Alergia na polyamid (nylon) a polyester

Príspevok v téme: Alergia na polyamid (nylon) a polyester
Elenka27

Ahojte, prosím o radu, prípadne vaše vlastné skúsenosti, ak ste sa stretli tiež s podobným pre mňa hrozným problémom. Tohto roku sa u mňa objavila alergia na "PLAVKY" a to doslova. Keď sa mi objavila alergia po zoblečení plaviek po prvý raz, pozorne som si prečítala zloženie plaviek - polyester, nylon, elastin, usúdila som, že na vine bol obsah nylonu. Kúpila som si teda plavky 95% polyester a 5% elastin, ale aj z týchto plaviek som po troch hodinách na pláži mala obrovské červené fľaky, ktoré svrbeli jak ďas. Tak som si kúpila ďalšie, kde bolo zloženie 100% polyamid, to som ale vtedy ešte nevedela že je to vlastne nylon. No a po dnešnom odskúšaní mám opäť na mieste kde boli plavky obrovské červené svrbiace fľaky. Má niekto tiež takú skúsenosť? Hľadala som aj plavky zo 100% bavlny, ale nezohnala som, horko ťažko som zohnala prednedávnom len vrchný diel plaviek z 98% bavlny a 2% elastinu a aj tak sa mi na mieste kde je okolie košíkov a viazanie vyhodila alergia. Tak ja už fakt neviem. Existujú vôbec plavky len zo 100% bavlny? Prosím, poraďte mi, som už zúfalá, lebo týmto pre mňa zrejme dni v plavkách nadobro skončila. Vopred ďakujem za každú radu

blondula

nooo...take bavlnene plavky na gumu by som chcela vidiet :D hlavne ten spodny diel.kedze tam nesmie byt nic elasticke kedze mas alergiu :DDD navstevuj nudaplaz a mas to vybavene :D