Zachranme nase zdravotnictvo, podpiste peticiu

Príspevok v téme: Zachranme nase zdravotnictvo, podpiste peticiu
rado3105

Proti transformacii zdravotnictva na akciove spolocnosti(ktore sa oznacuje aj ako skryta privatizacia) sa rozbehla peticia pred nemocnicami v Bratislave. Je to posledna moznost pred ochranou nasho zdravia a nasich penazi pred zlodejmi z Penty, ktore tieto nemocnice skupuju. Tym sa vyrazne zvysi doplacanie za vykony a pobyty, tak ze si to malokto z nas dovoli. Pricom dnes nase nemocnice co sa tyka vykonov patria k vrcholu EU. Nase zdravotnictvo co sa tyka kvality vykonov(aj napriek zlej vybave) je na tom lepsie ako mnoho zapadoeuropskych krajin.
Tak ludia kto si uvedomuje co moze vzniknut nasledkom privatizacie nemocnic, prosim Vas podpiste danu peticiu, je to aj pre Vas.
www.slovenskypacient.sk
hnonline.sk

PS: Poistovna dovera je vlastnena Pentou, riaditelstvo vseobecnej zdravotnej je z Penty, Uhliarik je dohodeny Pentou(len tak pre obraz)

RADArada

...presne tak-v prvom rade sa maju postarat o
ZDRAVIE LUDI...
DOLEZITA JE SKOLA A STUDIUM MLADYCH...
TAK ZABEZPECIT VSETKYM ROBOTU/robit za ludi nemusia-ludia robit budu aj sami :)))) ak sa toho boja/
je uz tolko ludi ktory su chory a nevladzu robit/A TO VSETKO S TOHO STRESU A BUZERACIE CO TU MAME/-TAK NECH DOKALICIA AJ TYCH OSTATNYCH ZDRAVICH LUDI A BUDE CELY SLOVENSKY NAROD CHORY-SOM ZVEDAVA KTO POTOM BUDE ROBIT...A CO BUDE ZO SLOVENSKOM...
BY SA MALA VLADA NAD TYM PORIADNE ZAMYSLIET...

nagy

Zákon nás nútil a núti platiť zdravotné poistenie, majetok zdravotníctva je teda z odvodov nás všetkých, na čo sa používajú peniaze z odvodov? Kto to kradne a vládu to vôbec nezaujíma? Čo je toto za štát? Teraz chcete, aby sme si mi chudáci všetko platili, čo zarobíme 500 eur mesačne alebo dôchodok dostávame niektorí napr.300 eur? Aj vy boháči nemáte patent na zdravie a mladosť a budete sa dívať a potkýnať o chorých, chudobných ľudí a nebude Vám veselo. Kto vedie národ, najprv by sa mal starať o zdravie ľudí, to je na prvom mieste, lebo nebude mať kto na Vás robiť a nebudete mať na kom bohatnúť. Ľudia nedovoľte, aby Vás aj naďalej okrádali. potom

jedna

ano, to je pravda, ze zisky akciovky pacienta nezaujimaju, ale na druhej strane oddlzovanie statnych nemocnic ide z vrecka kazdeho z nas, teda aj z tvojho. a to uz opakovane. pricom by sa tie prostriedky vedeli vyuzit v inych rezortoch, alebo aj v zdravotnictve- modernizacia pristrojoveho vybavenia nemocnic nikdy nie je na skodu. napr. taky da Vinciho noz- na SK ho este nemame...
takze do kedy este umelo oddlzovat na ukor inych odvetvi? naozaj je zmena nevyhnutna. no nech je spravna a nech sa uz vykona cim skor.

vevericka

ja mam skusenost ako pacient ..nie som zamestnanec nemocnice. a viem, ze 2 sestry na 1 geriatriu je ozaj malo, radsej sme za starkou chodili sami..a to sme chodili do akciovky..zasa sestrit na personale je trosku blbe, ten, co tam je sa moze zodrat..ale hlavne, ze je akciovka v pluse..
a za tymi lekarmi si stojim, je na hlavu a rizikove, aby niekto sluzil 32 hodin v kuse..

