Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Betain HCl

Príspevok v téme: Betain HCl
Genesis

Potrebujem kupit tento pripravok z dovodu zaludocnych problemov ale za nejaku rozumnu cenu. Bohuzial na slovensku ho neni dostat a pri pokuse kupy zo zo zahranicia mi odmietli obe moje karty.

Jedine co som na slovensku nasiel je 98 percentny betain HCL praskovy ktory sa da kupit v rybarskych potrebach.

Rozmyslal som ci by nebolo mozne pouzit tento aj na pouzitie u cloveka.

Nevie niekto ako to je s Betainom HCL ci sa HCl ka uvolnuje z neho az priamo v zaludku (teda za posobenia kysleho prostedia a enzymov) a teda po rozpusteni vo vode je jeho kyslost minimalna alebo posobi uz ako silna kyselina priamo po rozpuseni vo vode?

RNG

Dany clanok sice uvadza hromady prostriedkov na zvysenie tvorby zaludocnych kyselin, ale nikde nevidim na to ziadne lekarske podklady, tj meranie mnozstva kyselin vytvorenych zaludkom na tieto rozne "stimulanty" Takze to rozhodne nemozno brat vobec vazne.
MnoZstvo vylucenych zaludocnych kyselin zavisi od stavu parietalnych buniek v zaludku, ktore tak isto, ako vsetko ostatne podliehaju starnutiu a su poskodzovane roznymi mikrobami. Obzvlast velke poskodenie u nich sposobia zdanlivo nevinne "zaludocne chripky" ktore su dnes velmi caste a ludia si o nichj myslia(vcitane lekarov) ze je to len 2-3 denna zalezitost a tym je to skoncene. Zialbohu to nie je pravda, lebo posdkodene parietalne bunky sa regeneruju roky, ak vobec.
A dovtedy ked clovek neberie doplnok kyseliny, tak ma zle travenie, absorbciu zivin a imunitu, lebo to prepusti cez zaludocnu kyselinovu barieru, v tomto pripasde prislabu do tela privela mikrobov, ktore by inac vyssie hladiny kyselin znicili.
Samozrejme pri nespravnom natraveni sa dostanu do criev aj nestravene ciastocky jedla,ktore by sa inac uz absorbovali, co podporuje skodlive kultury a celkove znici dobru crevnu probioticku floru po case.