Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hnacka

Príspevok v téme: Hnacka
Peterrrr

Ahojte. Mam 17 rokov a asi 3 roky mam tieto problemy. Stava sa mi, ze mam hrozne krce v bruchu, idem na zachod a byvam tam aj hodinu a niekedy aj viac. Ked si tam sadnem tak mi ide najprv tvrda stolica a hned po nej riedka, na koniec az hnacka...Potom niekolko dni nepotrebujem ist na WC a ked idem potom znova uz je to v poriadku a po par tyzdnoch sa to objavi znovu...Teda tak to bolo do nedavka...Teraz sa to stava niekedy aj tak ze...no poviem ako to bolo minuly tyzden..mal som to v pondelok,utorok,stredu,stvrtok...tusim ze do dnes som nebol na zachode a dnes to mam znova... aj minule som to mal tak ze som to mal takto niekolko krat po sebe...bojim sa ze je to rakovina hrubeho creva co si o tom myslite? sry ze tu s tymto otravujem.. :(

arnie11

Nemyslim ze by to mohla byt rakovina. Skor by som povedal ze by to mohol byt syndrom drazdiveho creva. Ak mas nejaky stres, alebo zjes nieco co podrazdi hrube crevo (napr. privela vlakniny), tak ta poriadne prezenie. A potom ked nie je s cim na WC nejdes. Pomoze vylucit stres, pripadne odsledovat ci to nie je po nejakom jedle (napr. ak zjes niekolko jablk naraz). Su aj lieky co to tlmia. Samozrejme najdolezitejsie je aby si siel k lekarovi. Naozaj diagnozu a liecbu Ti moze predpisat len lekar (gastroenterolog). A ked budes mat istotu ze to nie je nic zivotunebzpecne, tak sa to mozno aj zlepsi, bo Ti ubudne zdroj stresu.

Cindy Craw.

Peter, vsak moze to byt len daka bakteria, moj znamy to mal. trapil sa s tym rok sam, potom zasiel k vseobecnej lekarke a ta ho len tak odbila a az po 2 rokoch mu koooonecne spravili rozbor stolice, nasli daku crevnu bakteriu premnozenu, preliecili antbiotikami a ma pokoj dodnes. hned zajtra sa objednaj do gastroenterologickej ambulancie. please.

Deria

Nestuduj rozne priznaky chorob, lebo ochories uz len z toho stuovania a daj sa vysetrit. Typicke: keby som zacala teraz citat o priznakoch roznych chorob, aj ja by som si ich nasla zopar (aj ked som v podstate zdrava). Existuju rozne choroby traviaceho traktu, ktore sa daju hravo vyliecit, ak sa nezanedbaju. Moja znama ma uz 10 rokov chronicku poruchu criev a rakovinu nema.

Peterrrr

pozeral som si priznaky a mam ich dost :( fakt sa bojim a mam to uz 2-3 roky takze ak je to rakovina je uz asi v takom stadiu ze sa stym neda nic robit.. :(