Môže to byť astma?

Príspevok v téme: Môže to byť astma?
alica33

Takto, pred rokom sa mi to stávalo len občas, teraz častejšie. Jednoducho sa zrazu neviem nadýchnuť, v hlave mi hučí a chytá ma panika, lebo mám strach, že sa udusím. Priateľ bol vždy úžasný, upokojoval ma a stále opakoval nech sa zhlboka nadýchnem... Nakoniec ma to vždy prešlo. Napadlo ma už, že to môže byť aj stresom, ale občas sa mi stane len tak, ani nemusím byť v stresovej situácii! Tak ma napadla astma, lebo ju máme v rodine (otec na ňu trpí). Ale vtedy, keď priateľ nie je nablízku (čo už ani nebude, keďže sme sa rozišli), tak ma chytá ešte väčšia panika, že sa zadusím, ale nejako sa premôžem a snažím sa zhlboka dýchať... Neviem, ako presne sa astma prejavuje - dedko je lekár a hovorí, že u každého je to ináč. Tak sa pýtam na vaše názory.

ďakujem

modráčik

Ano, posluchni ho./myslim tym jajkafr/Suhlasim.Potrebne je stanovit diagnozu a to moze len lekar.Potom budes mudrejsia a vies to aj prirodne riesit.Drzim palce.

jajkafr

alica
každý sme iní. Astma sa u každého môže prejavovať inač. Niekto má len suchý dráždivý kašeľ, iný má pocit tlaku na hrudníku či sťažené dýchanie a niekto rovno astmatické záchvaty, nemôže dýchať a potrebuje okamžitú pomoc lekára. Ak máš v rodine astmatikov je dosť pravdepodobné, že astmou trpíš aj ty, pretože astma je jedno z ochorení ktoré sa dá zdediť. Choď so svojim problémom za lekárom a ten ťa pošle na pľúcne kde ti spravia potrebné vyšetrenia a zistí sa čo ti je... držím palčeky :)