testy na pohlavne prenosne choroby

Príspevok v téme: testy na pohlavne prenosne choroby
marcelka987

Dobry den,
chcela by som sa spytat kde a kto mi moze urobit testy na pohl.prenosne choroby a kolko to stoji, alebo kde na internete mozem najst nejake info...viem len o HPL.
Som velmi prekvapena pristupom lekarov k tejto teme, ked som sa spytala gynekologicky, tak mi vobec nic nepovedala, iba tolko, ze pokial nie je podozrenie tak na co. Ale co viem, tak vela takych chorob nemusi mat ziadne priznaky. Tak isto ani na internete toho nie je vela o tomto, tak vobec neviem kde by som si taketo testy mohla dat urobit.
Potom sa kazdy cuduje, ze uz moze chytit hocico od hocikoho, ale ja sa ani necudujem. Slovensko je v tomto velmi zaostale. Lekari taisto na to kaslu. Napr. moja gynekologicka mi neurobi ani prehliadku nezoberie krv a urci si co mi je len tak "z brucha". Je to dost smutne ako to tu funguje a choroby sa siria dalej a nikoho to netrapi. A ze sex s kondomom? Ani to nieje 100% ochrana.

Dakujem

0vecka

denisaf jj ja by som to mozno obmedzil na jedno testovanie za rok aby tak nechodili hypochondri kady tyzden ale inak mas pravdu..

denisaf.

presne ako tu pisete bohuzial lekari na Slovensku maju otrasny pristup podla mna testy by mali robit zadarmo a automaticky a riadne preventivky! Na vela chorob sa pride az v neskorsom stadiu prave vdaka takemuto pristupu lekarov je nechutne kolko si za tie testy vedia vypytat penazi . Clovek si musi platit zdravotne poistenie ale ked niekam ide vsade cvaka nehorazne peniaze.

urologis doktoris

Netreba šukať kade tade po diskotékach, baroch či festivaloch s hocikým kto vám príde pred oči a nebudete sa musieť dať testovať
Partnera si treba najprv oťukať nejaký ten čas až tak liezť do postele.
A aj keď máte trvalého partnera aj ten vás môže nakaziť ak vám zahýba s niekým.

Bianca1236

s tymto pristupom som sa tiez stredla zo strany doktorov. ked som si prvykrat davala prsia kontrolovat, doktorka ma div nezbila ako na mna ganila ze ju otravujem, otazky som kladla a na ziadnu neodpovedala. na tie testy na pohlavne choroby moj gynekolog tiez reagoval prekvapene, ze naco. to je neskutocne ako sa to mozu spytat! prevencia tu na slovensku neexistuje zrejme. ale nakoniec mi ich dal spravit, aj ked neviem uz kolko tych chorob preveroval. inak je velmi fajn a prijemny a vsetko mi vysvetluje, len v tomto som ho asi zaskocila

noaa

mala by ti to urcite spravit na poziadanie. zmen lekara. chlamydie sa daju aj z krvi zistit, bud u obvodneho alebo kozneho. taktiez sifylis a hiv. ostatne pohlavne asi len vyterom.

blondula

ja som si davala naposledy robit asi pred 5-6 rokmi jak som vysadila hak.pytala som sa mojej gynekologicky a ta mi odporucila nejake najdolezitejsie.ani neviem kolko mi ich robila,ale platila som skoro 100 euro !

alibi

testy ti urobi kozny lekar. stoja od 30-100 zalezi ako kde. ale niektori lekari to maju ako velku cast prijmov :) kludne chod ku koznemu

marcelka987

ano, viem ze sa za to plati a vobec mi to nevadi. Chcem mat istotu, ze som ok a ta je na nezplatenie. Ona odmietla a uz som to pocula viac krat ze to gynekologicka odmietla urobit. Poslala ma do BA, ze tam si ich mozem urobit, ale nasla som iba HPL a tam niesu ani ceny aby nic a ja by som chcela komplexne testy na vsetko.
Niektore baby na nete pisali ze ich mali aj zadarmo a bez problemov u gynekologicky alebo urologa. Tu u nas mame takych odbornikov, ze keby aj umieram ma poslu domov s tym, ze som uplne v poriadku.