jedna

kde je prezamestnanost? vo fakultnych urcite. by si sa cudovala kebyze sa skoriguju stavy a muselo by sa stihnut vsetko.zrazu by to aj slo. viem o com hovorim, pred cca 10. rokmi aj nasa nemocnica presla na a.s. v prvom rade sa stavy znizovali, pretoze akcionari sakramentsky posleduju svoje naklady a vyplaty su nehorazne naklady, takze najprv sa znizovali stavy, pricom praca sa pridavala- predsa zo zvys. poctu hospitalizovanych a zrealizovanych vykonov a operativy su aj vyssie prijmy.a o tie predsa ide! potom sa nase platy zmrazili- oproti platom v statnych nemocniciach tie nase boli fakt ubohe, posledovali sa naklady oddeleni- setrenie kde sa da- specializovaneho materialu (aj ked je pravda, ze vsetkeho bolo a je dostatok, ale sa viac prihliada, aby sa neplytvalo zbytocne), cistiacich potrieb,atd..rezerv je mnozstvo, len ich treba vytiahnut na svetlo Bozie.
o pristupe ani nehovoriac- nas pacient, nas pan! praca s usmevom na perach, mily, privetivy pristup bez pardonu,...

v univerzitnych plno zamestnancov na ciastocne uvazky, starych profesorov, docentov- dochodcov mnozstvo,atd..

..a ze kde sa da setrit? zrejme je to mozne, nakolko akciovky akoby zazrakom sa po case dostanu do stavu, ze nemaju stratove hospodarenie, az nakoniec su aj ziskovi.

ja plne chapem, ze zamestnanci statnych sa zdrahaju a broja proti transformacii. no ich zlate casy sa raz skoncit musia. odzvoni aj tabulkovym platom a plosnemu hodnoteniu. uz to zrazu bude o jedincovi a JEHO! pristupe k praci a odvedenym vykonom. v starych dobrych zasivarnach sa zrazu kazdy kto chce zostat bude musiet sa naplno a hlavne individualne realizovat a makat. a ze to bude pre mnohych bolestive... no asi ano

vevericka

neviem, kde ste prisli na to, ze je v nemocniciach prezamestnanost..ked je jedna sestra na takmer 30 pacientov..a potom sa lahko pisu clanky o dekubitoch..kto ich ma prevracat??
ked lekari casto musia sluzit 32 hodin vkuse, lebo okrem klasickych sluzieb, su povinni sluzit aj na pohotovosti a ked sa ohradia, ze to nemaju adekvatne zaplatene(ako nehnevajte sa na mna ale 1 euro na hodinu, ved aj brigadnik na dokladanie tovaru ma viac) a nebudu sluzit, hrozi im pokuta..vy by ste sa nechali ostetrit neodpocinutym clovekom co taha 32 hodin??ja nie..unaveny clovek robi chyby, to je fakt..a potom sa ludia stazuju, ze lekar uroti chybu, kto by nespravil??
chyba v zdravotnictve je to, ze platime poistovni a nie priamo lekarom..ved poistovna zhltne vacsinu penazi..naco maju budovy so zlatymi ruckami a ansabel, ktory nic nerobi?

jedna

vobec nie som proti transformacii nemocnic na a.s. konecne sa tie bezodne hltace nasich penazi budu musiet hospodarit samy zo svojho a konecne sa prehodnoti zamestnanost (v statnych je neskutocna prezamestnanost), zacne sa viac setrit- vsak to pojde zo svojho, oddelenia dostanu za to, co vykonaju a nebudu bezhavo dotovane statom. aby mali prijmy- potrebuju pacientv. aby si ziskali pacientov- musia skvalitnit svoje sluzby od pristupu personalu, cez zvys. hygieny a skulturnenie nemocnicnych priestorov. takze sa jednoducho budu musiet snazit!!! nie ako to bolo doteraz.

tpch

Penta to uz ma vsetko davno podchytene, osetrene, zaplatene, takze Slovac sa moze aj na hlavu postavit a nic s tym neurobi.

lost

Citat:
Na základe tohto počtu podpisov by si však politici mali uvedomiť, "že je tu sila, ktorá ich núti správať sa rozumne".
/koniec citatu

No tak ja si idem spravit pukance, lebo toto by som povedal, ze je tutovka ze sa im to nepodari. Mozno Penta posle nejaky ten darcek, resp. "ponuku ktora sa neodmieta" alebo je Penta ako ja, gambler, co stavi na LENIVOST slovakov.

Ale good luck, no :)

svet21

Rado3105.Plne súhlasím zo všetkým čo si tu napísal.Stávame sa ako pacienti rukojemníkmi finančných skupín,čo je nehorázne!!!Ako pacient nesúhlasím s tzv. TRANSFORMACIOU zdravotníctva.Na celom Slovensku sa rušia oddelenia,ktoré sú viac ako potrebné,pacienti musia dochádzať desiatky km. za vyšetreniami a to aj v zlom stave!Toto je tá ich "reforma"?!Pre koho?!!Poisťovne si rozdeľujú odmeny a pacient dopláca a dopláca,len neviem dokedy a hlavne z čoho!!!