strach z choroby, smrti

Príspevok v téme: strach z choroby, smrti
lenka64

dobrý deň. Som mladá žena, študentka. Neustále žijem v strachu z toho, že mám nejakú chorobu, že zomriem a podobne.. Niekedy to vyústi až do panického záchvatu. Vždy keď mi niečo je, necítim sa dobre, tak hľadám na nete príznaky a choroby, čo by som mohla mať, aj keď som zatiaľ zdravá, dúfam. Nemôžem sa na nič sústrediť, stále na to myslím, úplne ma to pohltilo a začínajú trpieť aj moji blízki, pretože som na nich v dôsledku nervozity "zlá". Ja už neviem čo mám robiť. Nechcem ísť k psychológovi lebo by som musela určite užívať nejaké antidepresíva alebo čo a to nechcem.nepoznáte niekto nejaký "recept" ako sa toho zbaviť-??????ďakujem

Dagmar26

Trpíš panickou poruchou. Ja ju mám tiež. Mne vznikla pre to lebo z ničoho nič som nemohla dýchať kôli chrbtu. Vtedy som si bola istá že zomriem bol to najstrašnejší zážitok aký som v živote mala. Celé noci som bola hore lebo som vedela že v spánku zomriem. Mne momentálne naozaj hrozí vážna choroba čakám na vyšetrenie. A bojujem sama zo sebou aby som to psychicky zvládla. V každom prípade si nájdi niekoho kto tiež trpí touto poruchou. U mňa je to tak že aj manžel to niekoľko krát zažil a preto keď som zúfala tak ma vie podporiť. Kto to nezažil nikdy to nepochopí. Ako sa ti odkrvia končatiny nemôžeš dýchať si si istá že zomrieš krúti sa ti hlava. Začneš rýchlo dýchať vtedy upadáš do stavu že ideš odpadnúť. Lebo reálne ti nič nehrozí ale to telu nevysvetlíš. Je to hnusné ochorenie ale má ho extrémne veľa ľudí. Zamerať sa vtedy na niečo iné čo ťa baví je nemožné viem to. Preto len pomaly dýchaj a čakaj ono to isto prejde. Zatiaľ sa to mne darí ovládať ale keby som mala znova zažiť ten maximálny záchvat rozhodne idem k psychológovi ten lieky nepredpisuje! On pracuje s pochopením, podporou, rôznymi technikami na upokojenie. Keby to bolo zle odporúči ťa psychiatrovi ale to ťa nikto nenutí. To by si už riešila s ním že sa bojíš si dávať lieky. Sú tu nato a nedá sa takto trpieť. Je to liečiteľné takže sa neboj.

WTAC

Neviem či je ešte niekto z tohto príspevku na tejto stránke aktívny ale prežívam to isté, niečo sa mi stane napr. sa porežem a potom týždeň depkárčim že čo keď mám otravu krvi, začne mi z toho až tak šibať že si myslím že mám presne tie príznaky búšenie srdca, tažko sa mi dýcha atď...

blondula

smrti sa bojim aj ja,uz aj preto,ze v blizkej minulosti zomrelo par blizkych ludi :-( ale snazim sa na to nejak nemysliet,i ked niekedy sa neda,hlavne ked lezim v posteli a nemozem spat :-( ...

slnecnica@

Nechcem robiť diagnózy, lebo nie som lekár, ale vypadá to na panickú poruchu a budeš potrebovať psychoterapiu a asi aj antidepresíva.

jajka001_

no bud zmenis myslenie a zacnes sa ovladat, alebo chod k psychologovi/psychiatrovi lebo asi trpis nejakou formou uzkostnej poruchy.