z neho absorbuje, zelmi malicko sa pouzije na vyurobu hemoglobinu. Ovela ucinnejsia forma je bis glycinat zeleza,(staci 28 mg denne) tj zelezo viazane na aminokyselinu, a samozrejme to nestaci, treba mat ku tomu vitaminy B-6, B-9 a B-12 a trochu medi(napr 2 mg vo forme proteinoveho chelatu) taketo formule sa predavaju pod menom Easy Iron a ucinok poznas do 2 mesiacov velmi markantne na krvnom teste.
Mam to vyskusane aj v rodine, 3 moje tetky boli malokrvne a po 2 mesiacoch brania Easy Iron , vyrobku NBTY pobocky Puritan's Pride, mali skoro perfektny krvny obraz a to uz boli v stave, ked uvazovali o transfuzii!.

Veronika_27

Ahoj,
aj ja som užívala tieto tbl., nepamätám si podrobnosti ale nebývalo mi z neho zle, môj krvný obraz sa mi po dobratí zlepšil :)

Sissi212

Ja ho užívam pravidelne, doktorka mi kázala 2 tabletky denne, ale ked som ho prestala uživať bola som unavená a stále som spala - klasické príznaky anémie. Tak ho berem už 3 roky viac menej pravidelne. Hlavné je zapiť ho niečím s včom je C, ja ho zapíjam vodou s citronom železo sa lepšie vstrebe, a krátko potom sa vyhýbať pitiu mlieka čo zhoršuje vstrebávanie. Nemala som po nom žiadne príznaky.

majka_21

Ja som ho uzivala kvoli nedostatku zeleza cely mesiac najprv kazdy den 1 tabletku hocikedy. Po mesiaci sa mi vysledky upravili a tak mi povedala doktorka, aby som ho uzivala vzdy 2 dni pred, pocas a 2 dni po kramoch.