Ahojte,
uz nejaky ten rocik bojujem s depresiou a uzkostnymi stavmi... beriem lieky, a stav je stale taky hore dole. Moj lekar mi ponukol navstevovanie terapeutickej skupiny. Mam z toho celkom velke obavy, ako to tam prebieha, aki ludia sa tam stretnu, co mi to moze priniest. Je mi jasne, ze efekt liecebny to ma, ale nejak sa na to necitim... nemate niekto skusenosti? dakujem
terapeuticka skupina, ako to tam chodi?
ak to lobi pribuzni drogovo zavislych tak asi boli psychicky v poriadku v ramci svojich moznosti...
rozhodla som sa, ze skupinu neabsolvujem.. uz len myslienka na to ma stresuje, vlastne to ani nemam s kym prebrat...
ta skupina v trnave, boli to psychicky zdravy ludia?
bola to skupina príbuzných drogovo závislých ludí, na poliklinike v Trnave ... ale ťažko povedať, či tá holka čo má túto skupinu robieva aj iné (s iným druhom problémov) ... len som ti chcela priblížiť, ako to tam asi chodí
ak sa bojíš otvoriť pred cudzími, tak si daj sedenie len s terapeutom ... takisto ťa nebude do ničoho nútiť, len budete nezávaezne komunikovať ... pretože aj terapeut vidí, či sa ten človek chce otvoriť alebo nie ... a nakoniec, terapeut ti sám povie, či si vhodná do skupiny, alebo individuálne ... pretože niekomu môže skupina uškodiť
verím ti, že sa obávaš problémov ostatných ... ale, napr. môžu rozoberať tebe podobný, alebo rovnaký problém a ty si vypočuješ, čo dotyčnému poradia, prípadne ťa to nakopne aspoň na nejakú otázku alebo postreh
určite sa nemáš čoho báť ... držím palce ;o)
januliik ako si teda dopadla? pomohlo ti to? neskor si sa uvolnila? alebo si prestala do skupiny chodit? stale rozmyslam nad tym, ci sa mi chce riesit a pocuvat o problemoch inych ked mam sama dost svojich... asi je to sebecke ale je to tak )) a tak nejak tajne dufam ze ti ostatni su na tom ovela horsie ako ja )
karkulienka ja ta chapem, lebo to som prezivala aj ja, som prisla na skupinu, a som sa nevedela otvorit, plno ludi, kazdy na teba pozera, som mala este vacsiu uzkost, lebo vzdy som mala chut nieco povedat ale som sa blokla a nic a sa to len stupnovalo, nie kazdy je vhodny na skupinu, aj ked ja sa casom viem otvorit a co sa tyka pocitov som extrovert..najlepsia je taka skupina, kde ludia maju tie iste problemy, alebo podobne aspon..lebo ja som bola v takej mix ze kadeco..
co ked sa clovek nechce, alebo nevie otvorit??
nahodou ja by som sa vedel otvorit a porozpravat o svojich problemoch, keby som mal kde. Takato skupina by bola uplne uzasna. Len kde je?
znie to celkom neskodne, len si neviem predstavit, kto sa takto vie otvorit pred tolkymi ludmi... ak ma vacsina problem ako ja, tak neviem neviem,,, hadam to koordinuje terapeut, pripadne kladie nejake otazky? ako dlho sa chodi do takej skupiny?
dzobacik, to je velmi zaujimave. Kde je taka skupina? Mne by to urcite veeeeeeeeeelmi pomohlo. Povedz prosim ta kde to je v akom meste.
ahoj, neviem, či ti pomôžem, ale raz som sa zúčastnila podobnej skupiny ... posadali sme sa do kruhu a kto chcel, povedal svoj problém s tým, že sa k nemu mohol vyjadriť ktokoľvek, čiže aj ja ... ja som však nemala odvahu sa k niečomu vyjadrovať, tak som len počúvala ... nikto ma k ničomu nenútil, ani som nemusela silou mocou predniesť svoj problém ... bolo to veľmi zaujímavé a určite ti to niečo dá, len to netreba zavrhnúť po prvom raze ;o)