kontaktné šošovky

Príspevok v téme: kontaktné šošovky
dia20

Dobrý deň. Nosím okuliare už 13 rokov a velmi by som chcela šošovky, mám diptrie +2,5 a +3 a nejaký cilinder no moj lekár o šošovkách nechce ani počuť vraj by sa mi pri každom žmurknutí prevrátili v oku. Pre mna sú však okuliare naozaj nevýhodne a tak sa chcem opýtať či mám navštíviť iného lekára alebo či su premna vhodne?

MetallicA

nemá sa to ako prevracať v oku, ked tak sa ti premiestni mimo zrenice alebo vypadne, aj to býva málo kedy:D

MetallicA

blondula, to pol hodina nestačí :ň to kľudne aj prvé 4 hodiny alebo celý deň ti môže byť trochu čudné alebo nepríjemné prvý krát, oko si musí zvykať, šošovky sú slabšie ako okuliare dioptriami. Chod ku inému lekárovi, to s tým prevracaním je pravda ale nie po každom žmurknutí :) hlavne ich nenos do vody alebo nespi v tom:D

Kaylitta

Tiez mam cocky uz vyse roka a je to neporovnatelne lepsie... Nechapem, ako sa mozu sosovky prevratit v oku... Cisto teoreticky, pri astigmatizme (na to sa davaju tie cylindre), ak si nezakupis specialne toricke sosovky na astigmatizmus, tak ti tie normalne mozu z oka vypadavat (ale urcite nie prevracat sa v oku), pretoze rohovka nie je rovnomerne zakrivena... Urcite zmen oftalmologa, alebo sa skoc opytat do optiky, tam ti spravia potrebne vysetrenia, ci ich mozes nosit... Drzim prsty :)

lochness

chod za inym lekarom, nechapem jak sa mozu sosovky v oku prevratit... ja nosim sosovky vyse pol roka, bola som v niekolkych optikach a skusila som uz asi 6 druhov sosoviek kym som nasla take co mi vyhovuju a kupujem ich z netu (v optikach a u ocnych maju aj 2nasobne ceny)... urcite chod za niekym inym, ak sosovky raz skusis a budu ti sediet uz sa toho pocitu nebudes chciet vzdat :)

invisible91

Nepovedal preco by sa ti prevratili v oku?

Ja mam okuliare asi 10 rokov, dá sa povedať že trochu väčšie dioptrie a nejake tie cilindre (už 5 rokov)- ešte som to nezahlasil pani doktorke, preto sa pytam :)

blondula

kazde sosovky by si mala dostat aspon na pol hodinu na vyskusanie.potom sa vyberu a skontroluje zrak,ci ti nezaskodili alebo nejak inak neposkodili oko.az potom budes vediet,ci ich mozes,alebo nemozes nosit.ja som nosila aj normalne a aj farebne...