Ahojte,
som už zúfala z toho, že sa pomaly aj bojím milovať s partnerom, pretože väčšinou skončím so zápalom močovej trubice.
Keď sme spolu krátko, alebo do mňa nevniká, tak zvyčajne mi nič nieje, nanajvýš nepríjemný pocit pri cikaní, ktorý ma prejde, keď sa nalievam vodou. Pár krát bolo, že mi pomohlo, keď som pred a po styku zvýšila príjem tekutín a brala viackrát denne Urinal, ale už zo 8 krát som skončila na antibiotikách.
Partner je v poriadku, skúšali sme aj s kondómom, ale efekt rovnaký.
Bola som u urológa, ten ma len poslal na gyn., kde mi povedala akurát, že to môže byť tým, že som príliš chudá, lenže z toho je len podráždenie a nie zápaly. Mávam výtok, ale už od puberty (asi od kedy beriem antiku, tak je miestami bielo zafarbený), doktorka mi robila výter, len našli len nejakého streptokoka, ktorý by nemal spôsobovať ťažkosti a dala mi čípky že pre istotu. Ale nič, nepomohlo, výsledok rovnaký.
Má tu niekto podobné problémy? Nejaká rada, čo s tým?
Požívam mydlá na intímnu hygienu a že vraj by som sa mala aj pred aj po styku ešte pred vymočením umyť, len ani to sa nie vždy dá, keď podmienky na to bývajú všlijaké :) Nechcem byť odkázaná na život bez sexu, alebo len v sterilných podmienkach, existujú ešte nejaké tabletky, čo by pomohli? Urinal mi nie vždy.
Zápal močových po sexe
ahoj, vopred sa ospravedlnujem za dlhsi prispevok, ale neda sa inak :) Ja mam presne to iste este aj vratane toho vytoku, zapal som mavala extremne silny (do par hodin zo mna islo tolko krvi, ze nebolo vidno na spodok misy). urolog mi nepomohol. mne na recidivujuci zapal nasadil nefrolog urovaxom na zlepsenie imunity, to som brala kazdy den 3 mesiace. je to standardny postup u mnohych pacientov. okrem toho mam pri sebe antibiotika - ked to pride, musim si dat 1 tbl (ciphin), ale to mam kvoli rychlemu nastupu choroby. urovaxom mi urcite pomohol, sice nie definitivne ale uzto nemam 2x do mesiaca ale naozaj len obcas. urinal atd. mi nepomahali, jedla som ako prevenciu aj brusnice, ale nemam na to peniaze a ucinok som tiez nezaznamenala. co urcite odporucam je: pred sexom sa umyt, hlavne konecnik (zapal sposobuje e.coli z hrubeho creva), potom vycikat a po sexe tiez vycikat OKAMZITE!!!, hlavne po sa snaz co najviac. ak sa ti nechce umyvat, nemusis, ale to wc PO urcite absolvuj! aj keby ti malo zblnkat v bruchu celu dobu :) ak sa ti tam nieco dostalo, malo by sa to vyplavit. podrazdenie citim takmer vzdy, ale potom to zmizne, to nesuvisi s mocovymi cestami. vyplach som neskusala a ani sa nechystam lebo mi to pripada nechutne a zbytocne a neprakticke. drzim palce, dufam, ze sa ti to zlepsi, nie je nic horsie ako den po sexe plakat na zachode :( a chlap to nechape :/
Veľmi dobre to poznám, skús vyplach rosalginom hned po milovani, mne to pomohlo po 4 rokoch trapenia a skusania všetkého možného