ako sa vymaniť z pod vplyvu manipuátora

Príspevok v téme: ako sa vymaniť z pod vplyvu manipuátora
pomoc90

vie o mne všetko, správa sa ako osoba, ktorá ma miluje, ale v skutočnosti ma z celého srdca nenávidí. Neviem ako, ale získal si nadomnou takú moc, že už tretí deň absolútne nespím, cítim sa ako najhoršia, najškaredšia a najhlúpejšia osoba na svete, mala som kritické detstvo, velmi bolestivé a on sa dostal až tam. Otvára staré rany, necháva ma plakať mu na hrudi, ale potom sa cítim ešte horšie. Dostala som sa do štádia, keď som jednoducho jeden deň bola doslova ním. Úplne rovnaké správanie, reč tela, tón hlasu a cítila som jeho neprestajnú bolesť. Uvedomila som si to a začala som mať obrovský strach. Posledných pár dní som úplne inde, nedokážem bez neho ani len pohnúť prstom, nedokážem ísť do práce, jediné, čo dokážem je čakať, kým mi zavolá a povie mi aby som zavolala do práce a presne mi povie, čo povedať, len vtedy som schopná to urobiť. Robím všetko čo mi priamo/nepriamo rozkáže. Som v inom svete, trasiem sa, nespím, mám halucinácie, cítim neskutočnú bolesť psychickú a aj fyzickú. Bojím sa. Nevidím žiadnu cestu ako od neho odísť, všade si ma nájde. Vie o mne príliž vela. A nedokážem od neho odísť, lebo ho milujem. Neviem, či to robí vedome, alebo nevedome, ale je dosť možné, že ja som mu spravila to isté, zasiahla som jeho srdce bez toho aby som si niečo uveomila. Pýtala som sa ho čo mi to urobil a prečo, nevedel o čom hovorím a slúbil mi že mi pomôže, že mi pomôže milovať samu seba, vedieť sa o seba postarať, že už nebudem trpieť. Práve mi napísal, že už mi nikdy neublíži, že ma miluje a onedlho sa vráti aby sme mali krásnu dovolenku. Že ma manipuluje som zistila dosť neskoro, už som stratila prácu, nemám peniaze, vyhodia ma z nájmu, už takmer nemám čo stratiť, bojím sa že ublíži mojej rodine.

ja-manžel

Neviem koľko máš rokov, ja toto prežívam doma už 20 rokov. Manželka má tie isté príznaky ako Ty.Diagnóza F25 -schizoafektívna psychóza. Práve teraz je znova na liečení.Vyhľadaj ihned psychiatra, lebo sa úplne vyčerpáš.Nie je to hanba, nemôžeš za to. Lekári Ti pomôžu.Nečakaj dlho.

natusa42

preboha,to čo píšeš ?:O:O schíza ?alebo čo ?
mala by si ísť k psychiatrovi,lebo možno si len namýsláš všetko,ale toto nie je normálne ,čo hovoríš :D

bella12

ženatý muž - prvá veľká chyba
to ostatné, ak je pravda - to nie je láska, láska dvíha, povzbudzuje, oslobodzuje, to, čo prežívaš, je otroctvo, potrebuješ čím skôr s ním prerušiť všetky styky, a aj keď pôjdeš proti svojej vôli a citom, poslúchni rozum a odíď od neho. Ak to sama nedokážeš, vyhľadaj pomoc: vzhľadom na stav, v ktorom sa nachádzaš by bolo určite dobré navštíviť psychiatra.

Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá, nezávidí, nevypína sa, nie je sebecká, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy.

pomoc90

jednoducho som sa zalúbila do ženatého muža, skrývali sme sa pred celým svetom a takto to dopadlo. Pôjdem si dať predpísať antidepresíva, len dnes je už neskoro, hneď ráno pôjdem. Len neviem ako vydržím nespať ešte jednu noc.

jajka001_

tiez sa mi zda zvlastne, co pises. nema to logiku. myslim ze by si mala ist ku psychiatrovi, lebo tiez mam pocit ze tvoje prezivanie reality je trochu zvlastne.