Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Problemy s bruchom,zaludkom.

Príspevok v téme: Problemy s bruchom,zaludkom.
marek225114

Chcel,
by som sa spytat,co moze znamenat,ked mam uz dlhsi cas problemy zo zaludkom,alebo bruchom,proste ,nieco asi z traviacim traktom.Mam ho nejaky precitlively,ako keby som vsetok stress prenasal do zaludka.Trva to uz asi 2 rok.Kazde rano,ked stanem sa citim unaveny a mam zaludocny stress.A ako keby som nieco mal s tym traviacim traktom,proste je citit,ze len ta dolna cast, teda brucho,alebo zaludok,je niecim tazena. Ked si uvolnim telo,tak citim,ze vsetko je v poriakdu,len ta dolna cast tela,teda brucho,alebo zaludok nie je.Niekedy je to pocit ,ako keby prazdnich tvrdych criev.Niekedy ako keby mi creva plavali v niecom a boli uplne znicene,dotrhane.Len pripomeniem,ze ked som uplne v pohode psychicky(co je tak,raz za tyzden,na 5minut pri mojom terajsom zivote)necitim to,ale akonaale sa troska vystresujem(cize skoro stale,aj ked malymi vecami)alebo som v strese ten pocit sa vrati,kedze byvam v meste a stress je vsade okolo nas ,cize to citim stale.Mozno som velmi citlivy a vsetko ma velmi stresuje,alebo som precitliveny.Byvali sme ,na dedine vacsinu zivota,tieto problemy zacali,ked sme sa prestahvali do mesta,asi pred 4 rokmi.Cize mam tieto problemy,od prestahovania sa do mesta.Len to nejako prekryvam a snazim sa ignorovat,lebo viem,ze zivot v meste je stresovejsi a drzim toho nazoru,ze ked nieco neboli velmi nejdem doktorovi.Beriem to,ako sucast stresoveho zivota v meste,aj ked viem ze by to nemalo byt.Cize som si,na to uz zvykol,aj keby to nemalo tak byt asi,lebo ta nevolnost a stress v zaludku je prakticky cely den.Bol som,aj na vysetreni a nasli nejaku bakteriu ,alebo nieco take.Mal som doniest vzorku stolice.No,ale ja zo strachu,ze nieco vazne najdu,som nedosniesol nic a ignoroval som to.
Co by ste povedali,je to stresom,alebo nejaky virus?Alebo nieco vaznejsie?Ktora porucha,alebo choroba moze popisovat tieto priznaky?Mal by som sa prestahovat spat ,na dedinu,kde mi bolo lepsie a nemal som take stresy?

Ps:mam radsej dedinsky styl zivota,do mesta som nikdy nechcel ist,len som musel,kedze sme sa stahovalia nebola ina moznost.Na dedine som taketo nieco nikdy nezazil.zacalo to ,ked sme sa prestahovali do mesta,kam som nikdy nechceli ist!
Pripominam :mam 24 rokov.
Dakujem za vsetky nazory.

pomocpreteba

cauko :) ja mam 23, cochvila 24 ako ty a mam histaminovu intoleranciu, celiakiu a alergiu na vsetky mliecne produkty

myslim si, ze ams celiakiu - mam ju normalne lekarsky aj skusenostami diagnostikovanu, ale podobne, ako mnoho pripadov sa nepreukaze 100%na testoch, ani mne sa vsetko nepreukazalo,takze nemam zlavu na bezlepkove vyrobky :( preukazali sa mi upchate aposkodene creva etc. ale nieco este chybalo, aby som tu zlavu dostala, kvoli tomu su dost drahe, no tie bezlepkove polotovary tak ci tak netvoria hlavnu zlozku stravy, ale normalne, cerstev jedlo:

najlepsie sa citim, ked je moja strava zadsadita: varene zemiaky a zelenina
samozrejme, nie stale, jem aj pripadne cerstve ovocie, celiaticky chlieb a vyrobky, ryby, vajcia, ...no jem dost zdravo, nastastie zdravu stravu milujem :)

este orechy, sezam, med :)

daj si spravit testy na celiakiu a aj ked sa ti nepreukaze, vyluc lepok, radim ti, viem, o com hovorim, ja som mala az uzkost a strasne zle mi bolo a zistili sme aj s Dr. z coho vsetkeho

drzim ti palce :)

