Uz dlhsi cas si na sebe vsimam, ze mam problem s hnevom.Neviem sa ovladat, vytacaju ma vselijake hluposti.Som agresivna, nahnevana a neviem to v tej chvili predychat.Nemyslim si o sebe, ze som zla osoba.Ak mozem stale pomozem.Ale ak ma niekto vytoci je problem.Dneska som strazila 6roc.synovca(je hyperaktivny) vytocil ma, vybuchla som a dost silno zbila, velmi...Velmi som ho zbila.Nezvladla som ho.Aj ked sestra vravi, ze je problemovy chlapec.Ale zbila som ho za obycajnu hlupost.Potom som plakala, uvedomila som si, co som urobila.Deti milujem, ale dam sa lahko vytocit.Planujem v buducnosti deti, ale mam velke obavy.Prosim skuste pomoct poradit.Ako sa zachovat v takej situacii, ako si zachovat chladnu hlavu.Este chcem uviest, ze som v minulosti nemala pekne detstvo.Co sa tyka navstevy psychologa tie som mala-diskutovali sme, ale nijako mi to nepomohlo.Akurat som sa len vyrozpravala.
Hnev
niekedy taka bitka nezaskodi :DD...ale s tym chytanim pod krk...neviem neviem :))...radsej dat jednu poriadnu :D
Nemala si pekné detstvo. V detstve si buduješ základy tvojho JA. Ak sú základy zlé, potrebuješ ich vyhodiť (vyrovnať sa s tým, čo si v detstve prežila, odpustiť rodičom a ľuďom čo ti ublížili a nechať minulosť minulosťou, nie aby ti zasahovala do prítomnosti) a nahradiť niečím iným, niečim čo napĺňa tvoje vnútro istotou, pokojom, dobrým pocitom... Keď sa vyrovnáš s tým, čo si prežila v detstve, možno vyriešiš aj depku a úzkosti. Je to akoby si niesla obrovský batoh svojho škaredého detstva so sebou a hnev, ktorý si nedokázala vyjadriť vtedy, vybuchne teraz kvôli úplnej somarine. Ovládanie sa, ani počítanie do 10 ti nepomôže (si myslím).
napocitaj vzdy do 10, suhlas, to pomaha. 10 sekund obycajne staci na skludnenie:)
ale mala by si riesit primarny problem a to je tvoja depresia, beznadej, z toho prameni aj tvoj hnev. ake mas problemy?
pod krk? :))) mozno to malemu aj prospelo.. mala by si brat veci viac s nadhladom a ked ta niekto nasere, tak sa skusit vzit do situacie toho druheho, ze to napr neurobil naschval a tak, pockat 10 sekund a az potom zacat ziapat a pod... pripadne ist niecim tresnut v druhej izbe.
no chytat decko pod krk neni normalne. nepoviem kebyze mu das po riti. mas problem. rob s tym nieco, lebo ked takto reagujes tak mozes niekomu ublizit.
Chytila som ho pod krk, velmi sa zlakol, ja tiez.Podla mna to nie je normalne.Neviem sa z toho spamatat, co som to za osobu.Neviem cim to je.V poslednej dobe aj mavam dost silne depresie, stavy uzkosti.Mame v rodine s rodicmi problemy.Obcas som zufala...Nespoznavam samu seba co robim...
no nadychnut sa.... 3 az 5 krat... clovek chladne logaritmicky, cize snad to pomoze :)
alebo zacni pracovat nejak na flegmatizme.. proste nech robi co robi, kasli na to (i ked aj toto sa moze vypomstit)
napr teraz sa mi stalo toto:
pes pytal zakusok, sedel pri mne, na sedacke, tak som mu dal zvysok (tanier), a on zahryzol, zobral (ja som stale drzal tanier pod jeho hlavou, nech to neda na sedacku) ale on neda si povedat, cize hodil o sedacku (pustil na nu zakusok) a koniec.. tak som upratal, oprasil tu ved na com sa sedi a okolo toho, dal som tanier z lenivosti len na operadlo sedacky, a on? prve co urobil je chytil zakusok a doslova ho pustil medzi sedacku a to co sa sedi (narocne vycistit).. cize 2x ma zabil :D
co by si v takejto situacii urobila ?
co je to velmi? ma nejake modriny, podliatiny, zlomeniny?