Môj 4 r. syn má po antibiotikách Panbene a vysokej teplote krv v stolici a stupňuje sa to! Doteraz bezproblemové dieťa. Sme objednaný u odborníka. Mohla to spustiť chrípka? Zatiaľ mu dávam Duphalak. Trvá to dva mesiace. Myslela som, že má len podráždenú dupku, že to časom a úpravou jedálného lístka prejde. Čo môžem ešte robiť? Mám naozaj strach!
Krv v stolici u dieťaťa
takto na dialku tazko povedat,co to moze byt,ale podla mna su to tie trhlinky v konecniku,dostane sa do bludneho kruhu-od bolesti sa bude bat vykakat-z toho bude mat menej casti stolicu a navyse tvrdu-zas vzniknu trhlinky.Neviem,nakolko si Ta k sebe pripusti,ale tymto ba si nemala nic pokazit-zober kaciovu masticku a skus mu nou aj viackrat denne natrier "ritny otvor",nie nahrubo.Kalciovka posobi hojivo.Okrem toho mu davaj pri kazdom jedle za malu lyzicku slnecnicoveho,alebo olivoveho oleja-to by malo zmakcit stolicu.Keby sa Ti dlhsie nesiel vykakat,miesto Duphalacu skus glycerinovy capi/cipok/,ale pre take mimco asi len 1/3 do konecnika.
Mooc drzim paste,aby to dobre dopadlo :o)
Kým nebral antib. mal pravidelnú stolicu aj potom, čo som mu spozorovala krv. Krv je jasnočervená ale znepokojuje ma zväčšujúce sa množstvo. Je trochu bledší ale inak má normálne správanie. Vykaka sa raz za dva tri dni, teraz sa už bojí. Ďakujem za reakcie. Zajtra by mali byť krvné výsledky a v utorok gastro poradňa.
Odporucam co najskor k lekarovi!!!Necakat na vysetrenie u odbornika.Krv v stolici moze byt priznakom niecoho horsieho.Chripka by to nemala spustit.
Kedze mu davas duphalac,zrejme malo problemy so stolicou,nemohlo sa vykakat,Tvrda stolica mohla sposobit vznik trhliniek v konecniku,ktore mozu krvacat a to by vysvetlovalo rv v stolici-tam by mohla byt liecba jednoducha.
Ale ked je krv ,resp.stolica cierna,tak tam moze ist o krvacanie z traviaceho traktu,ale po penbene a u atkeho maleho mima je to nepravdepodobne..ale neriskovala by som a sla za doktorom...
a ta krv je cierna alebo jasnocervena?kolko jej je? vela?Dieta jemalatnejsie,ako predtym?nema cierne kruha pod ocami?