Verite v lásku?

User_37597

laska je iba slovo.
ale ked najde jeden druheho a ostava s nim dokonca zivota v cistej neposkvrnenej laske az vtedy ma to slovo hodnotu!inak...je to iba slovo.

Zhrozenaaaa

BJ .. krasne si to napisal/a a ako to spravit ? ako lubit seba ?? :( ako sa zacat mat rad bez toho aby som nemusela byt smutna ?

m25

ja na lásku ako takú neverím ....

hlavne na blbosť , že pravá láska existuje, teda, aj ten pravý .. blbooosť :D

BJ

Alchemist, ked je otazka, ci laska existuje, tak potom musis odpovedat jednoznacne ano, lebo si ju zazil.
Druha otazka je o trvacnosti lasky. Existuje laska, o ktoru sa da prijst, a existuje trvala, vacsna laska. Tu druhu mozes najst iba v samom sebe, alebo v Bohu, proste v niecom, co mozes milovat do konca zivota a nikdy to nezmizne. To mozes byt len ty sam, alebo nejaka abstraktna vec (napriklad ze si predstavujes Boha, otca, ktoreho stale milujes). Ta prva lezi mimo teba a je viazana na nejaku vec, objekt... ale niesi nou ty sam. Pokial ten objekt zmizne zo zivota, alebo sa zmeni tak, ze ho uz milovat nedokazes, alebo ti ublizi, mozes o nu prijst.
Cize, prva laska je prchava, prechodna. Je to kazda laska k niekomu inemu. Ak milovany clovek zomrie, mozes ho milovat v myslienke dalej, ale taka laska uz neprinasa to, ked ho mas fyzicky pri sebe. Na druhej strane, kto vie milovat abstraktne veci a sameho seba, tak je v zivote stastny, dokym tu vlastnost nestrati. Preto sa tolko ludi pokusa milovat Boha, aj ked ho nikdy nevidelo.
Ale myslim si, ze najdolezitejsia laska v celom zivote cloveka, je sebelaska. Ked ju clovek ma, myslim ze je za vodou, ani keby nemal cely zivot lasku k inemu cloveku, je vlastne stastny. A prave sebelaska ludom casto chyba, a pokusaju sa najst lasku v druhom, alebo v inych veciach. To je ale velmi nepriaznivy stav, lebo sa stavaju zavislymi na veci mimo nich, alebo na inom cloveku. Postupne sa do takeho vztahu dostane strach... zavislost nikdy nevesti nic dobre.
Myslim si, ze clovek, co sa nema rad, nemoze mat vztah plny lasky s niekym inym, a stane sa na nom zavisly, a postupne to vztah znici... a ako to pri kazdej zavislosti byva, vnesie to do jeho zivota vela destruktivnej energie, ktora zasiahne bud jeho sameho, alebo ich oboch... to su tie vacsne hadky, niekedy az nenavist, na ktoru sa to premeni. Takze, dolezite je zacat u seba, naucit sa mat rad, a to je samozrejme velmi tazke, ked clovek k sebe tu lasku neciti... musi hladat ako. Niekedy to ani za cely zivot nezvladne, ani ked sa o to pokusa. Ked sa clovek este nema rad, a zaciti lasku k druhemu cloveku, nemal by sa nechat uniest iluziou ze uz je vsetko v poriadku, a mal by tu lasku vyuzit k tomu, aby sa naucil milovat aj seba sameho, inak sa to premeni na zavislost na tom druhom.
Tu moje uvahy o laske koncia. :-)

alchemist

už nie, veril som (alebo si robil zbytocne iluzie)a ako rychlo prisla tak rychlo aj odisla... co z takej lasky ked nie je opätovana

zajo_smejo

Áno, jednoznačne verím !
Pre mňa je mojim životným perpetum mobile.
Nie je nič krajšie ako mať po svojom boku partnera ktorého nadovšetko milujem a on rovnako miluje mňa. Je to úžasná, nevyčísliteľná devíza, ktorú si za peniaze naozaj nikde nekúpiš.
Láska v mojom hodnotovom rebríčku stojí veľmi vysoko , nikdy u mňa nedevalvuje skôr naopak, dávaním sa iba zhodnocuje.

...bublina

ale k tvojej otazke :D lebo len vseobecne som to napisala a potom som si precitala este raz otazku :D sory :D
podla mna ludia su stvopreni zit vo dvojiciach, v ktorych je laska...na zaciatku je to neskutocne zamilovanie (ktore sa postara o to, aby sme sa zosobalili-niekedy hlupo a naivne-:D :D :D ) a potom to silne zamilovanie jednoducho vyprcha a ostane len laska ktora ma prejav ucty, tolerantnosti,pocit zodpovednosti a podobne...lebo aj to je prejav, ze ti na tom cloveku zalezi a ze ho lubis :)laska je hlavne aj o prekonavani problemov ,ktoere pridu do cesty, treba si ju vazit a budovat...nie pri prvej prekazke zdrhnut a tvrdit, ze laska neexistuje :)

...bublina

laska existuje :) aj to, ked prave trpime je prejav, ze existuje, ze nam chyba...ked je opatovana, je najsilnejsia.a jej jemnejsie formy si ani nevsimame, lebo su pre nas kazdodennou rutinou.

lowerka

Láska je tu s nami, buďme s ňou :D no dobre ale k veci... ja na lasku verim a mnohi ludia pokladaju lasku za zmysel zivota... ty sa predsa pytas, ci existuje laska a ci na nu verime a ci tu bude laska do konca zivota, je tak? nie, ci verime na vztah s jednym clovekom do smrti... ak si najdes zmysel zivota v cloveku a ten ta sklame, tak to bude problem, ale ak budes verit v lasku, nema ta co sklamat :)