Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tehotna v zahranici

Príspevok v téme: Tehotna v zahranici
anjellasky

Ahojte vedel by niekto dat radu? Mam kamaratku ktora je momentalne so mnou v GB.Otehotnela a nevie sa rozhodnut ci ist na potrat alebo nie.Ani nevie ku komu ist a ako je to tu sme tu obe len velmi kratko ja tiez neviem co robit a druhych cudzich do toho zatahovat nechceme.Domov sa vratit nechce a nemoze lebo nema rodicov a zvysok rodiny sa o nu nezaujima.Ma chlapca ktory ju miluje ale je mlada a nie su si isty a cas bezi Prosim poradte co robit tu v zahranici Ak by si chcela dietatko nechat bude tu mat matersku? na com to zalezi? ak by chcela na potrat kam? Ku komu? poradte dakujem

Aalex

O ten byt najprv musí podať žiadosť je tam strašne vela papierovania, ten si ale musí aj platiť rovnako ako byt či dom z agency. Materska v BG je okolo 90% z platu, ale iba POL ROKA

anjellasky

Coze? tak z toho sa neda vyzit..ma 21 odpracovane ma skoro 10mesiacov ale home office a NI len pred 2 mesiacmi vybavila..To ako vazne len 109? To ked jej poviem tak neviem co bude A aky byt? akoze tu v GB? byt? to tak ako bolo za komunistov na SK? ojoj prekerna situacia..;o((

zuzik

anjellasky..no vraj je to tu tak,ze ak si ju jej chalan nezoberie tak automaticky dostane zadarmo byt...ale asi su okolo toho papierovacky

eviska83

Ahoj anjellasky.Mam 9.mesacneho syna.Ja sice niesom v GB ale v Severnom Irsku,ale aj tak byto malo byt rovnake.Dieta v ziadnom pripade nedostane obcianstvo-az po 3.rokoch.Matersku dostane ked odpracuje pol roka,a pocita sa to z platu ,ale max.je to 109libier.Zdravotnictvo je uplne super.len je dost problematicke vybavit papiere(Sl.pas ev.napisanie do pasu)Ak nevie anglicky tiez by to nemal byt problem,su tu bezplatny prekladatelia(plati ich stat)Uz som tak bola par krat aj pri porode.Kolko ma rokov?AQk by si chcela vediet viac napis.Myslim ,ze rovnake by to malo byt aj v Gb

sii

ok ako dlho pracujete v anglicku??? je to viac ako rok???
Ak ano tak samozrejme ze dostane matersku a vsetko co s tym suvisi ale musite tam byt dlhsie ako rok.
Neviem, celkovo anglicko je komplikovane, mam kamosku ta je tam vydata asi 9 mesiacov, nezohnala robotu a potom neplanovane otehotnela a teraz nedostane ani korunu aj ked je vydata za anglicana.

ivka2

to puma:prosim ta v prvom rade neurazaj,ja som jej to nehovorila so 100% istotou!!!!!Ja som hovorila ze som len o tom pocula ze to takto robia!!!!!!!tak ak si ty taka inteligentna tak laskavo neurazaj!!!!

puma

ivka to co si napiusala je uplne smiesne a neni to pravda.pokial su inou narodnostou a nie anglicania tak nedostanu ani korunu .a obcianstvo hoci kdo dostane do 8 rokou zitia v tej kraine babo hned ak sa narodi.a ked clovek odide z toho mesta byvat na sk potom matersku dostavat vobec nebude lebo v tom state uz nebyva potom by sa malo vybavit na sk materska ty inteligentna.......

puma

matersku by dostavala v tom pripade keby je otec anglican a kedze asi nieje a nepochafdza z an tak neviem bo ked sa dieta narodi anglicku tak mozno aj hej .a ked su si neni isty tak nechcem napisat to slovo potrat ale radsej tak ale ja by som moje dieta na potrat nedala bo je to kusok z clovekom ktoreho milujem a zo mna takze by som zabila jeden ludsky zivot a nas.ale 100 ludi 100 chuti .a ked to chce porodit tam tak nech nahlasi ze je tehotna predpokladam ze je tam poistena ked pracuje a nech povie dr ze je tehotna o vsetko sa postara dr kde vas zaradi a tak budete len postupovat podla neho ale musi sa nahlasit uz teras pkila neje v 3 mesiaci

anjellasky

No vlastne praveze sme tu legalne odvadzame dane mame vybavene aj home office cize registracia a aj national insurance number cize poistenie takze to praca nacierno nie je