Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ten svet ma nici

Príspevok v téme: Ten svet ma nici
WELT

Som smutna, mam hnusnu naladu :( mam depku :( viem hned si myslite ze mam ist za psychologom ale tak ten nezabrani tomu co sa deje.. Nedokazem sa divat na TV noviny, nemozem citat ziadne prispevky vo vsetkom su vrazdy, vojny, bitky.. vztahy su na urovni bode mrazu lebo sa kazdy klame podvadza..:( kazdy den toto iste .. ako ma byt clovek stastny , mysliet pozitivne ked sa deje to co sa deje ?? Ano mam sa tesit z malickosti tesim sa ale ked stale myslim na to co bude .. a preto ma to deprimuje :( Mam krasny vztah , a si ho nicim lebo cakam len kedy nastane ten cas ze vsetko pekne sa raz skonci :( preco to tak musi byt ? :(

system

lost mas pravdu. ono ked sa zamyslime tak
1. zla sprava v novinach co si povedia vecsina ludi ? tak im treba, ten svet je sialeny, nehoraznost. su pohorseny
2. dobra sprava v novinach ludia si povedia: ako je mozne ze sa mu tak dari ? preco my musime mat taku smolu ? to je nespravodlive. nehoraznost ze sa niekto moze mat tak dobre. a za vsetkym hladaju zase len zle, co zle musel majetny clvoek napachat aby sa majetnym stal ? kazdy si hned ymsli ze okradol polku statu a milion ludi, ale co ked naopak zalozil dom, riskol a stratu domova zobral pozicku a zalozil firmu, ktora ak by mu krachla ostal by bezdomovec, musel sa zacat obracat aby nedopadol zle a jeho snaha a risk sa mu oplatilo. dovolim si tvrdit ze taku teoriu si nemysli asi nikto.

takze co je lepsie ak ludia citaju dobre alebo zle spravi ? za dobru spravu ja nepovazujem ze sa na jar narodia kuriatka :D :D to su sprostosti. sorry ale su :D
... ale su tu aj ine dobre spravi napr. : odhalili korupciu, chytili pachatela a pod. ale clovek si zase len povie : okradol stat o milion a dostane len 2 roky ? nespravodlivost ! zabil 3och ludi a dostal len 5 rokov nespravodlivost.

ludia rozmyslaju castejsie negativne nez pozitivne, zakladaju organizacie proti terorizmu a terorizmus prekvita. zakladaju organizacie proti pytliactvu a pytliactvo prekvita. namiesto toho aby zakladali mierove organizacie a prekvital by mier. nieje to cudne ?

osobne spravi nepozeram, a necitam bulvar, ak sa nahodov najde nieco napr vynasli hento a tamto objavili novu planetu ok celkom zaujimave (aby ste si nemysleli ze zijem ako v jaskyni to nie) len ma nezaujima ako pride oblecena prezidentova zena na ples v opere a ze zase vykradol niekto potraviny :D

vsimam si ze media su robene tak aby ludia ich citanim neboli inteligentnejsi ale sprostejsi. po pravde ak si chcete precitat o novo objavenych planetach za posledny rok alebo o novych technickych pokrokoch musite na internete hladat ovela dlhsie ako keby vas zaujimalo kolko partnerov v zivote mal karel gott :D tiez v spravach 5 minut kecaju o tom ako nejaky albanec zastrelil albanca v blave ale len v jednej vete povedia ze vedci v xy vynasli liek na (neviem co). pritom mna by viac zaujimalo ako dlho im to trvalo co od toho ocakavat a pod.
a mimochodom vsimol si ze v telke uz dost dlho nedavaju ziadnu relaciu ako kedysi napr milionar, riskuj, a podobne vedomostne sutaze ? namiesto toho tam vidime martinku z turca a podobne hlupe reality show a smejeme sa nad blbostou inych. smutne.

ciiii ale som sa rozpisal snad si to niekto precita do konca :D

lost

presne tak, DOBRE spravy nikoho neuzivia, lebo ludia VYZADUJU akciu..

ludia daleko jednoduchsie uveria ZLEJ sprave ako tej DOBREJ.

skus to :)

povedz niekedy niekomu velmi zlu spravu a uveri daleko rychlejsie ako ked povies velmi dobru spravu...

a to ze jojka ci ktokolvek da taku magorinu ze "a tato kozicka nasla domov" tak to s tym zabiju fakt vsekto co mozu..

neviem o co sa s tym pokusaju..

ano, ludia sa vrazdia, ale nie "normalny" ludia. ale mafiani, co tam po nich, je to ich praca, aj schytanie gulky patri k ich praci, aj smrt, tak prosim, ved za to su plateni :)

ale to kolko ludi uspesne dnes oporovali, kolko ludi uspesne zachranili pri autonehode, alebo len tak doma, alebo kolko ludi sa narodilo, kolko ludi spravilo skusky, kolko ludi sa potesilo len tak z nicoho, to v TV nevidis :)

preco?

podla mna to ludi NUDI a pumpuje im adrenalin, a ZAVIST..

