Telesna - nenavidim ju

Bubliii

Baby, keď som bola vo vašom veku, tak som tiež TV neznášala. Stále dookola to isté, posmech od spolužiakov a sadistickí učitelia, čo nás nútili cvičiť aj cez menš. bolesti. Potom som nastúpila na VŠ, TV som si nedala (zlé skúsenosti a za 1 kredit, haha), začala som v kuse sedieť - v škole, na prednáškach, na intráku učila som sa.. a tá váha išla rapídne hore. Takže ono ten pohyb, aj keď sa reálne cvičila možno polka hodiny, 3x týždenne, má zmysel.

Iiiii

Musíš sa s učiteľom dohodnúť tak, že na teraz cvičievať nebudeš, ale že keď budeš staršia, tak to dobehneš. Ja som telesnú tiež nenávidel, ale teraz mám šport rád, aj keď sa hovorí, že šport ist mord (je smrrrť), ale trochu hýbať sa treba. Dokonca hrám aj tenis, čo pri mojej váhe už fakt ani sám nechápem ako je to možné, málokedy pri tom prehrám.
Ja som na telesnej málokedy cvičil, proste som odmietol cvičiť, dal mi 4-ku a dovi, dopo, ešte som k sebe na žinenku zavolal ďalších dvoch spolužiakov. Nám trom by bolo zbytočné cvičiť. Učiteľ už bol starý, tak kašľal na to. Potom sa predsa len jeden z tých mojich kamarátov rozhodol, že preskočí švédsku debnu skrčkou pozdĺž. Upozornil som ho vopred, že sa mu to nepodarí, ale nie, rozbehol sa, narazil do tej švédskej debny celou silou a zostal tam ležať. Odvtedy sme už my traja nikdy na telesnej necvičili a nemali sme ani žiadne papiere od lekára a tak ďalej, jednoducho sme odmietli.
Na futbale som dal gól len raz aj to tak, že ma jeden zo spoluhráčov trafil do gulí a lopta sa od nich odrazila a skončila v bránke (to si fakt nevymýšľam).
Uvedom si, že nútiť ťa nemôže. Máš na to právo!
You gotta fight for your right to PARTY!!! Punctum:-)
www.youtube.com

Nikus 1996

Poraďte my ako mám simulovať na Telesnej keď nechcem cvičiť na nej .. Bola som oslobodená od nej lebo som mala zdravotné problémy teraz uz niesom ale ajtak nechcem cvicit na nej čo mám robiť ?? Poradíte ??

M131.1386

To s týmy výhovorkami je trochu ťažšie ako sa zdá ,lebo každú 3 hodinu nemozes necvicit ,ja som este na zakladke a nas telocvikar vzdy kontroluje ospravedlnenky od mami alebo lekara .Nam da robit na kazdej hodine atletiku a loptové hry a do triednej knihy si napíše to čo sme mali preberať a ja si tie osnovy pozerám ale ja mu to raz zrátam keď príde inšpektor na školu.Páni ministri ktorí neustále hovoria o tom ako je pre deti pohyb dôležitý ale žeby zrušili v osnovách loptové hry a pridali by radšej cviky na spevňovanie chrbtici a rôzne cvičenia na fitloptách atd...

Radoslava123

Slovensko má skvelých vodných slalomárov (Elena Kaliská, Jana Dukátová), hokejistov, tenistov (Dominika Cibulková), vynikajúceho cyklistu (Peter Sagan), atléta - chodca (Matej Tóth), športových strelcov (Jozef Gönczi, Zuzana Štefečeková), a tak ďalej... A ktorá z týchto športových disciplín sa bežne vyučuje a vykonáva na telesnej výchove v škole? Ani jedna. No vidíš. Čo tak skúsiť niektorú z nich? A budeš mať aj pohyb, aj nové hobby a ak si bola osudom predurčená na majstrovský titul, bude aj ten a ak nie, nič sa nestane, ale aspoň budeš robiť to, čo ťa baví a v čom si dobrá, čo by mohlo byť popri škole také malé oživenie, ktorým si spestríš život.

