Stres

Príspevok v téme: Stres
Stresmanan

Dobrý večer,

chcel by som získať od vás zopár rad, ak máte s niečím takým skúsenosť. Neviem prečo, ale som veľmi stresujúci človek, dosť veci ma dokáže rozhádzať. Chcel by som sa naučíť zvládať stres.
Ak sa dostanem do nejakej stresovej situácie pre mna (pre iných ľudí to môže byť smiešné), tak mi začne poriadne búšiť srdce, potia sa mi ruky, rozklepem sa. Doma som v pohode, ale ak mám napr. niekde na úrade niečo podpísať, alebo zdvihnuť pohár a pripiť si na oslave alebo sa dostanem do inej stresovej situácie (v škole to bolo odpovedanie pred tabuľou ap) tak stále sa mi to stáva - rozklepem sa, cítim sa zle. A neviem, čo s tým robiť. Je to veľmi nepríjemné pre mna a hambím sa za to :/ Inak som uplne normálny človek.

Vedeli by ste mi poradiť, ako sa mám toho zbaviť, dosť mi to znepríjemnuje môj život. Dakujem.

ba83

alebo chod za psychologičkou a tá ti poradí.. a možno ťa pošle aj za psychiatrom ktorý ti predpíše lieky.. inak lieky ti pomôžu iba prekonať istú barieru ale zmeniť sa musíš ajtak sám.. a nemôžeš celý život iba lieky brať.. a netreba čakať že ked si dáš pilulku že zrazu budeš ako nový človek.. to tak nefunguje.. treba makať na sebe

ba83

ja mám pocit že ked ste vo svojom teritoriu ktoré poznáte tak ste v pohode ale akonáhle musíte isť do neznáma tak zrazu máte obavy a neviete sa orientovať tam.. preto treba takéto situácie vyhladávať..
inak futbal nie je poriadny šport nehnevaj sa..my na boxe ich berieme ako slečinky preto že na futbalových treningoch by sme sa ani poriadne nezapotili..
a futbalista je v kolektive nejde za seba a všetok program robí za neho klub.. ked profi fotbalista skončí s karierou zrazu sám od seba nie je schopní nič robiť lebo bol zvyknutý že ostatný ľudia mu programujú čas..
treba chodiť medzi známich nečumieť do telky nájsť si priateľku to pomôže najviac.. tá ti dodá sebavedomie :) alebo ti ho uplne zoberie :) a nesedieť za compom a nečítať tekéto fora..
inak pomôže aj čítanie kníh tam prídeš na iné myšlienky a precvičuješ hlavu..
neboj časom budeš mať inšie problémy a týmto sa len zasmeješ

alibi

ja som bola taka ista..aj ked situacie kedy to na mna slo boli trochu ine... napr ked som sla na rande tak som bola v takom neuveritelnom strese ze som sa pred odchodom doma povracala a parkrat aj odpadla. pred skuskou som nebola schopna ani chodit.uplne ma to nicilo.ale cim som bola starsia tym viac som zacala chapat ze NAJVIAC MA STRESUJU VECI KTORE SA NESTALI A ANI NESTANU..ze to zle dopadne atd.kolkokrat sa ten tvoj tragicky scenar co mas v hlave a stresuje ta naozaj odohra? povedala by som 0-1% :) vzdy ked som v situacii ze na mna ide panika zacnem si toto hovorit.. ze sa to NESTANE a ze vsetko dobre dopadne ako vzdy.proste sa sustredim na seba a na to aby som sa tych myslienok zbavila.cim dlhsie to robim tym lepsie a lahsie to ide.teraz ked idem na skusku tak ukludnujem vsetkych spoluziakov a kazdy ma obdivuje jak som nad vecou.

Stresmanan

@:ba83

ja som uplne normálny chalan, donedávna som hrával aj súťažne futbal, pohoda. Rád sa byciklujem atd. Ale ten stres ma ubíja a neviem, čo s tým :/ A teraz ma ešte rodičia "nutia" aby som šiel na vodičak, nechcem si to ani predstaviť, ako by som to zvládal. Mám enormný strach - a vôbec nie zo šoférovania, ale z toho, že tam budem musieť vyplnovať nejaké formuláre, podpisovať sa a určite to zase na mna príde :/ Vedeli by ste mi povedať, je tam veľa dokumentovačiek?...

Stresmanan

@:squash

ved ja sa snažim to takto vnímať a príliš sa tým nezaoberať, ale akonáhle sa dostanem do takejto situácie, tak ako keby mozog vypol a ja som uplne mimo :/

annieee

u mňa to isté :( ale len v škole.. na úrade/v obchode/ na oslave je to OK.. len v škole sa bojím, že sa strápnim..tak sa nakoniec aj strápnim.. čo mám robiť proti tomu?

ba83

moje najlepší recept je začať sa venovať niakému športu ale snažiť sa ho robiť dobre aj súťažne ak sa dá.. tam si osvojiš disciplínu telo bude fit a nebudeš rozmýšľať nad takýmito vecami.. si len zdepkárčena unudená baba mladá podla mňa.. a ta socialna fobia si ešte mladá aby si stým nevedela bojovať..
doporučujem box individualne športy a hlavne kde je poriadna makačka na treningoch a sú zaujmavé..

RNG

Ked chces vediet, co som o tom napisal ja z mojich zdrojov, daj si do google.sk slova rng, stress.
Ja osobne beriem obcas zmes vitaminov Stress B, obcas pijem zeleny caj alebo beriem vytazok z neho, L-theanine a raz do tyzdna(viem je to primalo, ale lepsie ako nic) chodime aj so zenou na hodinu thai chi