Mám pocit, že som k ničomu, že som totálne zlyhala...30tka za dverami, nepodarilo sa mi spraviť si VŠ, ako som to plánovala, mám prácu, kde sa to nedá vydržať a nedarí sa mi nájsť si niečo lepšie, chcela by som vlastnú rodinu, domácnosť - aj v tomto som úplne mimo....Nič, z toho, čo by som chcela, sa mi nedarí naplniť....stále skúšam, vymýšľam ako a stále zlyhávam....už mám strach sa do niečoho nového púšťať, lebo sa bojím ďalšieho neúspechu...
Som úplne neschopná, k ničomu....unavená zo života :(
Zlyhala som! ?
kafik -dakujem, dufam, ze budes spokojna a stastna :)
ta3 - dakujem za tvoje slova.....ja sa snazim vsetko dotiahnut do konca, ale ked sa uz velmi nedari, je to niekedy velmi tazke a akoby zbytocne, ale vzdy sa snazim mysliet pozitivne....
sewie -dakujem za pekny prispevok a dufam, ze sa ti bude v skole aj nadalej darit
čerešňa - ja sa snazim vo vestkych smeroch, aj v hladani partnera, ale zatial je to nula bodov aj v tomto...
ja...- mas pravdu, asi potrebujeme nakopnut a zdvihnut sebavedomie...Myslim, ze je v poriadku, ak vies, ze nechces deti a chces dosiahnut nieco ine, hlavne, ze vies, co chces...ja viem, ze chcem rodinu a deti a bola by som rada, keby sa mi to poradilo.....ja si nezufam, len obcas pride tazka chvilka
MIA, jasne...skola je na nic...uplne vsak tam clovek ide len preto aby ziskal ten carovny poapierik ktory mi otvori automaticky dvere do sveta prace...ide o to ako sa k studiu postavis-su ludia co tam idu len preto aby dostali diplom mysliac si ze si tak lahsienajdu pracu( a musime si priznat ze vela krat ked nemas diplom tak nad tebou ani neuvazuju) ale potom su ludia ktori idu na vysku aby sa naucili to co chcu robit! ja osobne som nesla na skolu aby som ziskala papier ale aby som sa ucila-preto si robim uz dalsi diplom na skole ktora mi da vedomosti ktore mi chybaju k tomu aby som mohla robit to po com tuzim.a jasne ze prax je najlepsia ale k mojmu oboru potrebujem nutne teoriu a tato skola je zamerana dost prakticky-robim na projektoch pre firmy a pod....podla mna clovek by mal robit to co ho bavi a na co ma talent, potom bude uspesni, ale dnes ludia idu ludia na skolu hlavne z vypocitavosti-z tohto budu velke prachy a podobne...ja som sla na skolu aby som studovala to co ma bavi...a ak ma niekto tuzbu byt kadernikom-nech je, potom vysku samozrejme nepotrebuje...takze aby som to zhrnula-to ci vysku potrebujes alebo nie, zavysi len a len od toho co CHCES v buducnosti robit a na co mas NADANIE!
mile damy,
Vysoka skola vam je na....
spravila som si MtF strasne ma presviedcali ako budem dobre na tom ake zarobky a pravdou je, ze 4rok robim v TN za 700v hrubom..
keby si este raz vyberem urobim si nejaky kurz kadernicky otvorim salon a makam si pre seba a nie pre mojho sefa ktory sa vyvaza na drahych autach a my mame tu h..
moj priatel ma tiez vysoku skolu.. ale otvoril si podnikanie, sice sa narobi ale aj zarobi skolu ani nevyuzil
to je bohuzial dnesna realita
čerešna, ty si chorá?? či skôr je*utá?!
a čo , ked niektoré nechcú deti?? si myslíš, že každá žena sa narodí a už to má celé nalinajkované a bože chrán, ked to tak nespraví?!
toto je ozaj staromodne, ako píšeš .. sa zobud a začni žiť v realite ..
oukej, beriem, že máš svoje názory, ale neodcudzuj názory a životný štýl ostatných okolo :/ ..
no nemám slov teda.. ozaj ...
