Tak neviem ani ako začať. Asi len potrebujem prefackať. Ide o to, že som mala vzťah 4 ročný. Ten skončil, nikdy som sa v tom chlapovi nesklamala, ale dokázala som mu veriť. Teraz mám polročný vzťah. Tiež som zamilovaná, šťastná, dá sa povedať, že všetko klape. Až na jednu vec. Hovorí sa, že dôvera je vo vzťahu veľmi dôležitá. Ale ja nedokážem tomu človeku dôverovať. Všade na fórach čítam akí chlapi sú, ako podvádzajú, že my ženy to máme tolerovať, po ničom nepátrať, neriešiť. Ale ten môj študuje o pár km ďalej, teraz cez prázdniny sme spolu, ale predtým čo sme spolu chodili, viem ako sa správal. Večerné diskotéky, ženy, alkohol. Pri mne sa správa normálne, vyhovuje mi vo všetkom, viem, že ma zatiaľ nepodviedol, ale nejak sa neviem cez to preniesť, a užívať si vzťah, keď v tej druhej osobe nemám dôveru. Keď sa pozerám okolo seba (teraz neviem či to len ja mám také šťastie), ale nepoznám pár, ktorý by bol ozaj šťastný. Keď sa aj zoberú, vyhľadávajú čo najviac možností ako byť od seba. Snažím sa po ničom nepátrať, nepýtam sa ho čo robí a keď mi to aj sám povie, niekedy zistím, keď sa preriekne, že si píše s kamarátkami a pod. Na tom nie je nič zlé, len keby im nepísal, že sú kočky, pekné a či prídu do baru...Možno som len hlúpa a žiarlivá. On nevie o mojich pocitoch, ale ja už chcem začať ľuďom normálne veriť, ale neviem či v dnešnej dobe sa to ešte dá.
Dôvera vo vzťahu, dá sa ľuďom vôbec veriť...
Lionelle: Presne tak ako vravíš. Ja som zamilovaná práve teraz. Na jednej strane sa snažím to brať všetko s humorom, nerobiť si z toho ťažkú hlavu, ale viem, že akonáhle sa niečo prelomí, sklamem sa tak budem zúfalá. Neviem ako by som to mala prekúsnuť, lebo podľa môjho názoru má človek dve možnosti, buď sa zamiluje a je tam možnosť nasledovného sklamania, alebo sa bude vzťahom celkovo vyhýbať, mať vzťah len tak sa môžem povedať z vlastnej skúsenosti nedá. Človek sa síce presviedča, že to tak berie, len ako nejakú zábavku, a že sa to ďalej vyvinie, ale časom zistí, že realita je úplne iná. A tiež mám dosť často obavy, aby som nezabila vzťah, ktorý bude mať nejakú perspektívu. Lebo tie moje doslova "výpadky" mi dosť komplikujú život. Čo ak sa niekedy nájde osoba, ktorá vážne bude schopná milovať a ja ju opustím, len kvôli tomu, že v mojej hlave je zafixované: nikdy nikomu nedôveruj!
ludom sa verit neda ale tymto sposobom som si zabila vztah,ale verit sa proste bohuzial neda
A myslíte, že sa to naozaj dá chodiť s niekým len pre zábavu? Tiež som išla s týmto heslom do viacerých vzťahov, ale po čase sa z mojej zábavy stala poriadna zaľúbenosť, a dlho som sa z toho dostávala. Ak by sa to dalo najradšej by som s niekým bola len pre pekné okamihy, ale ono sa to nedá, ono ma to vždy prerastie, a je s toho niečo čo som na začiatku nikdy nečakala... Dá sa to nejak ovplyvniť?
a podla mna uz len tie clanky co citame, vsetko co vidime nas dohanaju ludom neverit :/ lebo vsetko je otom ako sa ludia klamu , podvadzaju.. clovek uz nemoze mysliet pozitivne vo vztahu ked toto vsetko vidi :( tak podla mna treba si uzivat kazde spolocne chvile s clovekom ako by boli posledne.
