Zmena osobnosti?

squash

lost ja som to pisal z vlastnej skusenosti. nikto nema 100% jednej osobnostnej crty. ja som sangvinik-melancholik a ked mam depku/ine problemy mam tendenciu k melancholizmu a ked som v pohode tak som sangvinik. a vsimol som ze ze niektori ludia ktori stale depkarcia/resp. su citovo otupeni/pesimisticky su prevazne flegmatici alebo melancholici ako ja. a ti veseli/energicky su vacsinou sangvinici alebo cholerici

Maros75

Cigán obyčajný [Romus Vulgaris]- nočný živočích, príbuzný šimpanza.
Má hnedé sfarbenie, samička môže mať svetlú srsť v oblasti hlavy.
Boja sa vody a je charakterizovaný špecifickým pachom.
Pôvodne stepný druh se prispôsobil životu v mestách.
Vyskytuje se po celom území SR. Je sťahovavý, niektorí ťahajú za potravou až za oceán.
Samička rodí i niekoľkokrát do roka.Mláďatá sajú sociálne dávky až do smrti.
Cigán obecný loví korisť bezbrannú a na tú útočí v tlupách. Škodlivý, zákonom chránený!

lost

ale ja neviem preco, v ludoch vidim vsetky 4 osobnosti, a aj ked ma jedna len 10% tak je to citit, hlavne ked sa to prejavi (napr. hnev)

neviem si predstavit, co by bolo, ak by ta osobnost bola nie v 10% ale v 100% :)

alebo je to variabilne, ze:
povedzme som 70% flegmatik a 30% neflegmatik a ked sa roznervacim, tak tych 70% ide do ustrania, vypne sa a potom pouzivma len 30%, tj. v realite 30% sa zmeni na 100% a bude mcisty neflegmatik :D

squash

podla mna sa to da zmenit. depresivny ludia su zvacsa melancholici/flegmatici a veseli ludia su zvacsa sangvinici/cholerici. podla mna dost zalezi na tvojej nalade ci skor optimisticky alebo pesimisticky

jajka001_

zmena je postupna, v prvom rade musis vediet kam smerujes, musis skusat rozne socialne situacie, ako reagujes, a zamysli sa nad sebou, ako by si mal podla teba v danej situacii reagovat a spravaj sa potom podla toho dalsi krat tak , ako myslis ze je to spravne
alebo si vyber nejaku socialnu situaciu / stretnutie, pohovor atd/ vopred si premysli, vizualizuj si ju, ako to bude prebiehat a pozoruj sa, ci dokazes reagovat tak ako si myslis ze by si mal a rozmyslaj co mozes vylepsit
necakaj ze to pojde okamzite a lahko, moze ten proces trvat rok, dva, viac ale ak sa budes snazit tak sa to bude zlepsovat
v prvom rade si spomen na situacie, ktore ti robia problemy