Neviete mi prosim poradit ku komu mam ist ked potrebujem poradit s drzanim tela ? ... uz od malicka som mala skoliozu ,vtedy som chodievala na nejake cvicenia no potom som prestala...na strednej skole som sa zas zacala prehybat az prilis v pase z coho mavam bolesti a poslednu dobu safakt snazim vystierat ale nikdy niesom spravne lebo ked uz si myslim ze som tak mi niekto hlesne za chrbtom ze : Vystri sa ! ...a ja uz fakt neviem ako sa mam nastelovat :(( chcem chodit rovno ale potrebujem vediet ako je to spravne...najhorsie je to pri stani...napriklad na zastavke...to ma po 5 minutach boli uz cely chrbat lebo som uplne zle :(
Spravne drzanie tela
neviem ake sa presne volaju tie cviky zas tak sa v tom nevyznam...ale chod k doktorovi on ta posle a tam ti presne ukazu setky cviky co budes doma cvicit
nikto?
nemozete mi prosim povedat nazvy cvikov dobrych pre napravenie chrbtice a pre spravne drzanie tela? alebo hodit mi sem linky? dakujem moc
neni zac ;) drzim palce nech sa ti polepsi...
nemas zaco. aspon nieco ma skola naucila :D
jankaaaa vystihla si uplne presne co som asi posledne 3 roky robila..dokonale si nicila chrbticu s vierou ze sa pekne vystieram..ach jaj..no nic pekne ja zbehnem ortopedovi a bez papiera na nejake cvicenie odtial neodidem :) dakujem za vycerpavajuce rady heh, teda hlavne janke ;-)
nie stahovat brucho ako keby si chcla ho mat chudsie, ale proste spevnit, alebo neviem ako ti to vysvetlit takto cez pismena.. to ze ta boli chrbat v krizoch je presne prejav toho ze sa snazis vystriet, ale nerobis to spravne lebo pritom velmi vypucis zadok a brucho a tak dochadza k lordoze, alebo mas zle anatomicky postavne nohy (mozno ploche) .. takze cim skor za lekarom nech ti vsetko vysvetli :D
ked bdues pravidelne cvicit je potrebne spevnit brusnu stenu aby nedochadzalo k jeho vypuceniu a tak isto spevnis cely chrbat a nebudes mat teda take uvolnene svaly ani skratene prsne svaty, tak ta nebudu plecia tahat dopredu ale chrbat bude pekne vystrety a vytiahnuty
no myslim ze k tej hyperlordoze som sa uz dopracovala ako pozeram na google presne tak sa v tom drieku prehybam...prave z nej ma bolia tie krize ...parada...kombinacia kifozy a hyperlordozy...
oki takze v tom drieku som asi robila chybu ...teda urcite...ked si neuvedomim a som cez den v drieku prehnuta tak jedine co mi pomoze ked boli chrbat je zbalit sa na posteli do klbka ale skusim aj ten tvoj cvik :)
inak neviem si predstavit jani to co si ty pisala ze teda okrem tych lopatiek atd - to je v pohode ale ze treba mat aj stiahnute brucho...sak to sa neda cely den drzat brucho stiahnute... ci to sa tyka len cvicenia ? ...hm..asi davam blbe otazky ale ja fakt neviem O:-)
steny sa maju dotykat cele lopatky, ale to drzanie tela musi byt prirodzene, aby si si nesposobovala pritom lordozu. aj lezanie musi byt spravne, lebo ak lezis na chrbte a mas velky vanskus a hlavu ako v predlkolen tak to len podporuje tvoju kyfozu