Dá sa niečo zmeniť?

Príspevok v téme: Dá sa niečo zmeniť?
valikaza

Ahojte, mám polročný vzťah s 21 ročným mužom, ja mám 23 rokov. Po jeho rozchode s našou spoločnou známou, sme sa stýkali ako kamaráti a bola to jeho prvá žena, s ktorou sa priamo rozišiel on.
Nastal však určitá fáza, kedy máme ťažkosti, a to takéto:
priateľ mi neustále vraví, že som presne taká istá ako bola ona a vraj robim to iste a chovam sa tak isto ako aj ona, velmi dobre som ju poznala a videla som do ich vztahu z ochoch stran, pretože som sa rozpravala s oboma, ked mavali tazkosti. priatel ma neustale porovnava s nou a nedavno mi povedal, že si je vedomi toho ze to robi, ale ze sa boji, že budem rovnaka ako bola ona k nemu, ze bude prilis narocna a prehnane reagovat a preto sa vraj kumne ani nechova tak dobre ako to robieval voci nej, bojisa ze sa to iste stane aj somnou. Spominam si aky bol pozorny a mily k nej, i ked ona bola dieta, ktore bolo nespokojne a unariekane, v nicom mu nechccela vyhovet. snazim sa vyvarovat situaciam, ktore mu ju mozu pripominam, ale hocico urobim, tak je vsetko zle. snazim sa o vsetkom s nim komunikovat a vysvetlit si ako kto co pochopil aby sa nestali nedorozumenia, ale je casto hystericky a domyslavy, akoby mal zastrety pohlad a ine nevidel len to, ze som jeho byvala. napadlo ma, že ho to musi velmi trapit , co sa stalo s jeho byvalou a ze ho to zrejme stale boli, mal si asi oddychnut nejaku tu chvilu od toho rozchodu. vlastne mozno dva tyzdne presli a dali sme sa dokopy. netusim ak oto vyriesit, je to tazke, ked za kazdym mojim slovom je hladana jeho byvala

Maoam

neber to prosim negativne ale preco ti priatel ma davat peniaze na cestu a internat na prvy mesiac, z coho zaplatis tie dalsie?

valikaza

Naozaj už som v koncoch so silami. Nech sa akokolvek snažim, priatel mi nedoveruje, je agresivny, hada sa za veci, ktore mi nedavaju vyznam, napriklad dnes sme sa hadali, lebo sme sa dohodli, že idem na vysku a potrebovala som pozicat nejake peniaze na prvy mesiac na vyplatenie intraku a on sa mi ponukol, ze mi velmi rad pozicia. i ked nerada, tak som s tym suhlasila. presne som mu nepovedala kedy ich budem potrebovat, ale on mi povedal, že mi ich uz odlozil bokom, tak som ratala s tim ze ked ich budem potrebovat tak mu to poviem a on mi ich da. dnes rano, som mu povedala, ci by mi ich dal, lebo uz potrebujem zaplatit cestu tam a spät, a vybavit si uz veci co potrebujem.
on mi spravil taky vystup, nerozumiem stale tomu, že preco a za co, vraj som nezodpovedna a chovam sa jak dieta, lebo mu az teraz vravim, že budem potrebovat tie peniaze a naozaj som tomu nerozumela co sa deje, vraj ide o princip, ale neviem co sa take stalo, pretože tie peniaze mal presne v obalke pre mna odložene a celu cestu bol agresivny a jedine co mi povedal bolo, že ide o princip, že mu nemozem taketo veci oznamovat na poslednu chvilu.

valikaza

Asi som sa zle vyjadrila, to nebola jeho prvá láska, ale bola to jeho prvá v tom ohľade, že nikdy sa on mriamo s nikym nerozišliel a toto bola prva žena.

ta3

verim, ze je to pre Teba tazka situacia a ked vravis, ze sa snazis o tom s nim hovorit, ale on reaguje histericky, ja by som navrhovala, aby ste si dali na chvilu pauzu, nech najprv v sebe spracuje rozchod s jeho prvou laskou, rozchod s prvou laskou nezavisle kto koho necha je vzdy bolestiva zalezitost a potrebuje cas, aby sa obidvaja so situaciou vyrovnali, kym vstupia do novych vztahov