ahojte,zachvilu budem rodit,ale chcela by som vediet ako casto krmite novorodeniatko a kedy ho zacnete krmit jemnymi jedlami a ako casto ma jest take dieta a takztiez by ma zaujimalo,ako casto spi vase dieta.dakujem za rady.citam vela o tom,ale chcem vediet ako vy krmite a davate spat dieta dakujem
Ako casto krmit dieta?
Každé bábätko je iné. Jedno spinká menej a väčšiu časť dňa prebdie, iné zase celý deň prespí. Rovnako je to aj s papaním.
Môj prvý syn spinkal aj 4 hodiny vkuse ale ked sa zobudil, musel hned dostat papat. Druhy sa vacsinu dna prebavil aj sam a aj menej papal.V kazdom pripade je potrebne zaviest rezim dna a spanku. Presne tak,ako pise sojase.
hmmmm no ja som žial nemohla kojiť vobec a tak mu stačil "sunar" a to cca každé 3 hodiny. jedná výhoda toho bola že to bolo každé 3 hodiny a nie každu 1 1/2 hodinu. so spánkovým režimom sme začali od narodenia. my sme si nejak zvykli že o 20,00 sa ide pozerať telka a mali už bol v postielke. nehovorím že hneď vždy zaspal. šak to je normálne. a hlavne pri babatkách. ale zvykol si na režim a na to že sa mu ke´d je tma nikto nevenuje a je na tebe aký čas určíš( snáď som to dobre napísala hoci pri babatkach je to otázka) do života sa nám to oplatilo. nikdy som nemala problém s tým aby šiel spať. má 10 rokov a poctivo je zvyknutý na režim ..proste musí ísť spať a hotov. napr. seesternica a aj švagrina mali s týmto velký prblém a aj teda maju. decká chodia aj o pol noci spať. no reku ako si naučíš tak máš. ráno spávajú sícce aj do obeda ale to je deň v pdke (cez víkend) neviem si predstaviť tie vísledky keď začne chodiť do školy.
miminka sa krmia asi kazde 2 hodiny a aj v noci !!! pri dojcenych detoch staci prejst na "normalnu" stravu asi od ukonceneho 6 mesiaca.pri nedojcenych asi od 5 mesiaca.ja som konecne tymito "mukami" presla a maly mi spinkava az do rana bez papania ! mal 10 mesiacov :P
nechaj sa viest svojim dietatom, ono ti same povie, kolko a ako casto chce papat. dojci, dokedy chces, nikde sa nepise, ze dokedy musis dojcit
do kolkateho mesiaca mam tak kojit dieta?myslim cisto len ho krmit mliekom.kedy ho mam krmit z mixovanymi jedlami?a kedy mam zacat dieta ucit na spanok,tak aby si zvikol na urcity cas?ako to vy robite?kedy ukladate svoje dieta spinkat?
MIMINKO NAJLEPSIE VIE KEDY JE HLADNE
TAK KAZDE 2 HODINKY
ABY SI SI NEPORANILA BRADAVKY ,PO UPLYNUTI
15 MIN.NA JEDNEJ BRADAVKE UVOLNI USTOCKA TVOJIM PRSTOM A VYBER Z PUSI BRADAVKU LEBO NEPUSTI LEN A BUDE TA BOLIET
A POTOM DAJ DRUHY PRSNIK ZAS NA 15 MINUT
OPAKUJ DO "ODPADNUTIA" DIETATKA-KYM NEZASPI
PLATI LEN U MALINKEHO NOVORODENIATKA
moje bejby jedlo kazdu hodinu a pol a krmenie trvalo 20 minut. ked nejedlo tak spalo. a prikrmovala som od pat a pol mesiaca.