potenie ruk- Hagy ci Ruzinov?

Príspevok v téme: potenie ruk- Hagy ci Ruzinov?
honeybee154

Dobry den,
potrebovala by som radu od niekoho, kto uz bol na operacii s potenim ruk... viem ze v Ruzinovskej nemocnici davaju na potne zlazy akesi svorky a v Hagoch ten nerv jednoducho pretnu... vedel by mi niekto povedat aky je v tom rozdiel? znizuju tie svorky riziko kompenzacneho potenia? teda aspon mne to tak pripada, ze v tej BA je asi fakt vacsia istota, alebo sa mylim?

kvetinka565

honeybee ano bola som u krajca pred par mesiacmi a mne sa tiez ta vrchna sestra neozyvala vobec tak som tam zavolala a naozaj v tom maju niaky chaos ale vyznelo to od nej ako keby na to zabudla ale potom sme sa uz dohodli na datume.

honeybee154

prosim ta kvetinka a kedy si bola operovana a kde? Ty si bola u Krajca, ked vies o tych svorkach? a tiez si tak dlho cakala kym ti zavola sestricka?

honeybee154

no presne ako hovoris Dea, aj mna vsetci prehovarali! rodicia, doktor moj, este aj kozny o tom ani nechcel pocut... a preto som to rok nechala tak a davala som si salviove tabletky, ktore boli uplne k nicomu!
Hviezda...ja som si pisala s Dr. Tiborom Krajcom z Ruzinovskej nemocnice, tam to robia a este Deaa bola v Hagoch, aj odtial sa mi ozvali...len im napis.
Ja by som osobne radsej do BA sla lebo v Hagoch preseknu nerv a toho sa obavam... V BA davaju nejake svorky a vraj je tam mensie riziko kompenzacneho potenia... len sestricka mi uz davno mala zavolat a stale nic...tak este pockam mesiac a ak sa neozve, napisem Krajcovi este raz, a ked mi neodpise objednam sa do Hagov

...hagy@hagy.sk
tiborkrajc@gmail.com

kvetinka565

Ahojte ano ja som bola na tej operacii a naozaj mi to velmi pomohlo.Tiez mi to strasne vadilo ako pise hviezda a dlho som sa rozhodovala ci mam vobec tento zakrok podstupit a bala som sa kompenzacneho potenia ale urcite to nelutujem.Teraz ked uz mam po operacii tak si toho naozaj vazim a ked idem niekomu podat ruku uz sa nemusim hanbit a aj sa celkovo citim lepsie.Ruky mam teple a suche.Ked si spomeniem ake to bolo neprijemne ked som ich mala este mokre a studene a ake je to teraz...Drzim vam palce vsetkym co mate tento problem.

Deaa

hviezda, ak chceš tento zákrok, radím sa skontaktovať priamo v nemocnici, na oddelení kde to robia. táto operácia nie je až taká známa, čiže obvodný lekár, kožná nemusia poznať alebo ťa môžu odhovárať ako mňa môj obvodný lekár

hviezda_ka

Ahoj Honey.... :)
ja mam na teba jednu otazku..kedze aj ja trpim nadmernym potenim ruk a takisto aj podpazusia..ale rie ruky su prvorade...nesuatle ich mam mokre, ci doma pozeram tv ci som v meste v buse ....atd...je to neprijemne uz len z hladiska ked napr na postu idem neico podpisat, ked chytim ten papier a chcem hodot podpis, co najrychlejsie sa podpisem aby som nepremocila papier :(..je to hroznee...lenze najhoris ena tom je ze strasne tym trpim...nikomu ruku podta ani nic...proste vyhybam sa co najviac takym stretnutiam kde by som musle aniekomu podat ruku..a to nevravim ked ideme niekomu gratulovat..vzdy najprv ze ja si idem ruky umyt a hned ako si ich umyjem hned musim pogratulovat ako prva aby nemal dotycny odomna mokru ruku....
A ked to poviem doma...alebo medzi kamaratkami tak mi povedia vsak je to normalne vsak je teplo..lenze oni nevedia ze aj ked ideme von na prechadzku tak ja mam celu dlan mokru a dobreze mi ensteka pot na zem z nich :(....preto by som sa ta chcela spytat..ze ako si to zacala riesit...nasprv za obvodnym lekarom?..alebo za koznou?...alebo za kym?...ja som mala robene aj testy na stitnu zlazu, ale to som sama poprosila doktorku ci mi nemoze zistit ci nema spomalenu stitnu lebo ze vraj to zvykne byvat aj z toho..ale mam ju v poriadku......takze by som potrebovala nejake riesenie...lebo o dva roky koncim skolu a neviem si predstavit ze ak budem mat zamestanie a kontakt s ludmi ze budem trpiet...alebo jednoducho napr aj ked budem mat babetko..aj viem ze je to otazka buducnosti..ale aj nad tym som rozmyslala...ved vlastne ked ja ho budem mat na rukach alebo budem ho ucit chodit....nechcem mat spotene ruky..och mna uz napadaju rozne priklady lebo ma to ako vazne trapi mat takyto problem....:(

honeybee154

ahoj kvetinka, dakujem za odpoved :)
ja som si aj myslela, ze asi v tom bude hacik... takze ty si bola na tejto operacii?