Ahojte.
Chcem sa spýtať, keď ste sa vy vydávali /ženili alebo niekto z vašich známych ako to bolo s tým družbom? alebo hoci vy sám ste bol hlavným družbom ako to prebiehalo a čo sa od vás očakávalo?
Ide totiž o to že môj priateľ má byť hlavným družbom a dostali sme sa tým do trápnej situácie, pretože keďže máme vážny vzťah a plánujeme si aj spoločnú budúcnosť, nevieme presne ako sa má zachovať. Nechceme byť nezdvorilí a neslušný ..... no chcem preto vedieť ako to dnes chodí na tých novodobých svadbách.
Budúci manželia predpokladáme že budú mať svadbu - tradičnú so starými zvykmi. No nevieme si predstaviť ani ja ani priateľ žeby mal robiť tie " pytačky" akože vypytovať nevestu a podobne.
Poraďte ako vykľučkovať z tejto trápnej situácie keďže budúci ženích si to asi nedal veľmi dobre dokopy.
novodoby zadany hlavny družba, ako to vlastne dnes funguje?
bola som na niekolkych svadbach, ale teda som nevedela pomaly ani kto je druzba, cize ta uloha asi aj tak nie je nejaka extra specialna a zlozita ak vobec nejaka je..
No u nas druzba nerobil vobec nic ani druzicky u nas to mal nastarosti tkz.STAREJSI a on robil zabavu a kecal vsade kde sa dalo, tak isto pytal nevestu a tie vsetky ceremonie co boli potrebne vtedy.:D))):D)))
aka je vlastne funkcia druzbu? svadbe sa kazdy aj tak bavi so svojim partnerom, rodinou a priatelmi. preco by si ako druzbova priatelka mala ostat sediet v kute, nechapem..
no ked som mala ist za starsiu druzicku mala som vazny 5 rocny vztah,tak sme sa s kamoskou dohodli(kedze jej nastavajuci trval ze st.druzba bude jeho naj.kamarat)ze ma nebude nutit(partner by mohol byt urazeny ze sa mu nevenujem).zas na mojej svatbe som nemala star.druzicku a star.druzbu tiez z dovodu je moj brat ma dlhodoby vztah a mojho nastavajuceho sestra mala tiez vazny vztah.tak boli obidva pary,mali rozdelene funkcie,kto ako,co bude robit a bolo to fajn,.nikto z partnerov nebol nafucany,ze sa mu partner nevenuje.a svatbu sme mali pred mesiacom...naco robit rozbroje,ine je to ak partner nevadi ze ten druhy ma povinnosti ale nechat ho v kute sediet celu svatbu sa mi zda nefer.