Ambulancie v nemocnici. Prosim vaš nazor

Príspevok v téme: Ambulancie v nemocnici. Prosim vaš nazor
Luciana.

Chcela by som sa opýtať či tie ambulancie v nemocniciach alebo ak su niekde aj vedla v poliklinikach, kde su chirurgovia čo potom operuju v tej prislušnej nemocnici, či služia iba na posudenie operačneho zakroku kde vas poslala vaša odborna lekarka. Myslim že či môžem aj za takymto lekarom - chirurgom prisť do ambulancie s problemom s ktorým by som bežne mala isť k svojej odbornej, alebo tito chirurgovia v amb. služia iba na zhodnotenie operácie a pripadne objednanie na nu.
Neviem či som to napisala dosť zrozumitelne ale lepšie to neviem :-)
Ešte dam priklad, že mam napr. problem s krčnými mandlami, stale zapalene, mala by som isť vlastne ku svojej ORL a ona by ma možno poslala na vyber mandli do menocnice. Ale najskor musim isť do tej amb. kde je chirurg a nemôžem isť rovno za nim aby on sa nato hned pozrel? Alebo ak ma bude bolieť ucho nemožem isť hned do tej amb. v nemocnici za tým chirurgom? Oni neriešia aj taketo bežne veci? Iba ak sa jedna o operáciu?

Luciana.

Dik Zuzic, jasne asi si tam najpr zavolam či môžem prisť len tak ako napr k mojej obvodnej ORL. Lebo kebyže tam pridem napr s tým že ma už dva týždne boli ucho aby ma nevyhodili že k nim sa chodi iba s odporučankami na operáciu od mojej obvodnej ORL lekarky.
len so chcela vedieť nazory iných ako to vlastne naozaj funguje

zuzic_

u nas je to tak, ze vedla oddelenia v nemocnici je vseobecna orl ambulancia kde sluzia lekari z nemocnice..je tam presny rozpis kedy ktory. a chodievaju tam normalne pacienti "zvonka". ved prip. sa spytaj sestricky:)

majka_21

Luciana, som rada, ze sme sa pochopili :-). Vies, u nas v nemocnici na ORL maju obe ambulancie vyvesene osobitne ordinacne hodiny (ambulancia, kde chodim normalne ma napr. kazdy stvrtok prideleny pre onkologicky chorych, ale v ine dni v urcite hodiny vysetruje normalne). Ono fakt asi kazda nemocnica ma osobitne pravidla (ved aj lekari v beznych ambulanciach ti neordinuju rovnako). Ako napisala Laurina, pre gynekologiu to napr. neplati. Vsetko zalezi od prislusneho lekara a nemocnice.

Luciana.

Majka21
dakujem za odpoved ty si to tušim jedina pochopila :-). Ved ti lekari v tých nemocničných ambulanciach ktorí potom robia aj operácie vedia to iste a aj viacej ako odborna orl lakarka z môjho obvodu, tak snad by ma nevyhodil s tým že ak nejdem na operáciu tak tento problem maa riešiť iba u mojej ORl z obvodu. Lebo som si všimla že od 7:00 - 8:00 robia vytery a odbery a to normalne v tej nemocničnej abm kde je oRL chirurg. Tak načo by potom robili odbery ak by neriešili aj bežne ochorenie horných dychacich ciest? dam priklad že to bolo na Antolskej v Petržalke.

majka_21

A na margo ostatnych ambulancii... Tak v detskej nemocnici u nas su viacere specialisticke ambulancie (napr. plucna, ORL...), kde ta povacsinou posle obvodny lekar. Ale samozrejme, neodbiju ta. Ale napr. takou urologiou alebo gynekologiou v nemocnici si nie som ista. Tam je v podstate asi len prijimova ambulancia. Zalezi asi od oddelenia.

majka_21

Luciana, u nas v PO mame na krcnom oddeleni v nemocnici okrem odd. aj 2 ambulancie. V jednej ambulancii sa objednava na operaciu a kontroluju pooperacne stavy a do tej druhej chodia ludia aj normalne, ked mas napr. problem s mandlami a posle ta obvodna lekarka. Sice niektori lekari vseobecne su radsej, ak si ides za svojich ORL, do obvodu ktoreho patris, ale zas ta nevyhodi ani (existuje slobodna volba lekara).
Vysvetlim ti to na priklade, co so napisala prave. Mala som upchaty nos, anginy 3-4x do roka a lieky mi nezaberali. Tak ma obvodna lekarka poslala do ORL ambulancie (vravela mi sice, ze mam ist k jednej lekarke, do ktorej obvodu patrim, ale ja ju rada nemam, nie je dobra odbornicka a tak som k nej nesla). Ona mi dala len vymenny listok (dnes ho uz nepotrebujes myslim) a tak som sa rozhodla ist do ambulancie na ORL oddeleni. Tam ma lekar normalne vysetril a navrhol vyber mandli. Ked mi navrhol vyber mandli, povedal, zeby som sa uz mohla objednat na operaciu a tak ma poslal do vedlajsej ambulancie, kde objednavali pacientov na operaciu. Tak som sa objednala, zoperovali ma a ked som isla na kontrolu, tak som sla do ambulancie, kde ma objednali na operaciu. Ak budem zas chora a bude potrebne ORL vysetrenie (zatial klop-klop... som uz 4 mesiace zdrava, nechcem zarieknut), urcite pojdem do ORL nemocnice. Ale hovorim, takto to funguje u nas - neviem ako v inych mestach.

macka26

ved ja som to nie v zlom. ked ma neschopneho ORL domaceho, nech ide za ORL rovno do nemocnice a dohodne si operaciu a je to v suchu