Odstranenie maternice

Príspevok v téme: Odstranenie maternice
TaRa 17

Ahojte, chcela by som si dať odstrániť maternicu, pretože nikdy nebudem chcieť mať deti a nechcem sa trápiť s menzesom, lebo mi je vlastne nanič. Chcela by som sa opýtať, od koľkých rokov sa dá urobiť, koľko to môže približne stáť a či je to rizikový zákrok alebo ide o bežnú operáciu. Ďakujem za každú pomoc.

xxxxx

Ahojte, píšem hlavne autorke prispevku ... áno su zeny ktore si chcu dat odstranit maternicu, resp v mojom pripade ju darovať. Čakám čo mi na ti buduci tyzden povie gynekologicka. A nic si nerob z ľudí ktorí ťa odsudzuju pretoze pre nich je jediny zmysel zivota dieťa. Nehejtujem deti ani ludi ktori ich maju, je to krasne ak ich mate a lubite, ale trosku pochopenia pre ludi ktori ich nechcu mat ... nie kazdy chce mat napriklad rovnaky dom rovnaky nabytok rovnake vlasy ... (urazlive matky=neporovnavam deti s nabytkom, chcela som tym povedat ze nie kazdy ma rad rovnake veci)

Sana

boze ked to citam ze to raz budete lutovat a kto sa o vas postara krd budete stare a bla bla bla..vy co mate decka ok starajte sa milujte sa mnozte sa a zite si svoj stastny zivot nikto vam v tom nebrani..ale my co nechceme deti nechapem preco nam nadavate..je to nase rozhodnutie a takto sme stastne..ja tiez nemam od malicka vztah k detom a nepotrebujem ich do zivota..necitim sa vobec na to byt matkou tak nas prosim neodsudzujte za to..kazdy si vybera taky zivot aky chce ci s detmi ci bez..pekny den

Rebeka365

MISHA24 ja by som sa dala na to, hocičo len nech je vonka a mám pokoj v živote, môj priateľ chce deti, no ja nie a nechcem dokonca života pchať do seba HAK vlastne no ja ju nijeako ani nezvyknem užívať užívala som asi dva krát HAK a dodrbkalo mi to celý cyklus... Len kôli tomu.... Ja deti nechcem neznášam och a nie som tu na to aby som uspokojila potreby iných ale hlavne tie svoje a to čo chcem ja nie len iní.... Takže ak chces môžeš ma kontaktovať na maily: majda686@azet.sk
Ďakujem

Lolissa

áno ja mam 23 a deti nechcem. tento názor mám už odkedy som bola ja to decko, ktoré nechcem. rada by som svoju maternicu niekomu darovala, lenže to asi nebude také jednoduché.

a podľa mňa je smutné, že väčšina ľudí si myslí - hlavne žien - že pokiaľ žena nemá/nechce dieťa, tak nemá zmysel života. kazdy vidi zmysel zivota v niecom inom, urcite nie kazda zena tuzi po 4 deckach, ziadnom čase pre seba, žiadnych peniazoch, po žiadnej slobode. pokiaľ je jediné, čo ste svetu dali, váš genet. materiál, tak to je dost smutné a neberiem to ako ultimátny ''úspech''.
Ja napr. nemám problém adoptovať dieťa z decáku. decáky sú preplnené a každý chce mať to svoje, vlastné decko, čo je podla mna pri súčasnej preludnenosti dost sebecké a nuedržatelne. (a ak ste sa ma práve chceli spýtať, že kto sa o mňa bude starať v starobe, tak sa zamyslite nad tym, že či práve to nie je sebecké, ak jediny dovod preto aby ste mali deti je to, aby sa o vás mal kto starať (btw. splodiť a vychovať decko nie je záruka toho, že vás nešupne do starobinca, alebo sa o vás bude zauijímať a starať, ked budete na dôchodku))
apropo: sterilizácia sa dá urobiť (prerušenie vajíčkovodov): zákon to povoluje, ale musite si priplatit (400€) a podpisat papier o rizikách. hormony nie su nijak ohrozene, pri hysterektomii však moze dojst k posunutiu vnút. organov, to je ale samozrejme individuálne (poznám ženu, ktorej sa neposunulo absolutne nič a nemala žiadne komplikácie)
navyše tie čo tu tak chválite HAK: čítali ste nespočetné množstvo príbehov žien, ktoré po dlhoročnom užívaní HAK nemohli otehotnieť? vážne do seba radšej budete pchat chémiu a pritom len z princípu odporovať operácii? lebo je nezvratná? pozrite sa, čo robite s vlastnymi telami, o 10 rokov budete podstupovat umele oplodnenia, lebo vam ta vasa uzasna HAK dojebala reprodukcný systém (a niekomu možno aj pečeň).

pekný deň prajem

P.S.: slečna žiadala o radu a 90% odpovedí bolo všetko iné, len nie rady :) zamyslite sa nad sebou

MISHA24

Prosím Vás, Fakt tu má niekto záujem o odstránenie maternice bez zdravotných problémov? napr. na vedecké účely, alebo poprípade maternicu niekomu darovať? Príspevky sú staré no možno mi niekto odpíše. Ďakujem

nemam meno

Vevaztt: to je dobrý komentár, aj ma pobavil, máš ale pravdu!!!!!!!
Mali by si to ženy zobrať k srdcu!!!

4you

Neviem prečo tú babu odsudzujete. Ja mám 35 a tiež deti nechcem. Tiež chcem podstúpiť tento zákrok. A neužívať HAK. Celá HAK je len o biznise . Ktoré majú veľa nežiadúcich účinkov.

poldecak

To čo je za prihoretý názor že my ženy sme tu preto aby sme sa stali matkami? každý má zmysel života v niečom inom tak sa ukludni.

eki-beky

ja byt na tvojom mieste tak by som takto nikdy neuvazovala spamätaj sa ! mam momentalne zdravotne problemy a bojim sa ze o nu pridem tak bud hrda ze ju mas!!!!!!!!!!