Cysta pečene

vankúsik

našli mi simplexnú cystu pr.13mm na . pečenie a 3 cm na oboch obličkách. Našla sa aj v kolene, ktoré ma pri chôdzi obťažovalo ale už sa to omnoho vylepšilo. Inak nič nikde necítim. Mám to ignorovať?

RNG

Nuz tam je ten koren urazu v sucasnej medicine!!!
Cysty sa maju podla moznosti odstranovat, lebo su v tele skodlive. A su prejavom nedostatku cistiacich enzymov, tj vseobecneho zanesenia/zamorenia tela.
Doplnkasmi roznych enzymov a jodu sa daju velmi ucinne odstranit a zaroven telo odmorit od roznych "smeti", tj nepotrebnych latok zhlukov a inych nefunkcnych utvarov, ktore sa mozu casom zvrhnut na rakovinne.
Niektore cysty su hormonalne podmienene, tam treba riesit aj normalizovanie hormonalnych hladin, hlavne sa jedna o prebytky estrogenu alebo estrogenickych chemikalii, vcitane roznych hormonalnych "liekov"

cysta

ildika,
náhodne mi bolo zistené viacpočetne cysty na pečeni - kontrola o 2 roky,lieky žiadne nepredpísané,tak aj ja by som chcela vedieť viac. Snáď nám niekto poradí !

barbieBABA

dobry den mam otazku na slezine nam 9,5cm cystu a uz mam aj malu na peceni chodim na infekcne ale nic my stým nerobia a ta cysta na slezine ma niekedy boli a nedali mi ani ziadne tabletky je to v poriadku?

ema14

Ahoj...mne našli pred 10 rokmi cystu na pečeni a tak ma museli operovať...teraz mám 14 rokov a žijem s tím dobre aj ked ma ešťe niekedy brucho pobolieva ale už nie tak často ako pred tím...používam lieky Venter len na predpis lekára...aj ked mi nechutia tak ich užívam...na jedlo si dávam velkí pozor...pretože ak ziem mastné,vyprážané,pomaranč atd. tak mi bíva velmi zle...odporučam dodržiavať dijetu...ak sa to nebude dodržiavať možu nastať komplikácie a to bi nikto z nás predsa nechcel ...

karol

Cisty vo vseobecnosti - akekolvek, vznikaju bud vtedy ak telo sa snazi zbavit cudzorodej latky (ci uz cudzorodeho organizmu, parazita alebo nejakej anorganickej substancie) a nevie ju inym sposobom vypudit z tela, tak ju izoluje. Priklad moze byt ta cysta na peceni ako dosledok parazita alebo napriklad cysta v plucach ak clovek vdychne cudzorody predmet, ktory v nich uviazne. Druhym dovodom vzniku cyst moze byt hormonalna nerovnovaha (nadbytok zenskych pohlavnych hormonov) pri sucasnej nedostatocnosti tvorby pankreatickych (bielkoviny stiepiacich) enzymov. Pri cyste vajecnika by som preto odporucal snahu o harmonizaciu hormonov a to bud vysadenim antikoncepcnych tabletiek alebo prerusenim uzivania zenskych pohlavnych hormonov ako sucast inej liecby (samozrejme ak to situacia dovoluje). K tomu na druhej strane je potrebne podporit tvorbu pankreatickych enzymov (su na to rozne caje, vitaminove a mineralove doplnky - na dostatocnu tvorbu tychto enzymov vplyva velke mnozstvo faktorov, hlavne pritomnost vitaminov a mineralov v tele). Mali by stacit nejake multivitaminove doplnky s obsahom mineralov. Vyvazena strava je tiez potrebna. Dalej by som sa snazil aby sa tieto enzymy nespotrebovavali zbytocne vo velkom mnozstve pri traveni a potom budu chybat inde. Preto je potrebne znizit prijem bielkovinovo bohatych jedal ako mlieka a masa. Samozrejme nie uplne vysadit, kedze sucasti samotnych enzymov (aminokyseliny) musi telo cerpat prave z tychto zdrojov potravy.