Pri objednanych surovinach, ktore dovezu do lekarne sa robia kontrolne skusky. A ako je to s kyselinou salicylovou? Pri nej sa nemusia robit skusky, staci len privonat a clovek kychne - to znamena ze sa jedna o nu. A neviete preco to tak je? ano, drazdi dychacie cesty ale preco?
Dakujem za pomoc
otazka na farmaceutov alebo inych odbornikov - kys.salicylova
ta osoba to nepovie, chce nechat vytrapit :(
no vsak ta osoba,ktora ti to povedala,vie aj odpoved!asi to bude lokalnym drazdenim,ale vsak kychnut mozes aj od acidum boricum,ci nie?
asi to nikto nevie zee?
takze este raz..v ramci oboznamenia buducich farmaceutov s lekarnou a preverovania vedomosti sa jeden par magister opytal tu otazku co som uz vyssie polozila: preco privonanie kys.salicylovej sposobuje to ze drazdi dychacie cesty..preco si clovek kychne. preco je to tak? ano, skusky sa musia robit - to sa nehadam ale mna by zaujimala odpoved na tu otazku kedze od neho som sa nic nedozvedela a chcela by som to vediet :-)
Lekarne to robia, su to skusky podla liekopisu. Neviem, co tu riesite. A organolepticka skuska u kyseliny salicylovej nestaci, skusa sa normalne ako vsetko ostatne podla liekopisu.
ludia haloo robia to aj lekarne, vsak sa musi overit ci dodany tovar je skutocne to co je napisane na etikete. sama som to robila ked som tam praxovala a nebola to nemocnicna lekaren. vsak z tych surovin sa potom pripravuju maste a ine pripravky, po ktore si aj ty niekedy prides a si predstav zeby ti namiesto suroviny napr kyseliny salicylovej namiesali v lekarni nieco ine, co by ti narobilo riadne problemy, ale ty by si bol v domneni ze je to salicylka kedze je to na etikete a v lekarni nerobili tie kontrolne skusky..
tie skusky nerobi priamo lekaren, lebo ma certifikat od vyrobcu/dodavatela!,ale nemocnicne lekarne robia,a hlavn eak distribucky prebalia velke balenie na mensie..
neporadi niekto?
Aj pri kyseline salicylovej treba robit skusky, kychnutie rozhodne nestaci :-D