Jazva

Príspevok v téme: Jazva
Zjazveny

zdravim, da sa nejako jednoducho odstranit velka jazva?...na ramene mam riadne hlboku a taku tmavu ze ked na nu pozriete z dialky tak vam udre do oci akoby to bolo cerstvo porezane....problem je v tom ze som si zranenie sposobil zamerne a odvtedy pred rodicmi nemozem odhalit rameno co znamena ze s nimi nechodim ani na dovolenky ani si nedam dole tricko...vedeli o mojom probleme a na liecenie ma neposlali iba preto, ze som ich ubezpecil ze s tym prestanem....samozrejme nikdy som neprestal ak sa citim zle stale si chcem ublizovat navyse vtom ani nevidim problem jednoducho mi to vzdy pomoze neukazujem to verejnosti nikto o tom nevie takze tym ani nikoho neobtazujem...kazdy rez vsak bol sposobeny len nozom, prip. ostrim zo struhadla....to na ramene bolo ostrou ziletkou a ked som rezal necitil som bolest...a ked som zdvihol ziletku od ruky nesla ani poriadne krv len som si so sokom uvedomil ze sa rana otvorila a ze vidim mäso...zvlastne vsak je ze rana skoro vobec nekrvacala....najhlbsia rezna rana ktoru som mal a dokopy skoro vobec nekrvacala....no ale jazva ostala poriadna a ja som ju nechcel nikomu ukazat takze som ani na kupalisko nesiel....chcem sa jej zbavit len neviem ako....nemozem to vecne skryvat otec napr. chce so mnou chodit plavat, ked ma prezrie doktorka na chrbticu uvidi to aj ona aj mama a ja nedovolim aby to rodicia zistili uz by mi nikdy neverili...takze ako sa to da odstranit?...dakujem

kpl

myslím, že sa dá jazva vyrezať a zošiť koža nanovo len s minimálnou jazvou. Mne to tak chceli urobiť, ale nejak som sa k realizácii ešte nedostala.

keloid

Ahojte. Po očkovaní TBC mi na ramene ostala škaredá jazva. Myslela som, že sa mi to časom zahojí ale ono nič.Tak som sa rozhodla,že s tým pôjdem ku kožnej.Tá mi povedala že sa jedná o keloidnú jazvu. Poslala ma na chirurgiu, že tam mi to vyberú. Po zákroku sa mi to ešte asi aj zhoršilo.Dali mi na to nejaký krém, ktorý si na to dávam ,ale mám pocit že sa to nezlepšuje :(. Som z toho smutná, lebo rada by som nosila aj ramienkové tričká , ale nemôžem , lebo vždy sa ma na na to niekto pýta, že čo tam mám a tak. A aj keď sa nepýtaju, mám stale taký zvláštny pocit, že sa na to každý pozerá. Nevedel by mi niekto poradiť čo by som si na to mohla dať, aby mi to aspoň zbledlo, alebo to bolo menej nápadné? :(