Maoam, presne si to napisal/a. Pravych ludi spoznas v kritickych chvilach. Ako som si myslela, ze napr. na vysokej mam uzasne kamosky, ale potom prisli problemy a im bolo pohodlnejsie a prednejsie ist von, bavit sa, ako mi byt oporou. V takych chvilach spoznas, komu mozes doverovat. Ja som v tom obdobi spoznala uzasnu podporu mojho partnera a velmi vela veci som si uvedomila. Lebo nic Ta nenauci o zivote tolko, ako vlastne utrpenie (neviem, kto to povedal, ale mal sakra pravdu!).
Vierka, zmysel zivota nemusi mat presne kontury - taky a taky job, deti: 2 kusy, jeden manzel, dovolenka: Bahamy a pod. :))) Zmyslom moze byt aj to, ze si stastna, aj ked single, ze mas konicky, ze si vynimocna, ze si dva krat v tyzdni najdes na svoje hobby cas a pod. A ze si skeptik, ked pustas reci jednym uchom dnu a druhym von? A co? Ja som tiez taka pri ludoch, ktorym 100% neverim (a ti su asi tak dvaja). Ked sa aj v tom vztahu necitis uplne komfortne, kasli na to. Ktosi tu pisal, ze taky chalan je dobry na zabavu a mal pravdu...
No pekne napisane a pravdivo :( bohuzial :( vsade kde pisu ako zeny maju zachranit vztah ako ozivit vztah ako sa snazit aby vas chlap nepodviedol:/ kazdy clanok je otom ze vsetko pekne raz skocni a ze ako sa manzelia pary podvadzaju zranuju nechavaju :( je to smutne ako to dneska je :( fakt sa dneska neda verit nikomu a niekedy ani sebe samemu :( dneska je otom kto vie byt svina sa bude mat ako prasa vzite :( len ludia co niesu zavisli na nikom co si uzivaju zivot podvadzaju, nelubia, balia kazdeho co stretnu a tym si myslia ze mozu mat hocikoho a myslia si ze su stastny ale nie je to tak .. stastny clovek je ten co lubi a je lubeny :( lenze dnes je taka doba ze malokomu sa to podari :(dnesna doba je zla :( a je malo vztahov co nikto nikoho nepodviedol je to smutne :(((
Vierka 123 este nieco: ak mu nedoverujes, tak je to casto intuitivne, proste ty zachytavas podvedome signaly, podla mna si zasluzis ovela lepsieho chalana k sebe. Nezahadzuj sa s takym, ktory este nie je tak daleko, ze mu budes stacit len ty. Je nevyzrety a preco by si mala cakat, kym on dospeje? Ty si uz ovela dalej, ty potrebujes nieco ine / niekoho ineho. S tymto stastna nebudes.
Lebo takych ludi ako si ty je velmi malo. Si dobry clovek a si uprimna, to je v dnesnej dobe priam zazrak. Si vzacny kus :-). A preto najst seberovnych bude tazke, lebo musis hladat ihlu v kope sena. Proste ludi ako ty je male percento, ale su...Svoju povahu nezmenis, ale mozes byt opatrnejsia a ludi najprv riadne spoznat, otvorit sa len tym, ktori si to naozaj zasluzia. Ludi najlepsie spoznas v kritickych situaciach. Vtedy sa prejavia taki aki naozaj su. Alebo ked budes mat problemy. Z 10 ostane pri tebe 1 (ak vobec). A tych maj potom za priatelov.
lenca45: ďakujem veľmi pekne napísané. Máš pravdu, len každý človek by mal mať nejaký zmysel života, dôvod prečo ho teší, že tu môže na tomto svete byť. Ja si ho nejak neviem nájsť. V kariére? áno, študujem na VŠ, ale je otázne či sa mi podarí dostať sa tam kam chcem a navyše čo z toho, že budem mať super pozíciu, keď sa budem ráno prebúdzať v posteli sama, nikto ma neobjíme a nebude ma kto v tomto smere podporovať. Asi som náročná :)