ak poviem, napisem, prezradim ze: "dnes ma okradli" alebo "usiel mi zapas za 500eur"

tak zopar ludi si povie "joj ty hlupacik, nemal si to robit" a idu dalej, a 95% ludi si povie ze "haha, tak ti treba, teraz mas menej ako ja"

cize ak by pustili do TV dobre spravy, mozno by nastala anarchia :D

preto nepozeram TV noviny. uz 5 rokov. ale nie len preto, ale hlavne preto, ze preco by mi nejaky trulo v TV studiu mal vyberat co mam ja pozerat ?! ja chcem slobodne sa dostat k akejkolvek informacii kedykolvek atd.. a nie TV noviny :) to nie je vyber info, to je, dovolim si povedat, CENZURA a nie "novinky zo sveta"

tie noviny su extremne selektivne a casto zavadzajuce a/alebo nepresne a chybne fakty. a v neposlednom rade, vela krat zbytocne robia paniku.

cele media su diabolsky vymysel, priamo od vrchneho diabla.. tlac + media. to je psychologicka masaz na ludi. da sa s tym dokonale ovladat cely svet. staci napisat "zajtra nevyjde slnko" a ludia tomu naozaj uveria.. (vyborny nastroj na sposobenie financnej krizy, hypotekarne bubliny, zlate (drahe kovy) bubliny a dokonca rasistico-narodnostne nenavisti vyprovokovat) atd atd

to dolezite sa clovek dozvie tak ci tak, ale kto koho kde zabil, alebo aka bomba vybuchla pred vladou na opacnom konci sveta, to mi chleba nezlacni (i ked aj totalna ignoracia svetoveho diania tiez nie je najlepsie)

nijaky

mne taketo uvedomenie si tohoto nepomaha. neexistuju nejake prostriedkz na zvysenie sebavedomia? okrem toho uvedomenia si.

ajajaja

pozri,skus to brat tak,ze tie pozitivne veci televiziu a novinarov nezivia:D kto koho dnes vecer zabil,kto koho podplatil ,co povedal slota na madarov,ako vlada okrada chudobnych,ze v norsku blazon postriel nevinnych ludi vedia medzi ludmi rozprudit vacsiu debatu,tym padom vacsi zaujem o pripad , lepsiu predajnost novin, navstevnost na roznych spravod.portaloch ,sledovanost tv a podobne,ze prakticky takmer cela praca novinarov a majitelov medii sa sustreduje len na kauzy kauzy a kauzy,kt.su teda negativne...aspon ja som si to tak musela vysvetlit ,ked som mala podobny problem a zamyslala som sa nad tymto svetom...a podla mna je to na skodu,lebo cim viac sa verejnost informuje o vrazdach,samovrazdach,lupicoch a pod.,tym viac akoby nabadala dalsich ludi v slabsej chvilke uchylit sa k takemu rieseniu...

nijaky

ja mam zase taky problem, ze som totalne nepriebojny. ked na mna volakto zacne kricat, hovorim tenkym hlasom, ako by som sa chcel rozplakat.a neviem si zastat sameho seba a ani svoje potreby. volakedy je to fakt hrozne, alebo som velmi citlivy na mienku druhych o mne a vseobecne na krik, aj ked niekto krici na toho druheho, alebo som este citlivy na vsetky hlasne zvuky.obcas si ma v skole doberaju. alebo ked druhy clovek povi na mna nejaku negativnu vec, tak ja skoro vzdy spravim opak, aby si to akoze nemyslel. mam nizke sebavedomie. co s tym?

WELT

dakujem za rekacie napisali ste mi velmi pozitivne myslienky :) ja televiziu som uz nevidela dlho nepozeram ju lenze co nevidim v televizii vidim na internete hm .. no snazim sa tesit zo zivota,lenze asi nemam chut bojovat neviem co to somnou je :( musim sa vschopit a verim ze to prejde .. dakujem za vase povzbudenie pomohlo mi to :)

doubledog

ale ved na svete sa deje plno pozitivnych veci kazdy den.

ludia sa raduju, miluju, hraju so svojimi detmi, blazene odfukuju po dobrom obede, vymyslaju sposob, ako zlepsit zivoty inych alebo svoje, pomahaju si, medituju, citaju basne, spievaju, pozoruju vychody slnka, ....

preco sa zameriavas na to negativne? ty si ta, ktora vytvara svoj svet, preco si ho sama spinis?

ale ako vidim, si dalsia obet Televizie.

A-45

Takto. Ty nezabrániš aby sa takéto veci vo svete diali. Ale ty môžeš zabrániť aby sa niečo také nedialo v tebe. Buď silná a nezaoberaj sa príliš negatívnymi vecami. Ja niečo také podobné poznám. Ale musíš veriť, že ten hore je s tebou a nechce aby si sa trápila. A hlavne nedopusť aby sa ti pokazil vzťah. :-) Bude to dobré len si to musíš vybojovať. Alebo respektíve nevzdávaj sa a súhlasím s kafik. Povedz si, že sa nedáš zdepkovať a bude to dobré. Drž sa

kafe

Ak ťa ničí len svet, tak to je dobre, to je ten lepší prípad. Proste sa nedaj, povedz si: A just sa nedám zdepkovať. Taký bezdôvodný strach z budúcnosti je veľká brzda. Človek sa ťažkosťami a problémami učí, trénuje svoje fyzické aj psychické schopnosti, takže problémy sú príležitosťou na rozvoj. Ak ti je fajn, teš sa, lebo je ti fajn. Ak máš problémy, teš sa, lebo máš šancu dokázať, že niečo zvládneš. Nezabúdaj, že pekné veci končia preto, aby prišli iné, možno ešte krajšie :) vraj to tak býva.