s mojim priatelom budem coskoro oslavovat sieste vyrocie, co sme spolu... chodim na VS do tretiaku a on uz niekolko rokov pracuje. Byva u rodicov vo velkom dvojgeneracnom dome, zaraba, pomaha im a pod... no a ja by som s nim konecne chcela zacat zit uz pocas skoly, pretoze zivot na intraku a zurky so spolubyvajucimi ma naozaj nebavia, rozhodĺa som sa dochadzat denne nejakych cca 70 km do skoly, co nie je az take strasne, az na to, ze vecer spoje chodia horsie a tak som im navrhla, ci by som u nich aspon dve noci v tyzdni nemohla prespat.... z toho sa spravila dvojhodinova porada o tom, aki sme mladi, ako este na to mame casu a pod. (jeho matka sa vydavala ked mala 30 rokov, jeho sestra ma 30 a tiez sa este nevydala, hoci ma priatela uz dlho) a oni vravia, ze zit budeme spolu az ked sa vezmeme. moja matka o svadbe nechce ani pocut, lebo je sama rozvedena a ja uz skutocne neviem co mam robit. nemam na to,aby som si s nim prenajala byt... a dalsia vec, ktora plynie z tej ich krestanskej "viery"... jeho prostredna sestra sa zase vydavala mlada, po pol roku manzelstva sa rozviedli, pretoze spolu nedokazali zit... takze aky to ma vsetko vyznam? neviem co mam robit, chcem byt s nim, ale nemozeme, vziat si ho nechcem hned, chcem s nim zit, ale ako sa branit proti takymto zaostalym nazorom? ideu uplne proti logike... podla mna... neviem, mozno som sa chcela len vykecat, ale za akekolvek vase reakcie budem vdacna
priatel z katolickej rodiny
podstatny je nazor tvojho priatela, stale hovoris o nazoroch jeho rodiny ale nie o jeho nazoroch. ak ich ma take iste tak s panom bohom.. nepohnes s nim a vo vasej situacii ti nepomoze, iba bude pocuvat matku. nie je to iba o tom, ze tvoj priatel chce s tebou byvat, ale aj o to, co vsetko pre to urobi, ci vie vyjadrit nazor, obhajit vas ako fungujucu dvojicu s nejkou perspektivou do buducna, stat za tebou..
mnamka, ona ho nemoze stvat proti vlastnej rodine
katulik, mas priatela katolika, ber ho tak, aky je, a ked si ho vezmes, vezmes si s nim aj celu jeho rodinu, mysli na to
opytaj sa ich, preco sa do vasho vztahu staraju. kazdy ma pravo riadit si ten svoj, ved kde by sme dospeli, keby nikto neriadil svoj zivot, ale riadili ho rodicia a oni zase potom svojim detom a tak dalej a tak dalej. potom zatlac na priatela, ci mu viac zalezi na nazoroch svojej rodiny, alebo na vasom vztahu a pokial ma byt taki ako oni- co ti zjavne prekaza, skus pouvazovat, ako budes riesit teto vztah v buducnosti. prajem ti vela stastia a drzim palce
tak ale ani ta jeho sestra s nim nezije, lebo nie su zobrati, ona je ako jeho rodicia :D
tak moj priatel chce zit tiez so mnou, tak ale pochybujem, ze by uzivil seba a este aj mna, tak musime rodicov posluchat.. asi do tridsiatky...:D
Tak toto sú len takí "akože" kresťania, aspoň sa mi to tak javí. Jeho sestra má priateľa dlhé roky a vy spolu žiť nemôžete?
A aký názor má na to tvoj priateľ?