Poškodené oko zo slnka?

RADArada

...tak je to uz na tebe co budes robit-ale pre istotu skoc k lekarke a daj si urobit pecenove testy...
inak aj B-KOPLEX FORTE je dobry na PECEN aj ALEO VERA caj...TAK SI NIECO Z TOHO VYBER A UZIVAJ TO ASPON 3MESIACE...
inak nic vyprazane by si nemala na pecen...
je tam aj strava dost dolezita...

kanister

ak sa nemylim,tak slnko svietilo rovnako aj pred 100-10000 rokmi,teda v casoch ked neboli ziadne nielen slnecne okuliare,a co ociam vtedy spravilo slnko? nič,lebo slnko lieci...kde nechodi slnko tam chodi lekar :)
skor je problem,ak clovek nauci oci pozerat cez niejaky filter a potom pri intenzivnom slnku ak ten filter (slnecne.okuliare) nema,lebo si cih ako naschval zabudol :),tak oko moze vtedy na isty cas ,kym sa prisposoby novej situacii sa v uvodzovkach spalit,ale vylize sa z toho....je to nieco ako z pokozkou.

momo 2494

no ked som bola menšia jak mi zistili niečo s bilirubínom alebo kerého šlaka...a musela som užívať Flavobion ...že som ju mala zcukrovatenú alebo ztukovatenú tak neviem... ale ked som bola naposledy na prevetívke v krvi mi nič nezistili zlého ... tak možno robím zas zbytočnú paniku ...:) ale aj tak díky za komentáre

RADArada

...od chlorovanej vody?to by skor stipali-ked sa dostane voda do oka...
ak chces mat istotu a ziadne pochybnosti skoc k obvodnej a daj si urobit pecenove testy...a tam sa ukaze ci mas nieco z pecenou...inak mozes pit caj na precistenie pecene OSTROPESTREC MARIANSKY/caj kupis v lekarni/-alebo jeden sacok caju pomliet na mlyncemu na mak a pochrumkat-precisti sa ti tak pecen...

RADArada

...tak urcite ked sa clovek pozera priamo do slnka sa moze poskodit zrak-ale tak to je o inom...tak to hovorila ta ODBORNICKA sak neviem ci to nebolo v REFLEXE ale nie som si ista-alebo v TN...ale urcite to bolo v TV...
a jasne ze je to aj individualne...ale tam podotykala ze aj okuliarmi nekvalitnymi si moze poskodit zrak clovek...takze bud poriadne okuliere-alebo je to jedno ci je bez okuliarov alebo s okuliarmi ked nie su kvalitne.../asi myslela tie z ochranym uv filtrom ked sa nenosia-tak tie za par korun za nic nestoja/

momo 2494

ja ani neviem identifikovat tu farbu...také žltkasté trošku ...predtým mi hvorievali kamarátky ked som s apozrela do boku že ich mám žlté ...ale tak ja neviem tam možu byt žilky a z dialky to može vyzerať žlto alebo čo já viem...

ja mám bielka žltkassté tam kde mi svietilo slnko proste ..a ked nadvihnem horn= viečko tak tam ich mám biele...tak ja fakt neviem..kebyže mám niečo s pečenou tak ich mám asi celé zafarbené nie ?? ..

ale tak nemožem vyvolávať paniku za každým neobvyklým na mojom tele...

moja teoria stále je že to mám zo slnka...väčšinu dna som bola otočená len proti slnku a nemala som slnečné okuliare vobec

majda234

slnecne okuliare su na to aby chranili oci pred slnkom, takze nesuhlasim s tym ze sa tak ociam nic nemoze stat...ja osm tak na to doplatila, ked som bola mensia, nechcela som nosit slnecne, lebo neboli dioptricke a to mi vadilo..a skoncilo sa to zapalom spojiviek a to bolo skutocne neprijemne..takze bez slnecnych okuliarov na slnko uz ani nejdem

RADArada

...ak mas nieco s pecenou tak by si mala bielka zlte...
je pravda ze podla oci sa da zistit ze clovek nie je v poriadku...len pred nedavnom hovorili v tv ze aj cukrovka sa da zistit podla oci...
no,nemusis byt hypochonder hned...predtym si mala ine oci?ako teraz?vychadzaj s toho...