ahojte...za aku dobu by som mohla schudnut cca tak 10 kíl??? ale myslim zdravym stylom (nie drasticke diety)...ze cca kolko mesiacov by to asi trvalo...dikes....hlavne budem rada ked niekto napise kto takto schudol :)))
Za aku dobu zhodit 10 kil?
Nepodstatna - Pri zdravom stravovani nie je podstatne čo kedy ješ, ale kolko toho zješ....takže vločky na olovrant vobec nevadia, ani kusok pečiva večer. Chce to hlavne pohyb a správne porcie jedla...
Je to len o tom, kto sa ako snaží...
Petrinka - ako som pisala prečitaj si moj jedálniček, normálne jedz to čo mamka navari ale daj si polovičnu porciu...ja ti nevnucujem žiadne diety, je to normálna strava...
je super, ze nechces chudnut rychlo ako drviva vacsina. ja som chudla rychlo a vzdy sa to vratilo, takze 10 kil (z 63 na 53) som davala dole rok. moja skusenost pri uvedenej vahe je taka, ze pri zdravej strave bez pohybu dokazem schudnut 0,5 az 0,7 kg/tyzden. pri takomtu ubytku nie som unavena, telo si v pohode zvyka a akceptuje to bez nejakych vedlajsich ucinkov. niekedy menej, ked ma pocas tyzdna stretne nejaka oslava alebo pivna session - co povazujem za dobre, aspon sa to ustali.
no co sa tyka sportovania, tak mam doma elipticky trenazer (nieco ako orbitrek) takze to by bolo ok,...moj problem je skor, ze mne sa nepacia tie (aj zdrave "diety"), ze proste vyhadzem vsetko nezdrave z jedalnicka...proste ked mamka nieco fajne navari, tak si dam, nechcem sa obmedzovat...ja by som skor bola za nieco take, ze castejsie a male davky, vecer sa neprezierat, vela vela vody, ziadne sladke coly a pod. da sa takymto stylom?
podľa by sa mali jest sacharidy aj večer ale v malom množstve, kebyže si dáš knakobrot 2 plátky, tak ti to nemôže ublížiť a ešte keď v ten deň aj cvicíš.
Alickax ... Na olovrant sú vločky ablútne nevhodné ... tie sa majú pri chudnutí jesť len ráno ! A na večeru áno bielkoviny ale prii chudnutí bez pečiva !
ešte chcem dodat, že ovocie na večeru nie je dobre - obsahuje totiž vela cukru...
ano, dá sa zdravo, v priemere ked schudneš kilo týždenne, tak za 2,5 mesiaca to máš dole. Strava 5 krát denne, šport 5 x týždenne, ale aerobny - teda beh, bycikel, orbitrek - niečo čo budeš robit min 30 min bez prestávky...
je to makačka, ale dá sa. Ked si telo naučíš na stravu 5 krát denne, tak nebude mať potrebu ukladať si tuk.
Majka napisala celkom pekný jedálniček, no ja by som ho obmenila takto:
Ranajky: pečivo celozrnné s nátierkou, tvrdým syrom a zeleninou, aj šunka može byt
Desiata: musli tyčinka, alebo ovocie
Obed: hocičo ale v miere, teda kludne si daj aj sviečkovu s omáčkou ale zješ len dve knedle a trošku masa s omáčkou...
Olovrant - ten by som určite nevynechávala - najlepšie jogurt + trochu vločiek, oriešky
večera - kludne aj o 20:00 ak chodiš spávat o 23:00, najlepšie nejaké bielkoviny: tvaroh, kuracie mäsko, cottage, tofu, tuniak, strukoviny, ryba, a k tomu kopec zeleniny, može byt aj kusok pečiva...
fakt sa to dá, ale podstatné je mať pevnu volu
Ahoj ja mam ten isty ciel :) schudnut tak 10kg...a ak ti mozem poradit, poobede uz nejedz NIC co ma v sebe muku :)
Ahoj ja mam ten isty ciel :) schudnut tak 10kg...a ak ti mozem poradit, poobede uz nejedz NIC co ma v sebe muku :)
Petrinka, ja sa snazim schudnut od januara a zatial sa mi podarilo schudnut 6 kg. Ono zalezi od toho, coho si ochotna sa vzdat. Ja som sa ku chudnutiu postavila tak, ze: snazim sa jest pravidelne (ale nie vzdy iba dusene maso, velku kopu zeleniny a nic "nezdrave") a zacala som plavat - mne sa paci najviac tento sport, aj ked zrejme pridam mozno posilovnu opat alebo take nieco. Nevzdala som sa vsak sladkosti, aj ked ich nejem nonstop. Akurat mam kramy a stava sa mi, ze 2-3 dni pred kramami mam obrovsku chut na sladke (ale tak obrovsku, ze uz 2. mesiac zvyknem zjest aj celu tabulku cokolady - 100 g Milku). Nemam vsak z toho nervy. Plavat chodim min. 3x do tyzdna, takze jedna cokolada hore-dole. Jasne, mozno to neni spravne a ak by si sa vzdala uplne sladkosti (ak ich mas rada, je to hlupost podla mna), tak by si schudla rychlejsie. Moja dalsia chyba pri chudnuti je, ze malo pijem vody (mozno 1,5 l max., vraj by som mala vypit aj 2-2,5 l). Pre mna vsak su dolezitejsie cm, ktore schudnem a to, ze si ludia zacinaju na mne vsimat, ze som krasne schudla (na bruchu a zadku je to najviditelnejsie - cca -8 cm, to pokladam za uspech). Je pravda, ze som asi 2 mesiace necvicila vobec kvoli skuskam a chorobe, ale nejako sa mi to neodzrkadlilo na postave. Momentalne vazim asi 79 kg a mam 178 cm. Moj jedalnicek je asi taky, ze:
R: jogurt, ovsene vlocky, popr. chlebik so sunkou a zeleninou... jednoducho na co mam chut (ak mam chut na parky, tak si dam aj to niekedy)
D: ovocie vacsinou
O: co je doma navarene (takze aj "nezdrave" pecene masko, prilohy, ale snazim sa viac zeleniny... inokedy zas cestoviny, popripade dusene jedla, ale raz za dlhu dobu si dam napr. aj 1-2 parene buchty)
Ol: ovocie (ak nie som hladna, proste to vynecham... aj ked by som nemala)
V: ak som hladna, to, co na obed, ak nie, tak len ovocie.
Aky jedalnicek mas ty? Aky sport mas rada?