Gerbil

Marek,
ak máš záujem, napíš mi na e-mail a dám ti kontakt na homeopata a prírodného liečiteľa v Bratislave, ktorý ťa už dá do poriadku (niečo podobné mávam aj ja niekedy).

mario7

Ja mam tiez problemy s bruchom teda mam tazkosti pod bruchom neviem ci mam rozrthane svaly alebo fakt neviem bol som u chirurga spravil mi sono pruh to nebol a ze mam odychovat tak odychujem tri mesiace a bolest ta ista potreboval som vypisat ziadanku na magneticku rezonanciu a povedal ze mi ju nemoze napisat...viete mi poradit ku ktoremu doktorovi by som mal ist?.Dakujem

krado

No lekár ti dá akurát nejakú chémiu proti stresu a zlikviduje ti ešte viac črevnú mikroflóru a trávenie. Na stres sú veľmi dopreé produkty od Starlife a to relax star, trend relax, a na trávenie acidophilus a inulin. Ale ideálne je ísť na biorezonančné vyšetrenie tam ti zistia či je problém trávenie, stres alebo oboje.

simka111

Ja ked som v strese, automatický ma bolí brucho a cítim akoby sa mi triasol žalúdok. Vtedy mi pomáha medovkový čaj a magnézium.

sedmikraskaK

Dobry den.
Mam 24 rokov. Chcela by som sa spytat, uz dlhsi cas mam problemy s bruchom. Neboli ma na jednom mieste, niekedy je to v oblasti zaludka, inokedy zasa pravy alebo lavy bok, alebo nad vajecnikmi a v okoli pupku. Casto mavam nafuknute brucho. Bolest je raz pichlava, inokedy citim akoby stahovanie. (Neviem to poriadne ani opisat.) Niekedy ma to boli par minut, niekedy par hodin alebo aj cely den. Uz chodim od januara po doktoroch, ten mi vsak nespravil ziadne konkretne vysetrenie a dava mi lieky na zaludok, s ktorym asi problem nemam. Pytala som sa na sono, ale doktor mi povedal, ze az po vysledkoch krvi a mocu, ktore som uz mala asi 8-krat. Z vysledkov krvi mi povedal, ze mam malo zeleza a zasa mi dal tabletky na krv a na zaludok. Mam trochu strach, pretoze sme mali v rodine 3 rakoviny a jedna z nich bola rakovina hrubeho creva. Doktorovi som to povedala a mam to aj v papieroch, ale vobec to neriesil.
Vedeli by ste mi prosim poradit, co by to mohlo byt, pripadne ci mal niekto podobny problem?
Za vsetky nazory a rady vopred dakujem.

marfuša

Môže to byť aj žalúdočná neuróza. Ale ak ti zistili nejaký vírus, alebo baktériu, kľudne si mohol dať vzorku stolice, aby zistili či ju máš aj v črevách. Aj to môže narobiť šarapatu. A treba na to brať lieky, tak sa netráp, zájdi za lekárom a rieš to. Uvidíš ako ti potom odľahne, si ešte primladý, aby si mal takéto problémy. A čím neskôr pôjdeš, tým je to horšie.

Biotronic2

mam skoro rovnake problemy,
dam ti vediet ked sa to poriesi u mna,
ja totiz intenzivne beham po lekaroch uz mesiac a pol tak uvidime
davam tomu este mozno taky mesiac vsemoznych testov a pokusov na mne