ja som na tom skoro rovnako .. ťahám na 26, bývam u rodičov, žiadny poriadny vzťah, pár úverov na krku, práca, síce dobrá,ale tiež sa z toho neuživím sama .. ale rodinu si založiť nechcem-žiadne deti.takže to ma tak nedesí ..a výška nie je všetko v dnešnej dobe :)
asi potrebujeme nakopnúť . zvýšiť si v tomto sebavedomie, zmeniť ciele ..
všetko sa dá, ked človek ozaj chce a nezúfa :)
Máš prácu ale nie si s ňou spokojná, preto hľadáš inú, ale naozaj je problém len v zamestnaní? Možno cítiš, že Ti chýba iné. Práca by Ti možno aj vyhovovala, ale už si dospela do štádia, kedy začínajú mať pre Teba cenu iné hodnoty a to je rodina, vlastné deti, manžel ... . Snaž sa teda hľadať týmto smerom. Ak chceš dieťa, ale nechceš sa viazať na muža, to je to najjednoduchšie riešenie, ale ak chceš rodinu, potom sa začni zaujímať o vzťahy, o mužov aj keď po 30ke je to možno ťažšie. Že veľmi jednoducho to znie? Ale veď sama si napísala, že aký má zmysel život ženy bez rodiny. Možno som staromódna, ale ja s tým súhlasím, lebo bez rodiny, detí a vzťahov je žena ničím a prosím neodsudzujte ma tie, ktoré nemáte deti, lebo ktoré ich nemôžete mať to je o inom, nemôžete za to, ale tie ktoré ich nechcú mať... ľahké domyslieť.
Sewie
blahozelam, si skvelym prikladom nielen pre KatrinSofiu, ale vsetkych, ktori by chceli zmenit svoju situaciu, len nevedia ako na to, presne ako hovoris, stanovit si ciel a odhodlane za nim kracat, aj ked sa chvilami nedari, aj ked okolie si mozno klepka na celo, to je cesta
KatrinSofia, su ludia ktorym ide vsetko od ruky a ktory maju vsetko hned na prvy pokus a uplne lahko, potom su taki co si musia vacsinu veci vybojovat-to sme zjavne my, ale to neznamena ze boj prehras...hlavne si uvedom ciele-co vlastne chces, aku pracu chces robit a chod za tym!urbo pre to vsetko co mozes a nezdavaj sa hned po prvom neuspechu....ja som sa pred 5 romi rozhodla ze chcem studovat v holandsku....potom nebol cas,moj sen ostal zabudnuty , potom som dostala moznost ist na vymenny pobyt-no jasne ze som sa do holandska nedostala!ale za to som bola vo svedsku-videla super nove veci novych ludi(aj ked niekedy nedostanes hned to co chces-mozno prave dostvas to co potrebujes!co ta posunie dalej) na zaklade mojich skusenosti som sa rozhodla nojovat o svoj sen a este som aj vo svedsku stretla ludi co mi k tomu pomohli....vyse pol roka som pripravovala prihlasky na skoly-dokonca som si tie skoly sama pracne vyhladavala-kazdy den mnoho hodin na internete-robila som kopec moznych aj nemoznych prac len aby som si mohla dovolit zaplatit poplatok za prihlsku(vacsinou to bolo okolo 50-70 eur!)studovala som anglictinu, spravila si drahy certificat aby som sa mohla prihlasit,presla pohovrmi...a teraz? pisem ti z holandska kde som uz 11 mesiacov na svojej vysnivanej skole! to ze ti veci idu tazsie-neznamena ze sa nestanu!maj svoj ciel, chod za nim a nenechaj sa odradit!!!!!!!!
KatrinSofia, nie si neschopna, len nie si dost trpezliva a dostatocne odhodlana svoje sny dotiaghnut do konca a uz si preboha nevsugeruvavaj, ze som neschopna, k nicomu, to je to najhorsie, co robis pre seba a svoju buducnost, ja viem, ze to nie je lahke, ze ja mam vlastne stastie, ze som sa narodila v znameni, v ktorom ludia sa nemozu vzdavat, ale ak zapracujes na sebe, aj Ty mozes byt uspesna, drzim palce
Ja som tiež na tom podobne, len zlyhávam v trochu iných veciach. Roky som sa snažila prelomiť ten neúspech.. ale výsledok nikde a únava obrovská. Všetky moje zlyhania som začala brať ako fakt s ktorým asi nepohnem ale aj napriek ktorým chcem byť šťastná a spokojná. Asi toľko odo mňa. Nie si sama dievča.