Vysoká škola masmediálna komunikácia, žurnalistika.

Príspevok v téme: Vysoká škola masmediálna komunikácia, žurnalistika.
zvedavá11

Mala by som záujem o štúdium niektorej z týchto škôl. V podstate, čo som si pozisťovala medzi nimi nie je veľký rozdiel, no žurnalistika je asi o niečo lepšia a tým pádom aj ťahšia. Zaujímajú ma názory tých, ktorí niečo z tohto vyštudovali. Kde študovali, z akej strednej školi tam išli, či je povinné mať uverejnené články ešte pred štúdium, alebo ide len o nejaké talentovky priamo na danej škole(kamerové skúšky a tak). Čo som pozerala na škole prijímačky z matematiky nie sú, a nie je tam ani matematika počas štúdia? Za reakcie tých, ktorí tam študujú, doštudovali alebo si aspoň podali prihlášku ďakujem :-)

minonka565

hej aj prerazit, ale najprv aby si mohla prerazit sa musiš dakde zamestnat, teda uplatnit. A na slovensku vieš, ako reporterku žurnalistku by si musela mat aspon nejake konexie a s masmedialnou, to radšej ak sa ti da, tak si daj marketingovu komunikaciu, s tou sa da vraj viacej uplatnit som som čitala, si to pozri na dive vravim tam to je všetko toto.

zvedavá11

Aj nad psychológiou som rozmýšľala, ale tam sú prijímačky z biológie, a tej sa na OA teda veľký dôraz nekladie. Ja som tam išla preto, lebo je to dosť kvalitná škola- no ale pre mňa na nič. Tak z každej vysokej školy je neuveriteľne veľa absolventov, ktorí nakoniec vôbec nepracujú v danom obore. Myslím, že neni až tak málo možností z masmediálnej komunikácie al. žurnalistiky uplatniť sa, ale oveľa ťahšie je preraziť.

minonka565

no ja si akorat vyberam tiež vs a presne toto, čo by bavilo aj teba a aj mna , tak mi na to všetci vravia že je to nanič..socialna praca uplne nanič, malo penazi, a žiadna robota , a potom sociologia trebars by ma bavila, psychologia..masmedialna, alebo Akademia dramaatcikeho umenia herectvo..ale tak to neviem:D ak ceš robit tu masmedialnu ,ta kchod, ja ti len vravim čo som sa dočítala. a neni zač. P.S: ja mám tiež obchodnu školu a matiku a učto necem !! !! a nič s obchodom ma nebavi:D neviem prečo som bola na takej strednejD::DD

zvedavá11

Presne tie smery, ktoré si vymenovala, že sú na nič by ma bavili, takže tak. Chodím síce na strednú OA- čiže ekonomický smer, ale matematika nepatrí medzi moje silné stránky, takže ekonomická vysoká nepripadá do úvahy. A minonka, ty chceš ísť na akú školu? A ďakujem.

minonka565

Ahoj, ja som nechodila ani nechodim na tuto školu, len si rpave vyberam výšku a ničo si zistujem a ako som tak chodila po forach, tak na dive.sk je tam, že na masmediálnej ani marketingovej komunikacii matika voooobec nie je...ako je to so žurnalistikou, to neviem...ale tak to nemá nič s matikou vo všeobecnosti tieto predmety..mala by si vediet dobre písat slohy a mala by ta bavit sj a jazyky..inak sa moc aspon s masmediálnu komuniakciou neuplatnič...aspon tak to ta mbolo...niečo ako v tom zmysle, že napr, socialna praca a masmedialna komunikacia a politologia a nwm čo, že je to také potrebne ako.... domysli si. tak len tolko. dufam, že aspon kustik pomohlo.