Záchvaty úzkosti-čo robiť?

Príspevok v téme: Záchvaty úzkosti-čo robiť?
sewie

Ahojte, mám 12 dní pred odovzdaním hrubého náčrtu diplomovky. Študujem v zahranici cize tu sa diplomovka berie podstatne inak-musim navrhnut na zaklade vyskumu cosi poriadne, inovativne pre cestovnu kancelariu pre ktoru robim...vcera sme prisli na to ze asi ani jeden z mojich napadov nebude zrealizovatelny a ze hlavna myslienka-no , nikto nevie ako ju komunikovat....vecer som nemohla zaspat do 6:30-strasne mi bije srdce, je mi zle a chce sa mi plakat alebo skocit z okna....cely den to iste....som v strese a stres ma blokuje-neviem nic vymysliet lebo som v strese a som v strese lebo neviem nic vymysliet...zacarovany kruh....co sa da spravit aby som sa ukludnila? nejake -najlepsie domace rady lebo tu asi k psychologovi nezajdem....

amikus

ano sewie ma pravdu vonku ide o individualnu pracu a originalny vyskum je to tazke a stresujuce.
Tiez som presla "oboma diplomovkami"
U nas je studuje viacej a veci su nam dane po lyzickach ale je toho obrovske kvantum a to je na tom velmi tazke lebo sa to tazko zvlada. Vonku je toho menej ale treba naozaj robit nieco originalne a mnohokrat s Vami nik nekonzultuje nepomoze ani ucitelia ani prednasajuci ste na to sami, mnohokrat --to je ten stresujuci elemnet ta neistota co ak veci nie su dobre ako ich robim alebo ako to cele dopadne bude to ok?
Pozri sewie si to dopracovala do pekneho stadia neboj sa netrap sa aj ja som sa triasla a nakoniec bolo vsetko ok. Asi bude dobre ked si predtavis to najhorisie a zmieris sa stym alebo jednoducho odlozis odovzdavku a v klude popremyslas nad dodatkami alebo zmenami stane sa nieco? nic ak tak len to ze to odovzdas a dostanes dobru znamku

sewie

siblbana-prosim ta ukludni sa ano, zle som sa vyjadrila.pisala som diplomovku aj na SR a mala som z nej A, takze viem porovnavat a viem kolko casu na to treba....chcela som len povedat ze ked som robila tu na SR, vyskum sa robi zvycajne na zaklade dotaznika-konec, zhrnes kvantitativne vysledky a napises akoze nejaky napad! tu musis robit vyskum niekolko mesiacov a na zaklade toho vypracovat spravu a vymysliet novy koncept a aj ako sa uchyti a podobne...nechcela som povedat ze diplomku na SR je lahke urobit! viem co to je!" zazila som to! lenze teraz je to este 5 krat horsie! theoriu davam dokopy uz par mesiacov, vyskum tiez, 12 dni mam na to aby som "vytvorila! ten koncept a spisala zaver vyskumu!!! ked sa chces vysmievat tak nepis! lebo blbana si akurat tak ty!!!!

siblbana

No, lebo u nas sa berie diplomovka, tak, ze to kazdy len tak naskiabe nieco :DD.. Moja, u nas by si za 12 dni teda nezvladla diplomovku, tomu ver!

kpl

Relaxovat, skus zohnat Ladislav Chudik Cesta k uvolneniu. Skus na chvilku vypnut.
A pit lubovnik bodkovany az ho mas kde zohnat. Pripadne magnezium a B vitaminy. Alebo si kup nejake volnopredajne lieky s obsahom lubovnika. Vsetko zvladnes, neboj.