Fajcenie v tehotenstve

Príspevok v téme: Fajcenie v tehotenstve
aaaaa

Ahojky,vedel by niekto poradit? Kamaratka je tehotna je v 6 tyzdni a zistila to az teraz.Ma strach,ci nemohla ublizit dietatku lebo je fajciarka a az doteraz fajcila.Nie vela mozno 5 cigariet za den samozrejme cez vikendy aj viac a aj pila.Doktor jej povedal ze to sa uvidi neskor a je velmi vyplasena ci naozaj nieco nemohla sposobit.Ma niekto skusenosti? poradte prosim papa

Ajoooj

Ahojte ja len chcem napísať že ja poznám tAku ženu čo fajcila a teraz ma postihnuté dieťa a trápia sa ale komu net rady tomu net pomoci. Každý jej dohovará ale nedala si povedať. Maly sanarodí´ všetko bolo ok ale potpm nastali rproblemi po dvoch mesiacoch ochorel bol zahliemeny až im prestal dýchanie a už sa to všetko otǒ dohnojílo ja len že trpia tie deti a to ma nátom najviac sere. A preto nefajcit

evitk@

mozno je moja otazocka hlupa,ale...som asi v 3-5 tyzdni.uz rok a pol nefajcim,ale pred tyzdnom som prezivala hrooooozne stresujuce obdobie a zapalila som si.mam velke obavy ci som nejak nemohla ohrozit babetko...akykolvek nazor uvitam.ps:nevedela som ze som tehotna,ak by som vedela ani by ma nenapadlo fajcit...dakujem za odpovede:0

ccc

Áno bábetko si navykne na CO namiesto na O2- čo mu chúďatku iné ostáva..ak chce prežiť..ale fajčením svojmu dieťaťu dávaš nedostatok kyslíka, kt.je nepostrádateľný pre život..čiže dieťa je vlastne (závisí to od množstva cigariet)hypoxické resp.nemá všetky orgány prekrvené tak ako by mali byť.

Daniela191

Ahojte, s tymi cigaretami je to rôzne. Záleží na tom či ti na takúto otázku odpovie fajčiar alebo nefajčiar. Mne povedal gynekológ, že bude veľmi šťastný keď cigarety zredukujem, ale nie je potrebné ich úplne vylúčiť, nakoľko bábätko si už na ne navyklo. Je to štátny gynekolog v zahraničí, ktorý okrem iného prišiel nato, že mám anomáliu na maternici. Na slovensku nato gynekologička neprišla za 11 rokov, čo som k nej chodila.

brix

Dnes, keď vieme, ako fajčenie škodí zdraviu, koľko peňazí fajčenie stojí, fajčiť môže len blbec
Fajčenie tehotnej ženy my sa malo pokladať za trestný čin - ohrozovanie zdravia plodu

panika

to leni
jasne,nech sa nebiji.Moja svagrina sa najsor vabrala(dost neskoro na potratň, potom postupne kvoli mimimatenicovemu tehotenstvu prisla o oba vajcovopdy, ma za sebou niekolko neuspesnych umelych oplodneni a fajci ako terek.A chystaju sa na zakrok mimo SR.Co na tom, ze fajcenie znizuje moznost zahniezdenia vajicka,nech len fajcia vsetka a potom nech placu,ako bolia injekcie s hormonami pred umelym oplodnenim.