Ukazat to naj na Slovensku cudzincovi :)

Príspevok v téme: Ukazat to naj na Slovensku cudzincovi :)
veve.ricka

Coskoro (polovica septembra) ma pride navstivit moj priatel zo zahranicia na Slovensko, po prvý krát. Rada by som by som s ním spravila takú týždennú Tour of Slovakia, okruh Slovenskom, cestovali by sme vlakom. Bola by som povdacna za vas nazor na to NAJatraktívnejsie co tu mame (vaša naj jaskyna, naj hrad, naj mesto, naj tura). Osobne nechcem vynechat Spissky hrad, Tatry, Blavu, Kosice. Ak viete aj o nejakych fajn folklornych akciach, sem s tym :)
Dakujem!!! :)

sign

Asi tak polovica prispevkov tu bola o tom preco by nemali navstivit BA, ale na to vas nikto nepytal:D lebo ona hned na zaciatku napisala ze BA+ ine nechce vynechat. Myslim, ze autorka neni zvedava na zakomplexovane nazory dedincanov z Hornej-Dolnej, ale na nove tipy na vylet. Je vidiet, ze niektori tu nevystrcili paty zo svojej dediny, lebo inak by vedeli, ze na svete je kopu spinavsich a skaredsich miest ako je BA. Netvrdim, ze BA patri medzi najkrajsie mesta na svete, ale urcite je tu vela peknych veci na pozretie, to by ste ovsem museli vidiet aj nieco ine ako trasu zo spinavej hlavnej stanice na ubytovnu vo Vrakuni.A osobne si myslim, ze by bol dost velky trapas keby prisiel cudzinec do krajiny a nevidel jej hlavne mesto (ak by mal takutu moznost, co tento bude mat).
Okrem toho co si spominala, by si mu mohla ukazat aj Trnavu (byva tam napriklad tradicny jarmok, ale skorej tak zaciatkom septembra), mozno ine mesto kde bude nejaky takyto jarmok. Z prirody je pekna aj Vratna dolina-Janosikove diery,Terchova, tam by mohol ochutnnat tradicne slovenske jedla, blizko su tiez Cicmany. Zo zamkov skus Cerveny Kamen, Bojnice alebo Oravsky zamok. A tiez vraj Banska Stiavnica je velmi pekne mesto :)

xy:)

ak nieco poriadne slovenske, tak terchova - cez janosikove diery hore na rosutec, krasne vyhlady. plus salas k tomu. jaskyne demenovske urcite. plavba na plti po vahu, okolo strecna a hore na strecno, naaaaadherny vyhlad garantovany. z miest tak bb, mozno trencin, ke a tym by som aj skoncila. urcite by som niekoho nevlacila po vsetkych hradoch - zvnutra totiz az take zaujimave nie su, dva bohate stacia. plus tie tatry, vodopady, plesa, lanovkou na lomnicak..

nnn

ahoj ja by som mu ukázala bratislavu určite staré mesto... hlavne večer to tam žije :) su tam bary s terasou a ludia sa zabávajú .. je to tam pekné .. v tatrách by som navštívila tatranskú lomnicu.. je krásna a vyviezla by som sa lanovkou bud na lomničák ale je to drahé alebo ason na lomnnické sedlo je to krasne!!! taktiež skalnaté pleso krasne... je to tam všetko pokope :)...porpípadne v poprade môžete ísť na laserovú šou čo je vždy večer.. večerné kupanie je to tam krasne ... každý bažénik svieti buble.. inej farby a tuším o 21:15 začína tá laserová šou...........to pekne sledujete z bazéna..

allie

beskyd no ja mam v s kamzikom fajn skusenosti, len je pravda,ze som tam uz rok nebola. je aj pianista nazivo. da sa spojit so super prechadzkou, ceny, tak ako v BA, ale skor ide o ten vyhlad, proti tomu nemozno mat namietky:) a pre gurmansky pozitok via salas stredne slovensko!

beskyd

niezeby som nejak chcel velmi rypat ale veceru v BA na kamziku si predstavujem asi tak ze dojde oprskla casnicka po 10 minutach v style co akoze tam chcem, potom prinesie gordon blue, zapyta si 15 evri, bude cakat ze jej dam 20, spolocnost mi tam bude robit par hrubokrkych magorov alebo nadrapeni rychlozbohatlici a mozem odist s dobrym pocitom ze ako som sa stylovo nazral:)

amiga

tak ja by som celkom odporucila hrad v Starel Lubovni, je tam aj skanzen, vystupenia sokoliarov, sermiarov a niekedy aj ine akcia, ved mozes pozriet muzeumsl.sk

taktiez aj Cerveny Klastor, krasne prostredie a mozte si skusit aj rafting

potom skus pozriet v Slovenskom Raji napriklad Tomasovsky vyhlad

v Tatrach je pekne vsetko, tu len si vybrat ci mu budes chciet dat riadne zabrat aby na to nezabudol, alebo vam staci aj mensia prechadzka...mozno vylet lanovkou na Lomnicky stit, to by bolo super, len to treba vystihnut pocasie

jaskyne napriklad Demanovska

a mozno by som sa snazila zistit, kde v case ked ma prist, budu nejake tie slavnosti, aby videl kroje a tu kulturu...plus tiez ten salas a prave slovenske jedla

allie

nie som sice milovnik bratislavy, ale teraz sa nasej metropoly zastanem, doporucujem veceru na vezi na kamziku, za jedlo nerucim ale vyhlad fantasticky!, sa to kruti dokola:) prechadzka pri slavine, vylet na devin, sandberg, nie su vtedy v stupave nahodou dni zela? bol by tak aj folklor... ale moc to s BA neprehanat, radsej do krajsich kutov!

orava super ako som uz pisala, ale pozri pocasie, ak bude prsat o nicom, a dazde tu byvaju caste. skanzen v zuberci ako beskyd pisal 100%

beskyd

presne tak, a stare mesto je plne nevrlych malomestiakov a je tam kopec kadejakej spitej anglanskej zgerby a cele je to dost prepchate, na mnohych miestach rozbite a zasprejovane.. teraz som sa vratil z oravy.. cestou domov som sa zastavil v dolnom kubine. prijemne, ciste utulne a udrziavane centrum, pekna pesia zona, namestie, fontanka, asi tak nejak by malo vyzerat mesto kde ziju ludia.