Ahojte vedel by niekto dat radu? Mam kamaratku ktora je momentalne so mnou v GB.Otehotnela a nevie sa rozhodnut ci ist na potrat alebo nie.Ani nevie ku komu ist a ako je to tu sme tu obe len velmi kratko ja tiez neviem co robit a druhych cudzich do toho zatahovat nechceme.Domov sa vratit nechce a nemoze lebo nema rodicov a zvysok rodiny sa o nu nezaujima.Ma chlapca ktory ju miluje ale je mlada a nie su si isty a cas bezi Prosim poradte co robit tu v zahranici Ak by si chcela dietatko nechat bude tu mat matersku? na com to zalezi? ak by chcela na potrat kam? Ku komu? poradte dakujem
Tehotna v zahranici
to s tym obcianstvom nie som si ista, v kazdom pripade vsetko zavisi od toho ci su ti dvaja experti poisteni, teda aspon ta tvoja kamoska ci je poistena, pracuje na cierno alebo ma pracovne povolenie ako ste tam??? Vsetko zavisi od toho ak ma pracovne povolenie moze samozrejme bezplatne navstivit lekara v anglicku. Silne pochybujem o tom ze tam dostane nejaku podporu ci nejaku pomoc od statu ktoreho nie je obcanom a v ktorom neodvadza odvody. Mam totiz kamosku ktorej sa stalo to iste ale vo Svajciarsku, cele tehotenstvo pendlovala medz SR a Svajciarskom, no a aj rodila na slovensku lebo porod vo Svajciarsku by ju stal majetok.
Tazka situacia, sama zijem v zahranici a ked nie si poistena a robis na cierno tak si v prdeli.
neviem ti viac poradit, nech sa skusi skontaktovat s nejakym romom , oni tie zakony ktore sa tykaju takych veci ovladaju lepsie ako pravnici:)))))))ale urcite na tom nieco pravdy je, ved na sa skusi opytat v GB niekde na urade ako to bude ked tam porodi a hlavne nech si to babo necha..
tak napr. slovenski romovia chodia do zahranicia, napr. do anglicka porodit, aby mali ovela vacsiu matersku a podporu abo nieco take...takze ak porodi v zahranici tak dostane viac ako na slovensku a aj babo dostane anglicke obcianstvo...