Dali by ste jej peniaze?

Príspevok v téme: Dali by ste jej peniaze?
gumapuska

ahojte. Dnes som na stanici dala jednej babe dve eurá. vraj potrebuje na vlak. veľmi ma prosila. vyzerala ako normálna baba, nejaká študentka - nezávisláčka. Ja som veľmi nerozmýšľala, mala som dobrú náladu a v posledných dňoch som bola dosť šetrná, takže som jej tie peniaze proste dala s tým, aby jej padli na úžitok (vlastne mi vtedy bolo dosť jedno, či ma klame alebo nie a či využije tie peniaze na vlak alebo niečo iné).

Ale keď som sa s týmto dobrým skutkom pochválila rodine, všetci si klepkali prstom na čelo a hovorili mi, či som sa zbláznila, že dávam cudzím ľuďom peniaze.

Tak sa chcem opýtať, že čo by ste robili vy. Zvyknete dať niekomu, kto vás prosí o peniaze? Alebo je to nenormálne (lebo moja rodina fakt zareagovala, akoby som rozum potratila:)

alle

jajka, ale mozes im dat "sprepitne" ked chces, alebo aby ti nevydaval. Niketori su cisti, inteligentne vyzerajuci, tak takym ludia vacsinou nechaju. Ved to je ako ked chlap necha peniaze zmrzlinarke(lebo sa na neho usmiala a mala 3ky vo vystrihu) a to ona tiez predava len produkt ako on. Cize urcite ho to neurazi, ked preda poskytovany produkt plus dostane sprepitne(lebo tam stoji v -21C aj v plus 33C) :)

ale hej, notabenaci nechcu dostavat peniaze len tak, bez predaja. teda niektori.

jajka001_

ti co predavaju nota bene nesmu žobrať, ak žobrú, nedávajte im peniaze! ak maju posledne cislo a nechcu vam ho dat, su to podvodnici! a musia mat vzdy karticku predajcu.
kupte si casak, alebo aj dva, ale peniaze im nedavajte, oni nie su zobraci.

M74

Nebola tá baba v Bratislave na hlavnej? Odo mňa minule chcela a dostala 50centov. Videl som ju tam viac krát, pri bližšom pohľade mi ale pripadá ako narkomanka.

alle

tito na stanici su stara firma, ja som tiez raz dala mlademu chalanovi(ze mu ukradli penazenku a potrebuje sa dostat domov) a o ttyzden som ho tam videla zas!! ked som to povedala tiez rodine tak mama povedala ze to je stanicna klasika : "ukradli mi peniaze, potrebujem uz "len" jedno euro, niekedy plac, prosenie.."

notabene predajcom nemam problem dat peniaze, ale takyto stanicni klamari ma vedia vytocit, lebo stravia na tej stanici cely den a namioesto toho aby ju cistili alebo robili upratovacov na nej ,len tam zobru on pracujucich

lucindaba

tu babu som zazila tiez a okrem nej chodi este jeden chalan. ten ku mne do kupe vpadol uz 2x a vzdy s tou istou rozpravkou, ze sa prave vratil z Londyna a ze mu ukradli kufor... tj babe som dala pniaze, ked sa mi to stalo prvykrat a potom som sa poucila.

kafe

nie, kúpila by som jej lístok. Myslím, že kočku ešte veľakrát stretneš. Ak nie túto tak nejakú inú/iného. Takéto žobranie je celkom dobrý biznis - naivní ľudia majú dobrý pocit, že pomohli a žobrák za celý deň zarobí aj 300,-juro. Raz darmo, tá ilúzia dobrého pocitu v srdci niečo stojí.

doubledog

zalezi podla mojej nalady
ale vo vseobecnosti nedavam, hlavne nie tym, ktory nemaju ani trosku originality a pytaju si na vlak. :)
aspon by mohli vymysliet nieco zabavnejsie.

lulu22

môj kamarát takto raz jednej holke kúpil ten lístok,keď pýtala na vlak, lebo nikdy nevieš, či naozaj ten človek pýta na cestu.. môže vyzerať hociako slušne.. :D u nás v meste chodí jedna cigánka a pýta si na rohlík :D ale keď jej ten rohlík chceš kúpiť, alebo iné jedlo, tak hneď nie nie.. veď je jasné, že to chce na chlast či cigarety.

system

gumapuska: bezdomovcom nedavam, ako pisu nizsie, vsetci vieme kde tie peniaze skoncia, zalezi aka zenska by to bola, ci nejaka fetacka alebo co. neviem ci by som jej dal, zalezalo by to asi aku by som mal naladu, ale myslim si skor ze by som nedal, ja radsej za tie peniaze pozvem kamosov na pivo nez ich len tak dat neznamej osobe. ako fajn, clovek nikdy nevie kedy by mohol potrebovat podobnu pomoc no aj tak. .. ale ak si dala tak sa nic neboj, tie peniaze sa ti vratia :) vyhras, najdes to je jedno :) ( KARMA ) este si na to spomenies ze si jej dala peniaze :)
btw: a ja som si myslel ze dobry ludia uz neexistuju :)