Radoslava123

Však vybaviť si oslobodenie od telesnej výchovy v dnešnej dobe nie je žiaden problém. Ak dáš pani doktorke nejakú kávičku, bonbonieru... dalo by sa, prečo nie? Ale potom nezabúdaj, že šport je pre zdravie predsa len dôležitý, a teda bolo by na mieste, keby si sa aspoň trošku hýbala vo voľnom čase. Môžeš si ísť zaplávať, zacvičiť do fitka, zabehať, prípadne si každý deň odcvičiť nejakú zostavu cvikov doma napríklad s činkami, možno skúsiť tanečnú, prečo nie? Proste si vyber, čo by ti asi tak najviac sadlo a snaž sa stráviť pohybom toľko minút týždenne, koľko by ti zabrala telesná výchova v škole, aby sa to takýmto spôsobom vyrovnalo. Píšeš, že si drevo, z čoho usudzujem, že máš možno nejakých pár kilogramov navyše, čo však nie je v dnešných časoch ničím neobvyklým. Väčšina cvikov na telesnej výchove je zameraných na akési civčenie s váhou vlastného tela (z atletických disciplín je to predovšetkým beh, skok do piesku, z gymnastiky predovšetkým kotúle a stojky, ďalej sa v rámci telesnej výchovy často hrávajú kolektívne športy ako basketbal, volejbal, no zvyknú sa aj cvičiť kliky a drepy). No a problémom nie zrovna najštíhlejších dievčat bývajú presne tieto športové aktivity. Nemajú totiž kondíciu, aby 12-minútový beh zabehli, tak si ho "odchodia" a učiteľka nadáva, prečo chodia, prečo nebehajú. A hoci majú silnejšie ruky ako tintítka schopné zvládnuť 40 klikov, s ťažkosťami urobia ledva jeden jediný, za čo si vyslúžia v najhoršom prípade posmešky, čo je škoda. A na tom basketbale tiež nevydržia tak dlho behať ako ich vychudnuté spolužiačky, ktoré takú vysokú hmotnosť na sebe nenosia, no máloktorého telocvikára napadne, že napríklad majsterkou sveta v hode kladivom sa ešte nikdy vychudnuté tintítko nestalo, rovnako ako majsterkou sveta v hode diskom, v hode guľou... Takže predsa existujú športové činnosti, v ktorých aj žena plnších tvarov môže vyniknúť, no na školách sa v rámci telesnej výchovy nevyučujú a telocvikári sa správajú, ako keby atletické disciplíny takéhoto typu ani neexistovali, čo je škoda, pretože nejednu moletnú teenagerku by od dobrovoľného oslobodenia sa od telesnej výchovy odradil možno práve ten pocit, že aspoň raz za rok môže byť telocvikárom pochválená za školský rekord v hode kladivom, čím by stúplo jej sebavedomie, lebo by dokázala, že predsa je tu niečo, v čom je práve ona najlepšia zo všetkých. Možno by bolo zaujímavé, keby si sa išla pozrieť do najbližšieho atletického klubu, ako trénujú baby, ktoré sa venujú hodu kladivom, diskom, guľou... a keby si skúsila poprosiť trénera, či by si si mohla hodiť len tak na skúšku aj ty s tým, že ho vopred upozorníš, že si to ešte nikdy nerobila, ale chcela by si to skúsiť, zapísala by si sa do atletického klubu a skúsila by si s nimi istý čas trénovať... Veď prečo nie? Možno práve z tých, ktoré boli na telesnej výchove v škole považované za najväčšie drevá, vyrástli majsterky v hode kladivom, diskom, guľou. A môžeš ty vedieť, či raz nebude majsterka aj z teba? Ale ak to neskúsiš, tak sa to nedozvieš a možno si tým premárniš svoju životnú šancu. Hlavu hore, šport nie je žiaden strašiak, len si musíš nájsť takú športovú aktivitu, ktorá práve tebe sadne ako uliata s tým, že ju budeš nadovšetko milovať a budeš ju robiť rada hoci len ako hobby, aj keby si sa zrovna majsterkou nestala. A ak ju nenájdeš na telesnej výchove, môžeš ju nájsť inde.